Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 44

• 49 608
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Какво е това лекарско пресмятане +7 дена от първия ден на последната менструация и добавяне на девет месеца за определяне на термина?Тези в държавната болница ме застреляха Flushed
Аз съм заченала в седмицата 9-16 май и очакваме малкия по термин 31.01.-06.02.

Ами така се изчислява термина.

# 166
Какво е това лекарско пресмятане +7 дена от първия ден на последната менструация и добавяне на девет месеца за определяне на термина?Тези в държавната болница ме застреляха Flushed
Аз съм заченала в седмицата 9-16 май и очакваме малкия по термин 31.01.-06.02.

Ами така се изчислява термина.

При мене последната менструация започна на 21.03 + 7 дни + 9 месеца броени от месеца следващ поскедния цикъл се получава 28.12.
И аз знам така се изчислява, ти друг начин не съм и чувала

# 167
Аз се извинявам за за глупавия въпрос, но всички казват,че ПРМ е била юни, а аз май тогава нямах ,както и няколко месеца преди това и все си мисля,че е възможно и да съм забременяла април не знам защо Simple Smile

# 168
Аз се извинявам за за глупавия въпрос, но всички казват,че ПРМ е била юни, а аз май тогава нямах ,както и няколко месеца преди това и все си мисля,че е възможно и да съм забременяла април не знам защо Simple Smile

Както ти казаха вече, в начална бременност ехографът е много точен и дава минимални отклонения от по няколко дни. Щом пишеш, че "май" тогава не си имала менструация(през юни), явно значи че не си записваш когато ти дойде и самата ти не знаеш кога си имала менструация.

# 169
Не си ли водиш календар, щом като си с нередовен цикъл? Ние не знаем кога е бил последният ти МЦ, но всички сме едно мнение - разлика от 2 месеца ехографът не би могъл да даде. По - скоро е да не помниш, че си имала МЦ през юни, отколкото другото.

# 170
Че то ако си забременяла април то вече трябва да си в осми девети месец. А и нагоре е обяснено мн.добре за ехографа и отклонения.
А най добрия вариант за следващия път е да си следиш цикъла.

# 171
В днешно време е пълно с приложения за телефона, с които можеш да си отбелязваш менструацията. Не е като преди, когато трябваше да си записваш на календарче, което има вероятност да загубиш. Grinning

# 172
В днешно време е пълно с приложения за телефона, с които можеш да си отбелязваш менструацията. Не е като преди, когато трябваше да си записваш на календарче, което има вероятност да загубиш. Grinning
Приложението пак е като календар, но има и допълнителни функции. Много е удобно!

# 173
Нормално ли е вече дори 15 минутни разходки да ме изморяват? Навлизам в осмия месец, но постоянно чувам от други бъдещи майки как не се изморяват изобщо и започвам да се притеснявам.

# 174

Може би е ти е започнала менструацията през май и затова не си спомняш за юни. Simple Smile Аз не, че не съм с редовна, а просто забравям кога ми идва и ако не си запиша няма шанс да си спомня Grinning Затова след като се омъжих си свалих app на телефона, който ме подсеща с notification да си записвам или ако ми закъснява, много е удобно Grinning

# 175
Нормално ли е вече дори 15 минутни разходки да ме изморяват? Навлизам в осмия месец, но постоянно чувам от други бъдещи майки как не се изморяват изобщо и започвам да се притеснявам.
Според мен е нормално. Умората е симтом на бременността и като всеки симптом, при някои я има, а при други не.
Отделно, ако бременната има нисък хемоглобин, това също може да окаже влияние и да се уморява по - бързо.
Не се притеснявай Simple Smile

# 176
Че то ако си забременяла април то вече трябва да си в осми девети месец. А и нагоре е обяснено мн.добре за ехографа и отклонения.
А най добрия вариант за следващия път е да си следиш цикъла.
По принцип трябва да съм в 28 г.с. , но утре ехографът ще покаже . Следях си цикъла с приложение ,но по едно време му изгубих края...

# 177
А кога ти е термина? Май вървим заедно Grinning моята ПРМ беше края на май.

# 178
Приложението пак е като календар, но има и допълнителни функции. Много е удобно!

Да, имах предвид, че преди записвахме на календарчета на хартиен носител, които винаги можеха да се загубят, а сега е супер удобно с тези приложения. Hug

# 179
Според мен е нормално. Умората е симтом на бременността и като всеки симптом, при някои я има, а при други не.
Отделно, ако бременната има нисък хемоглобин, това също може да окаже влияние и да се уморява по - бързо.
Не се притеснявай Simple Smile
Много благодаря.
Значи ще е добре да си видя пак хемоглобина.
Heart

Общи условия

Активация на акаунт