Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 44

• 48 543
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Утрогестан ми предписаха , първо да го пия сега ми казаха да го слагам вагинално . Просто не го споменах . Казах само за но-шпа като имах в предвид че го пия за евентуални такива болки , но днес не помага. 
Ако имаш кървене е добре да отидеш до спешен кабинет. Не са нормални силни болки.

# 76
За щастие нямам кървене.  На терапия съм от началото защото имах отлепване , лежах за задържане а и бях с два плодни сака единят от който празен . В понеделник бях на преглед , всичко вече е на ред отлепване няма , сакчето празното се е резорбирало . Просто не знам защо така ме боли днес . По принцип имам цистит който е доста упорит не се повлия и от антибиотик и подозирам че може и от него да са болките . Странно е защото са подобни на менструалните ,но ми се схваща и крака

# 77
За щастие нямам кървене.  На терапия съм от началото защото имах отлепване , лежах за задържане а и бях с два плодни сака единят от който празен . В понеделник бях на преглед , всичко вече е на ред отлепване няма , сакчето празното се е резорбирало . Просто не знам защо така ме боли днес . По принцип имам цистит който е доста упорит не се повлия и от антибиотик и подозирам че може и от него да са болките . Странно е защото са подобни на менструалните ,но ми се схваща и крака
Знаеш до 12 г.с. е критично и трябва да се пазиш много. Не стой права дълго време, не се напрягай, не вдигай тежко...болката отшумява ли като пиеш но шпа ...

# 78
От но-шпа не отшумява . Поотминава след уриниране и точно това ме кара да си мисля че е от цистита . Пазя се , не работя почти по цял ден лежа даже и до магазина не излизам .. Дано утре вече да нямам болки

# 79
Да не би да имаш високо кръвно?
А замъглява ли ви се погледа?На мен на моменти ми става еедно такова бяло,все едно съм в задимена стая. Head Band
Не,даже обратното.

# 80
От но-шпа не отшумява . Поотминава след уриниране и точно това ме кара да си мисля че е от цистита . Пазя се , не работя почти по цял ден лежа даже и до магазина не излизам .. Дано утре вече да нямам болки
Изпий папаверин, той е като но шпа, но малко по-силен и е подходящ за бременни. Мен когато не ме облекчаваше но шпато пиех папаверин и в болница лежах за задържането ъочно, като защото бях с две сакчета и ми вливаха папаверин системи

# 81
  • Пловдив
Здравейте прекрасни бъдещи мами,
Чета ви с интерес, но не бях писала защото все си чаках заветните две чертички. Вече съм 10-та седмица, след няколко дни ми предстои прентален скрининг който ще правя в кабинета на Амалиеви. Но ми се иска да си следя бременността и при лекар работещ със здравната каса (така и така съм плащала толкова осигуровки), но четейки тук и там по форумите съвсем се обърках. Може ли да ми препоръчате съвестен лекар в Пловдив при когото да ходя? Благодаря.

# 82
  • Пловдив
Здравейте прекрасни бъдещи мами,
Чета ви с интерес, но не бях писала защото все си чаках заветните две чертички. Вече съм 10-та седмица, след няколко дни ми предстои прентален скрининг който ще правя в кабинета на Амалиеви. Но ми се иска да си следя бременността и при лекар работещ със здравната каса (така и така съм плащала толкова осигуровки), но четейки тук и там по форумите съвсем се обърках. Може ли да ми препоръчате съвестен лекар в Пловдив при когото да ходя? Благодаря.
Д-р Янко Арнаудов. Много подробно обяснява всичко и е много внимателен.

# 83
Момичета, има ли някоя от вас с допълнително здравно осигуряване от ЗОИ или запозната с техните процедури? Ще бъда благодарна, ако ми пишете на лично, защото имам доста въпроси относно ЖК и раждане.

# 84
Момочета,
в 6 месец съм и имам недостиг на Б12( 212 при норма 250), въпреки че пия разтворими таблетки метилкобаламин. Искам да премина към инжекции или спрей за нос, но не мога да намеря лекар, който да е в час с тия неща и да ми определи дозата. Препоръчаха ми евентуално Сигридов, но там се чака поне месец за час...
Моля споделете, ако имате назначена терапия за Б12 и/или витамин Д (той също ми е нисък). Кой препарати приемате и в каква дозировка?

# 85
Аз от В12 Doctor's Best, Fully activ съм изненадващо доволна. Лекарите не вярваха, че ще се усвоява, но изследванията го доказаха. И тогава коментираха, че явно нямам проблем със стомаха, защото когато имаш не можеш да усвояваш В12.

Купила съм си и В12 като капки   Garden of life, organic  spray.

# 86
Стеличка, преди да забременея и до 21 г.с. взимах вит. Д на ДопелХерц. Много съм доволна. Такива нива си докарах на вит. Д и док ми го спря Wink
За б12 мога да препоръчам този спрей: https://www.iherb.com/pr/Garden-of-Life-MyKind-Organics-B-12-Org … -2-oz-58-ml/58126 /Сигридов ми го предписа/.

Някакви препарати за желязо приемаш ли? Защото има връзка между желязо и б12, едното намалява нивата на другото, но трябва да се провери кое как в нета Wink

# 87
Герда, благодаря, но ще трябва бързо да наваксвам, а таблетки при мен не действат. Те ако са подезични нямат общо със стомаха.
Верче, а ти правиш ли контрола с този спрей Б12 - как ти се отразява на нивата?
Желязото ми е добре и не съм пила. Но генетично не усвоявам правилно Б12 и затова идва проблема, имам нужда от конски дози явно Simple Smile

# 88
Стеле, само трябва да знаеш, че от инжекции В12 бебето расте бурно.

# 89
Да, правя контрола на б12, всеки месец. Но аз пия и желязо и нали ти казах имат някаква обратна връзка.

Иначе и аз имам мутация и приемах метилирана фолиева киселина и съответно имам проблем и с усвояването на б12.
Имах само една единствена инжекция, предписа ми я докато се сдобия със спрея, а и нивата бяха нисички.

Общи условия

Активация на акаунт