Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 44

• 49 608
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Dream16,  стойността скача временно докато се уравновеси в организма отново. Чела съм, че и Д-р Начев кара свойте пациентки да го следят стриктно преди забременяване и после чести контроли след това

# 151
  • София
Малко да сменя темата с въпрос. Ако личния лекар ми е издал направление за избор на АГ за ЖК в началото на Б ( аз не съм искала и не помня да ми е давал нещо, но и ММ твърди че е така), и ако не съм го използвала тогава, но сега в края на Б искам да се запиша на ЖК по ЗК, новото направление трябва да бъде за избор на АГ или за смяна на АГ за ЖК?
Ако не сте имали гинеколог по ЗК направлението трябва да е за избор.
Говорете с ЛЛ.

# 152
Момичета,има ли някой определени храни,които са ви казали да отпишете от менюто си. На мен още нищо не са ми забранили,аз естествено се храня здравословно,гледам да хапвам плодове и зеленчуци,мляко,сирене,разнообразна храна,но няколко пъти ми се прави забележка,че ям магданоз и ягоди (в съвсем малки количества). Алкохол,кафе и цигари не употребявам.

# 153
Момичета,има ли някой определени храни,които са ви казали да отпишете от менюто си. На мен още нищо не са ми забранили,аз естествено се храня здравословно,гледам да хапвам плодове и зеленчуци,мляко,сирене,разнообразна храна,но няколко пъти ми се прави забележка,че ям магданоз и ягоди (в съвсем малки количества). Алкохол,кафе и цигари не употребявам.
Избягвай меки сирена, сурови меса, риба, пушено и сурово пушени...другото ти си знаеш.

# 154
  • Варна
Аз се усетих няколко пъти, че ям луканки, както и от тези пушените меса  newsm78
Според ММ те все пак минават някаква обработка макар и не термична  newsm78
Аз също съм спряла синьото сирене, сушито  Sad , алкохол не ми се и пие . Онзи ден на Никулден опитах домашен хайвер, и ядох пържен калкан. Мисля че, просто не трябва да се прекалява с някой храни, а не че са напълно изключени от менюто.

# 155
Рибата си е много полезна даже за мозъка на бебето, просто не трябва да се консумира сурова (разни пушени сьомги или суши). Освен ако не сте в Япония, където този тип кухня е на свръх високо ново Simple Smile
Луканка и аз обичам, но си я запичам примерно в сандвич на фурната. Според мен все пак купешките са си добре, минават всякакви контроли, докато с домашни суджуци би било по-рисковано.. Защото ако Кауфланд, да речем, продаде партида луканка със заразено месо (листерия), ще е проблем за всички потребители, не само бременните.

# 156
http://www.aptaclub.bg/bremennost/hranene/pages/hrani-za-izbyagv … aspx#.Wi09n3jF7qA

# 157
Здравейте!  Болките ми в корема през няколко дни са все различни. Днес ме боли странично, страните се сменят и е много неприятно. Боли все едно се е подул, нормално ли е според вас? 9 г.с. съм вече. Ходих на ехограф в петък и доки каза, че си е наред.

# 158
Здравейте! Не знаех къде да си задам въпроса, затова се извинявам предварително и ще попитам тук Simple Smile На 31.07 направих тест за бременност и беше положителен. На 03.08 бях на преглед и се оказа,че съм в 8 г.с. Въпроса ми е следния... с много нередовна менструация съм и не знам кога е била последната такава. Интересува ме ,възможно ли е да съм заченала април месец с някаква "късна овулация" ,вместо както посочва ехографът юни?

# 159
Къде отидохте изобщо.... Не е възможно според мен, още повече че сега сме декември и е много по-ясно по показания на ехографа на колко месеца отговаря бебчето, разминаване да има най-много 2 седмица, ама 2 месеца.....

# 160
Здравейте! Не знаех къде да си задам въпроса, затова се извинявам предварително и ще попитам тук Simple Smile На 31.07 направих тест за бременност и беше положителен. На 03.08 бях на преглед и се оказа,че съм в 8 г.с. Въпроса ми е следния... с много нередовна менструация съм и не знам кога е била последната такава. Интересува ме ,възможно ли е да съм заченала април месец с някаква "късна овулация" ,вместо както посочва ехографът юни?
Вярното е това, което показва ехографа. Първия ехограф е най-точен. Разминаването може да е до няколко дни. Абсурд да си заченала април.

# 161
Ти ако си заченала април, вече ще си почти  в 9тия месец,
 и ехографите показват на колко отговаря плода...2 месеца разминаване няма как да стане.
Аз заченах на 12 април, термина ми е 02/02, с точен цикъл на 28 дни съм. Теста отчете на 24/05, ден преди закъснение. Peace

# 162
Ти ако си заченала април, вече ще си почти  в 9тия месец,
 и ехографите показват на колко отговаря плода...2 месеца разминаване няма как да стане.
Аз заченах на 12 април, термина ми е 02/02, с точен цикъл на 28 дни съм. Теста отчете на 24/05, ден преди закъснение. Peace
.   
  Термин на 02.02???

# 163
Какво е това лекарско пресмятане +7 дена от първия ден на последната менструация и добавяне на девет месеца за определяне на термина?Тези в държавната болница ме застреляха Flushed
Аз съм заченала в седмицата 9-16 май и очакваме малкия по термин 31.01.-06.02.

# 164
Ти ако си заченала април, вече ще си почти  в 9тия месец,
.  
  Термин на 02.02???
12 ти май, имах в предвид Peace
Последен МЦ ми беше 28/04. Термин 02/02.

Общи условия

Активация на акаунт