Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 44

• 48 701
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте някой да даде съвет ако има възможност,не работя самоусигурявам се,но за предстоящото ми майчинство за нормалното,което е 2 години трябва да съм назначена в някоя фирма,но вариантите ми се изчерпаха и не могат или не желаят да се занимават със бременна жена,в 22г.сл съм, не знам късно ли е вече, да потърся счетоводителка ли или да търся някоя фирма он-лайн?в крайна сметка май ще си останем на социалното,и Тати ще плаща всичко .Весели празници ви желая на всички.

# 571
  • София
Здравейте някой да даде съвет ако има възможност,не работя самоусигурявам се,но за предстоящото ми майчинство за нормалното,което е 2 години трябва да съм назначена в някоя фирма,но вариантите ми се изчерпаха и не могат или не желаят да се занимават със бременна жена,в 22г.сл съм, не знам късно ли е вече, да потърся счетоводителка ли или да търся някоя фирма он-лайн?в крайна сметка май ще си останем на социалното,и Тати ще плаща всичко .Весели празници ви желая на всички.
Задай въпроса си в Майчинството счетоводно, там има много компетентни дами и отговарят подробно и разбираемо Simple Smile
Успех!

# 572
благодаря

# 573
Здравейте мами и честита коледа ! Усещам от време на време едно бълбукане от лявата страна и понякога нещо като разпъване . Възможно ли е това да са движенията на бебчо или просто червата ми  ? В 13+4 г.с. ( вървим по-големи с една седмица )Първа
 бременност ми е . Доктора каза че ще почна чак след около месец и половина да го усещам , но не разбрах дали за осезаемите ритничета или за "пърхащите пеперуди " говори .

# 574
Здравейте мами и честита коледа ! Усещам от време на време едно бълбукане от лявата страна и понякога нещо като разпъване . Възможно ли е това да са движенията на бебчо или просто червата ми  ? В 13+4 г.с. ( вървим по-големи с една седмица )Първа
 бременност ми е . Доктора каза че ще почна чак след около месец и половина да го усещам , но не разбрах дали за осезаемите ритничета или за "пърхащите пеперуди " говори .
Точно това усещах и аз през този период от бременността. На мен също ми е първа. Склонна съм да мисля, че е било бебето. Чувала съм, че жени с по - малко масна тъкан около корема, още в по - начален стадий на бременнността усежащат движенията на бебето. "Пеперуди" и "пърхане" не съм усещала.

# 575
Точно това е бебето и аз го усещах така в ранните седмици, така че радвайте се на момента, не всеки успява да го усети толкова рано или не го разпознава. После вече с тези шутове не може да се сбърка Joy

# 576
Благодаря ви момичета ! Радвам се че споделих с вас. Аз го отдвах на газове това преди 2 дни ми мина през акъла че може и да не са газове Grin Сега поне вече знам и ще се радвам на бълбукането  хихи Innocent

# 577
  • София
Аз някъде около 14-15-та г.с. така го усещах и съм убедена, че беше бебето. Сега съм 22 г.с. и просто тези усещания се усилиха и зачестиха и няма как да се сбъркат...но в началото бяха точно като леко бълбукане и потупване отвътре. И на мен ми е първа бременност (съвсем нормално количество мастна тъкан си имам...колкото и да ми се иска да беше по-малко Grinning ).

# 578
  • Някъде там
Здравейте Simple Smile И мен май ме мъчи да се разболявам! Четох, че противовирусните препарати не са проблем за бременни! Някой дали е пил? И на температура 37.4 по-добре нищо да не пия за сваляне нали, чак над 38 ако стане тогава? Вие парацетамол или парацетамакс пиете?

# 579
  • Варна
Честно казано и на мен често ми бълбука и опъва нещо отвътре, но не съм бременна. За мен е абсурдно в 13-14 г.с. да се усеща бебето. По-скоро червата се движат. Нищо не твърдя, просто изказвам мнение.

# 580
Първото усещане е сякаш пеперуди пърхат в матката.

# 581
  • Варна
Да де, но точно това казвам, че и сега усещам подобно пърхане, бълбукане и т. н. Което категорично не се дължи на бебе. В тези ранни седмици не бих разчитала на подобни усещания.

# 582
Аз някъде около 14-15-та г.с. така го усещах и съм убедена, че беше бебето. Сега съм 22 г.с. и просто тези усещания се усилиха и зачестиха и няма как да се сбъркат...но в началото бяха точно като леко бълбукане и потупване отвътре. И на мен ми е първа бременност (съвсем нормално количество мастна тъкан си имам...колкото и да ми се иска да беше по-малко Grinning ).
Прекалено рано е в 14-15 г.с да усещаш бебето, но ти си вярвай в каквото искаш.

# 583
  • Русе
Здравейте Simple Smile И мен май ме мъчи да се разболявам! Четох, че противовирусните препарати не са проблем за бременни! Някой дали е пил? И на температура 37.4 по-добре нищо да не пия за сваляне нали, чак над 38 ако стане тогава? Вие парацетамол или парацетамакс пиете?

И аз се боря с настинката, вече трети ден. Изпила съм общо три парацетамакса, но гледам да не прибягвам до него тъй като знам, че до третия месец не е хубаво да се вземат каквито и да било хапчета, но беше наложително. Смучи лукчета, прави си чай от липа и лайка, яж много мед и лимони. Аз днес съм на док и ще видим той какво ще каже, че тепърва започва вирусно зимния период и трябва много да се пазим!

# 584
Аз усетих бебо със 100%-ва сигурност чак в последната седмица на 5-ти месец, първата на 6-ти. Първа бременност съм, нямам си мастни запаси Grinning. Преди това и аз съм имала някакви усещания обаче толкова вяли и бегли, че може и да са били от бебето, може и да не са. Виж когато бях сигурна вече че са от бебето, усещането беше много хубаво, никакви пърхания, бълбукания и пеперуди не са ми равностойни на първите истински движения, които усетих Heart

Общи условия

Активация на акаунт