Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 44

• 49 544
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, имам бърз въпрос за Биозин Мама. Simple Smile Взех си го като имуностимулант, защото не искам да хвана нещо в грипния сезон. Обаче на листовката пише да се пие след консултация с лекар???
Има ли нещо специфично за приема му, виждам, че съдържа вид желязо... и ако има значение, пия вит. B12 по предписание на лекарката ми (мъгляво си спомням, че имаше нещо за комбинирането на двете).

# 466
Момичета,в рамките на седмица за втори път ми се случва следното:
Болка,сякаш ми се прихожда рязко до тоалетната и втвърдяване на корема.Всичкото трае около 10 минути.Нормално ли е това?

Точно на подготвителни контракции прилича. Сподели с лекаря си. Нормално е да има такива контракции, но все пак лекарят ти ще прецени дали да приемаш магнезий.

# 467
Момичета, имам бърз въпрос за Биозин Мама. Simple Smile Взех си го като имуностимулант, защото не искам да хвана нещо в грипния сезон. Обаче на листовката пише да се пие след консултация с лекар???
Има ли нещо специфично за приема му, виждам, че съдържа вид желязо... и ако има значение, пия вит. B12 по предписание на лекарката ми (мъгляво си спомням, че имаше нещо за комбинирането на двете).

Надали има нещо за бременни, на което да не пише, че трябва първо да се консултираш с лекар Wink В общи линии това си е продукт, специално за бременни и няма с какво да ти навреди. Но все пак има различно чувствителни хора, някои проявяват и силни алергични реакции към някои съставки и предполагам са длъжни да се застраховат на листовката. Това важи за всички лекарства, но то даже Биозина май не се води лекарство, а хранителна добавка.

# 468
Аз лично получих някакво наслагване в организма от витамини за бременни, имах завишени нива на хемоглобин и още няколко показателя. След като ги спрях месец по-късно се нормализира всичко. Установи се, че нямам нужда от тях. Може би това е и целта на пояснението да се поговори със следящия доктор. Не че е опасно, но ако взимаме желязо и в продукта има желязо може да дойде в повече. Което не е притесснително, но е хубаво да се знае от АГ.Сега като влязох в 9ти месец ме накараха да опиша какви лекарства взимам, дори витамини, магнезии, всичко което за момента взимам, явно има значение Simple Smile

# 469
По принцип съм чувала отрицателни мнения за синтетичните витамини и е по-добре да се набавят от плодове и зеленчуци. Също знам, че е по-добре ако се пият витамини, да са поотделно всеки, а не комбинация. Тези комбинираните са ми много съмнителни. А при при бременност, е задължително да се направи консултация с лекаря. Аз не съм приемала такива по време на бременността, не са ми изписвали.

# 470
Мен пък в края на 4ти ме приеха в болница(в патологията). Почнаха ред изследвания и един ден идват и ме питат:"какви витамини приемате, имате доста витамин С в урината". А аз не пиех Simple Smile Виж фреш портокал пиех по 2 на ден  Simple Smile

Иначе към 7ми месец казаха, че бебка върви назад със седмица и ми изписаха Pregnacare.

# 471
Аз също съм малко скептична към комбинираните витамини. Не съм пила с предната бременност, не пия и сега. Залагам на сезонни плодове и зеленчуци и разнообразно хранене като цяло.

Днес бях на ФМ при Стратиева, останахме с много добри впечатления, ще я посетя и за късната ФМ. Когато излизахме вече обаче станахме свидетели на крещенето на др. Сигридов. Много гадно ми стана. 😒

# 472
Аз също съм малко скептична към комбинираните витамини. Не съм пила с предната бременност, не пия и сега. Залагам на сезонни плодове и зеленчуци и разнообразно хранене като цяло.

Днес бях на ФМ при Стратиева, останахме с много добри впечатления, ще я посетя и за късната ФМ. Когато излизахме вече обаче станахме свидетели на крещенето на др. Сигридов. Много гадно ми стана. 😒

Aria, извинявай, имаш ли впечатления от др. Сигридов. Аз съм първа бременност в началото 7 г.с., следя се при д-р Ковачева в Медицински център „Света Петка“ ( 20ДКЦ), записаха ме за края на януари за първа ФМ при д-р Сигридов и затова питам, че всичко ми е ново и доста притеснено.

# 473
Нямам никакви. Днес за първи път го видях. Всичко, което знам за него е от тук, знам че е уважаван специалист и е помогнал на много момичета с проблемна бременност, но съм чела много и за грубото му отношение.

# 474
  • София
Професионалните качества на Сигридов са безспорни, поне от отзивите, които съм чела в нета, но имайте предвид, че наскоро беше хванат в употреба на наркотици (кокаин). Имаше много дебати по темата, много го защитаваха, че много работи и се преуморявал, имал нужда от стимулант, за да издържа на умората, но ... всичко се отразява в един момент...

# 475
Професионалните качества на Сигридов са безспорни, поне от отзивите, които съм чела в нета, но имайте предвид, че наскоро беше хванат в употреба на наркотици (кокаин). Имаше много дебати по темата, много го защитаваха, че много работи и се преуморявал, имал нужда от стимулант, за да издържа на умората, но ... всичко се отразява в един момент...
Колкото и да е добър един лекар, не мисля че е приемливо да работиш с пациентки друсан. И то бременни жени ...

# 476
Не мога да не изкажа мнение по въпроса, за което сигурно някои ще ме нападнат. Не познавам въпросния лекар, но съм чела за неговото отношение тук във форума. В никоя професия, най-вече в медицинската, няма оправдание за такова поведение. Може да е специалист, но в никакъв случай не е единствения такъв. Не бих търпяла такова отношение, нито пък съпругът ми би позволил да съм бременна и лекарят ми да се държи така. Въпреки недостигът на лекари в България, в гинекологията има много добри специалисти и когато човек не е доволен от отношението, винаги може да потърси друг лекар, а не да търпи на всяка цена.

# 477
Аз също за себе си съм убедена, че не бих търпяла отношение като това, на което станах свидетел днес. Да крещи на цял коридор чакащи за преглед... Мерси, за такова отношение и професионлизъм.

# 478
И на мен ми го бяха похвалили в началото на бременността още като се чудех къде и как да си проследявам бременността. Тогава форума бързо ми помогна да се откажа от него. Много доволни защитнички има тук, но и достатъчно обективни мнения, по които човек да си прецени. А след изцепката с дрогата, абсурд...

# 479
Ариа, какво е станало
Кка така на всички в коридора е крещял?

Общи условия

Активация на акаунт