Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 44

• 48 533
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
А замъглява ли ви се погледа?На мен на моменти ми става еедно такова бяло,все едно съм в задимена стая. Head Band
Замъгляване нямам,  но понякога ми се вие свят. 😓

# 61
Аз шофирах почти до последно, но около 10 дни преди термина претърпях леко ПТП не по моя вина. Ужасно се уплаших. Ако не бях бременна, нямаше да се стресирам толкова. През цялата бременност шофирах много внимателно, разсеяна не съм била, даже напротив-бях концентрирана на 100%. Но не забравяйте, че инциденти могат да станат и заради другите участници в движението. При следваща бременност не бих шофирала до последно, дори бих свела шофирането до минимум. Съветвам всички бременни да имате едно наум, защото ако недай Боже стане инцидент, стресът е голям. Коремът ми се сви на топка за няколко часа, но въпреки стреса, не родих тогава.

# 62
Аз съм в 7 г.с. и имам страшни болки  в гърба и кръста. Това ми е втора бременност, но май ще е по-тегава от предишната. Не повръщам, но и нищо не ми се яде, а и тези болки в гърба и кръста още от сега- просто не знам как ще е за напред!
Мен ме притеснява това че мн ранна като  че ли за болки в кръста, моите са постоянни от снощи , пия но шпа но не помага..

# 63
  • София
Аз мисля да шофирам докато мога, въпреки че когато ММ има възможност си ме кара по прегледи.
Нормално е да се стреснеш от ПТП, но ако си в автобуса или такси не е изключено да се случи и отново да се стреснеш.
Предпочитам аз да съм зад волана, защото не обичам да се возя при други шофьори (освен при ММ). Просто им нямам доверие и се чувствам некомфортно.
За замъглено виждане направи задължително консултация с очен, защото може да не е нищо сериозно, но може да има проблем с ретината.

# 64
Да не би да имаш високо кръвно?
А замъглява ли ви се погледа?На мен на моменти ми става еедно такова бяло,все едно съм в задимена стая. Head Band

# 65
Предпочитам аз да съм зад волана, защото не обичам да се возя при други шофьори (освен при ММ). Просто им нямам доверие и се чувствам некомфортно.

Ето това е! Аз не разчитам на никой друг. Просто никой не се съобразява с положението ни. Един ден пътувах до село в колата на леля ми , уж за да не шофирам аз..ей, няма такива дупки, не пропусна нито една!

# 66
Здравейте, момичета! В 11 г.с. съм и снощи за пръв път получих болки ниско долу (+ отстрани), и се стреснах. В интернет пише всякакви неща и ми е трудно да отсея кои болки са нормални, но все пак се надявам да ме успокоите малко Blush В общи линии вечерта преядох и сигурно има общо Simple Smile надух се като балон, чувствах си корема опънат, имах и по-нервен ден. Но болките се появиха ниско долу, а не в стомаха?! Пих но-шпа, но не помогна особено. Цяла нощ се шашках и шавах и установих, че: като легна надясно, ми натежава от дясно, като легна наляво, ми натежава от ляво, като легна по гръб или се изправя - нищичко.
Днес няма и следа от болките, няма и подуване. Съжалявам за подробните обяснения, но болка съм чувствала само при предната бременност, преди да я... загубя Sad поради което доста се изплаших

# 67
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile

Един страничен въпрос - чудех се някоя от вас попадала ли е на актуална тема във форума за избор на педиатър? Confused
Не си уточнила за кой град те интересува. За София:http://www.bg-mamma.com/?topic=415393.60
В същият подфорум съм засичала и за Варна.

# 68
  • София
Момичета вие има/х/те ли по-висока температура по време на бременноста. През цялото време или понякога?  В момента съм с 37.4 и за пръв път имам откакто съм бременна ( в 13та седмица съм). Да не говорим, че ме цепи и главата.
Аз прекарах вирус, в 5 г. с. съм, докторката ми каза, че може да се пие парацетамол и течен вит. С..
Попрочетох из форумите и разбрах, че температурата се сваля само, ако е над 38 градуса, иначе не.

# 69
Здравейте, момичета Simple Smile

Един страничен въпрос - чудех се някоя от вас попадала ли е на актуална тема във форума за избор на педиатър? Confused
Не си уточнила за кой град те интересува. За София:http://www.bg-mamma.com/?topic=415393.60
В същият подфорум съм засичала и за Варна.

Благодаря ти, erna (за София става дума, да Simple Smile )

# 70
Няколко пъти ми се случи да ми пада ниско кръвното инда припадам и няколко пъти мимсе замъглява зрението,правих си изследвания и на двете,аг каза че е от самата бременност и натоварването на сърцето и организма,щом нямало кръв и продължителни болки значи не било сериозно.
.Това беше преди месеци.Е вчера сутринта пак се събудих с размазан поглед и над 5 минути ми трябваха да фокусирам каквото и да било в стаята,сега в петък съм за болничен и пак ще питам,но вече знам какво ще ми отговори.Шофирам само до магазина за покупки,иначе гледам да се разхождам все още,понатежа ми някой дни,но в други нищо не ме боли.Педиатър избрахме,изглежда свестна жената,препоръчана,да видим.

# 71
И аз повече се плаша от заледяването, което предстои.. Миналата седмица едвам се прибрах и то говорим за рамките на квартала.

# 72
Здравейте , в 9г.с съм . Бях на преглед при доктора ми в понеделник всичко беше на ред с изключение на някой инфекции които имам , бебчо си расте има си и нормален пулс . Обаче днес от обяд имам много остри болки ниско долу подобни са на менструалните , нямам кървене ( надявам се и така да остане ) просто много ме боли . Понеже съм на терапия за задържане от началото си пия 3х2 но-шпа но днес не помага хич. Нормални ли са такива болки по това време на бременността ? АГ-то ми е в чужбина до 15-ти и нямам контакт с него. ..

# 73
За задържане не ти ли предписаха утрогестан или дуфастон само с нош па ми се струва не сериозно.

# 74
 Утрогестан ми предписаха , първо да го пия сега ми казаха да го слагам вагинално . Просто не го споменах . Казах само за но-шпа като имах в предвид че го пия за евентуални такива болки , но днес не помага. 

Общи условия

Активация на акаунт