Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 44

• 48 699
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Това, че някоя от нас не е почувствала определно нещо по време на бременност, не означава, че не е възможно. Аз споделям какво е било моето усещане и съм наясно какво предсваляват газове в червата. В 5 - я месец усещането беше много по - силно и вече не се чудех дали това е бебето, или не. АГ- то каза, че е възможно "ранното" усещане. Всеки човек е с различна чувтсвителност. Какво чудно има в това и защо трябва да се отрича?

# 586
  • Варна
Да де, в 5-ти месец и аз нямах съмнение. И в 4-ти си мислех че го усещам, ама ако сега бях бременна щях пак да си мисля, че може и да усещам бебето Laughing Но понеже не съм знам, че не е това. А мога да те уверя, че усещанията са идентични, и аз съм била бременна и знам как се усещат движенията.

# 587
Това, че някоя от нас не е почувствала определно нещо по време на бременност, не означава, че не е възможно. Аз споделям какво е било моето усещане и съм наясно какво предсваляват газове в червата. В 5 - я месец усещането беше много по - силно и вече не се чудех дали това е бебето, или не. АГ- то каза, че е възможно "ранното" усещане. Всеки човек е с различна чувтсвителност. Какво чудно има в това и защо трябва да се отрича?
Има едно нещо наречено наука, друго нещо наречено медицина. Принципно вие чувствителните и имплантирането си усещате, та коя съм аз да ви го отричам.

# 588
+1 Напълно споделям мнението защото и аз усетих бебето много рано. Задна плацента + напълно неподвижна и то нямаше как да не го усетя толкова рано и да разпозная нетипичното усещане. Ако бяй пълноценен човек който работи или се движи и ляга само вечер макар и със задна плацента най- вероятно нямаше да го усетя, но е факт че съм го усетила и с времето просто се доказа тъй като усещанията се засилиха и след няколко седмици преминаха в ритници.
За имплантирането съм съгласна че не може да се усети, то вече е въпрос на 6то чувство което в някои случаи е вярно.
 Но за бебето дали се усеща или не, са много факторите , които ако някой не е изпитал не е причина да ги отрича. За мен и другата крайност не е нормална за едно от момичетата които вече са родили и не е усетила бебето до последно. Това пък незнам как е възможно, но не го отричам.

# 589
И аз много исках да почна да усещам бебето, толкова исках, че си самовнушавах чак 😆 но в 17 г.с. за първи път усетих потупване от вътре, след три дни пак, след три дни пак ... и т.н.т.
Зависи къде ти е усещането, ако е бебето трябва да го усещаш много ниско долу.....защото матката все още е под пъпа✌

# 590
И с двете ми бременности усетих бебето в 15 седмица.Не знам дали има значение че съм доста слаба ,но се усети и то доста добре доктора също каза,че бебето ми е адски подвижно и е възможно да го усещам.

# 591
Не ви е срам да сте такива чувствителни Grin Моля някоя от вас да опише усещането на "имплантиране" Joy
 Бебето си го усещах от 17 седмица като водовъртеж ниско долу,така си го описвах.След това чувството изчезна и към 21-22 седмица се започнаха едни шутчета.Сега целият ми корем се движи.Имам активно бебе просто. В 10 седмица на ехографа се виждаше как беснее и се върти,даже лекарят ми беше учуден как може да е толкова активно. Така че... Всеки да си преценя за себе си. Simple Smile

# 592
И с двете ми бременности усетих бебето в 15 седмица.Не знам дали има значение че съм доста слаба ,но се усети и то доста добре доктора също каза,че бебето ми е адски подвижно и е възможно да го усещам.

Определено има. Simple Smile При мен обиколката в 33 седмица на корема е 90 см , а преди седмица като бях на преглед казаха,че бебето е над 2.5кг. За сериозни шутове иде реч и доста често виждам крака да се подават.

# 593
Не ви е срам да сте такива чувствителни Grin Моля някоя от вас да опише усещането на "имплантиране" Joy
 Бебето си го усещах от 17 седмица като водовъртеж ниско долу,така си го описвах.След това чувството изчезна и към 21-22 седмица се започнаха едни шутчета.Сега целият ми корем се движи.Имам активно бебе просто. В 10 седмица на ехографа се виждаше как беснее и се върти,даже лекарят ми беше учуден как може да е толкова активно. Така че... Всеки да си преценя за себе си. Simple Smile
Макар че съм от "чувствителните", за съжаление не мога да поясня що е то чувството на "имплантиране", не съм имала и прокървяване.

# 594
Здравейте момичета, има ли някоя от вас с обърната матка? Интересува ме имало ли е трудности в начална бременност с "виждането" на плодния сак/жълтъчно мехурче/ембрион? Аз съм с последен МЦ на 14/11 и трансфер на 3-дневен ембрион на 03/12. Към момента два пъти съм гледана на УЗ и много трудно виждат плодния сак, а за жълтъчно мехурче и ембрион изобщо не споменават. Притеснявам се дали развитието на плода изостава или просто имат проблем с това да го видят и измерят.

# 595

Определено има. Simple Smile При мен обиколката в 33 седмица на корема е 90 см , а преди седмица като бях на преглед казаха,че бебето е над 2.5кг. За сериозни шутове иде реч и доста често виждам крака да се подават.
Хаха да и аз .Даже имам снимки на крачетата .Много добре очертани.

# 596
Аз съм с обърната матка, проблеми никакви не съм имала Wink

Здравейте момичета, има ли някоя от вас с обърната матка? Интересува ме имало ли е трудности в начална бременност с "виждането" на плодния сак/жълтъчно мехурче/ембрион? Аз съм с последен МЦ на 14/11 и трансфер на 3-дневен ембрион на 03/12. Към момента два пъти съм гледана на УЗ и много трудно виждат плодния сак, а за жълтъчно мехурче и ембрион изобщо не споменават. Притеснявам се дали развитието на плода изостава или просто имат проблем с това да го видят и измерят.

# 597
Аз за последната година и нещо забременявам три пъти.
Та, ранното пърхане на пеперуди в матката не може да се обърка с никое друго усещане. Когато ме гледаха на фетална 11-12 г.с. го усещах и в това време  виждахме на ехографа, че бебето прави движения или се обръща.
Т.нар "имплантиране" при някои жени се учеща като бодежи с иглички, най-често се държи на бурния растеж,  който настъпва когато ембрито се настани в ендометриума, тогава всичко във матката се развива със "скоростта на светлината" и ако има сраствания някъде опъва и понаболява - него съм усещала и не само аз.
Но наистина всеки по свой начин си регистрира усещанията свързани с бременността.

# 598
vercheto благодаря ти за отговора. Не знам какъв им е толкова проблема на две различни лекарки да го видят... само ме хвърлят в паника. Като се започнат едни обяснения как ги затруднявала моята матка и колко трудно се виждало ... вече ме е страх да ходя на УЗ. Говоря все пак за 5-6 г.с. По-късно ми казаха, че щяла сама да се обърне като стане по-голямо бебето, но сега само ми създават притеснения. И тъй като някъде четох, че при обърната матка всичко се виждало със закъснение, исках малко инфо от първа ръка

# 599
Аз съм с такава обърната матка, но добрият лекар може да се справи.
Наистина по-трудно се вижда, и за това опитният лекар ще те накара да сложиш юмучета под таза, за да го повдигнеш и така се вижда плодния сак на ехограф.

Общи условия

Активация на акаунт