Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 44

• 48 694
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Аз съм с обърната матка, не са ми казвали за трудности при прегледите. Сакче с ембрион и жълтъчно мехурче видяха в 6 г.с., "хванаха" и сърдечна дейност, не съм заемала специални позиции.

# 601
Благодаря ви, ще изчакаме още седмица - десетина дни преди да си правя окончателни изводи и да се притеснявам. Нищо не са ме карали да правя по-специално, само мрънкат ... не знам дали са опитни, но са все от големи клиники, т.е. не е кварталното АГ. Надявам се да видим нещо повече следващия път

# 602
  • Варна
Е, аз ще изляза бременна като нищо като ви чета. Точно пърхания на пеперуда усещам ниско в корема, супер ниско. Ама точно както описвате "първите движения, които не могат да се сбъркат".

# 603
Както Герда каза опитното АГ няма проблем да види. Аз имам снимка от първия ми преглед 4 +4 г.с. правена с коремен ехограф. Е вижда се едно нещо като петно /док ми я нррави на 4Д, мога да го пусна на снимка/ 😆 но за мен беше важно да се установи дали е в матката.
Освен опитния лекар е необходима и добра апаратура Wink
Те за жените с обърнати матки казват, че трудно забременяват, ама ето ме пример - че даже и с 1 работещ яйчник, пък за две години колко бременности имамм...
Не им се впрягай, ако трябва смени лекарите ✌✌

# 604
  • София
Аз някъде около 14-15-та г.с. така го усещах и съм убедена, че беше бебето. Сега съм 22 г.с. и просто тези усещания се усилиха и зачестиха и няма как да се сбъркат...но в началото бяха точно като леко бълбукане и потупване отвътре. И на мен ми е първа бременност (съвсем нормално количество мастна тъкан си имам...колкото и да ми се иска да беше по-малко Grinning ).
Прекалено рано е в 14-15 г.с да усещаш бебето, но ти си вярвай в каквото искаш.

Ех... Grinning Питала съм и АГ-тата и ми казаха, че е съвсем възможно дори в ранна седмица да се усещат леко движенията на бебето, ако е застанало в конкретни пози, на определено място, движи се енергично. Още повече, тези усещания станаха по-силни и ясни с течение на времето и ако в началото се чудех дали това е бебето, сега знам със сигурност, че е то (и че то си беше от началото). Имам приятелки, които карат в момента втора бременност и много рано разпознаха движенията на бебето. Според мен е съвсем нормално някои жени да го усетят рано, всеки организъм е различен.

# 605
Е, аз ще изляза бременна като нищо като ви чета. Точно пърхания на пеперуда усещам ниско в корема, супер ниско. Ама точно както описвате "първите движения, които не могат да се сбъркат".
Ама то ранно, ранно....ама преди тези пърхания всички сме знаели че сме бремвнни че даже повечето са минали и БХС в 12г.с.
Твоя последен цикъл кога беше? Струва ми се че не може да разчиташ на пърхания за да разбереш дали си бременна. На преглед при АГ била ли си?

# 606
  • Варна
И аз съм с обърната матка. Видя се с вагиналния ехограф още 5гс +5. И мен ме караха да си слагам ръцете под таза, за да се види по-добре. Моят яйчник също е един и с тая обърната матка имахме пози при секс , ама то пък стана от първия път Grinning Grinning

# 607
И аз съм с обърната матка. Прооблеми при прегледите не е имало, но са ме гледали с вагинален ехограф и то за първи път в 8г.с. Ранен преглед не съм имала. И все пак зависи накъде точно е обърната и къде е ембриончето, предполагам. Но лично аз за първи път чувам, ,че това може да е проблем при прегледа с ехограф.

А забременяването с обърната матка не е по-трудно. Това са градски легенди.

# 608
  • София
Привет, искам да попитам имала ли е майка, която да е била на утрогестан и да си е следила прогестерона по-често, за да сподели резултати. В 4 г.с. прогестерона ми беше 60 ng/ml, АГ ми назначи утрогестан вечер 3 кап. вагинално.
Седмица след това направих ново изследване на прогестерона сега е 23,42 ng/ml. Не мога да се свържа с АГ днес и за това, ако някоя майка е имала подобен казус моля да се включи.

# 609
Не се шашкай за прогестерона - тази стойност за това време си е супер.

# 610
  • Някъде там
Някоя от Вас докато е била болна пускала ли си е ЦРп? И какви са стойностите при вирусна инфекция например?

# 611
  • София
Не се шашкай за прогестерона - тази стойност за това време си е супер.
А нормално ли е от 60 да падне на 23? При условие, че 60 се стори малко на АГ-то и ми изписа утрогестан?

# 612
Аз забременях с малко над 9. Под 9 трябва да се приемат медикаменти, така ми каза лекарят.
Аз съм изследвала ЦРП, зависи от срока на бременността, гледат се левкоцитите.

# 613
  • Някъде там
Сега съм 14 г.с. и ЦРП ми е 26! Не знам много ли е? Утре ще се обадя на лекаря си, но дотогава все се притеснявам дали ще се наложи АБ или е вирусна инфекция! Пия чайове, смуча прополки дори тази вечер се натъпках с чесън Simple Smile  И цял ден съм с 37.5

# 614
Левкоцитите колко са?
Тази температура е нормална за бременна.

Общи условия

Активация на акаунт