Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 44

• 48 772
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Ария, в кой месец си бременна?
Ако си след 12 г.с най-добре се консултирай с лукар и да ти даде антибиотик за бременни, затото ангината е инфекция с в-стрептокок.

Последна редакция: нд, 24 дек 2017, 07:45 от Анонимен

# 511
Не мисля, че съм за антибиотик. Нямам температура, само налепи и подути сливици. На антибиотик не се съгласявам за нищо на света,  бременна пък още по малко. Ще се лекувам с бабини рецепти, имам Ангин хил, имам и друга хомеопатия, която още не съм решила дали да пия.

# 512
Не мисля, че съм за антибиотик. Нямам температура, само налепи и подути сливици. На антибиотик не се съгласявам за нищо на света,  бременна пък още по малко. Ще се лекувам с бабини рецепти, имам Ангин хил, имам и друга хомеопатия, която още не съм решила дали да пия.
Оф, не мога да се сетя името на спрея, но е пак хомеопатичен, пръска се в гърло...не знам дали ще помогне без комбинация с друго лекарство.

# 513
Знам го това, че не се мажат сливици. И точно единствения път, който не го направих (точно защото прочетох за такава препоръка от лекар), пих антибиотик, след това още един, ащото инфекцията стана хронична (а не бях пила години) и след това получих хроничен отит.
Наскоро се запознах с един УНГ лично, и още един добър, но задочно, който така лекува - маже гърлата!

# 514
Момичета, да ви питам как си избрахте бебешко легло?
Аз се чудя да взема едно съвсем обикновено ли или люлка? Гледам има и някакви 3в1, а даже и 6в1, които са си една доста добра инвестиция, защото могат да се ползват от бебе, та чааак до 10-годишна възраст.
Не сме много окей с финансите, та затова се чудя дали да си вземем едно обикновено за 100-150 лв. (без матрака) или да хвърлим 400+ за едно от тези 3в1. Изобщо заслужава ли си това 3в1? Някой има ли с такова? А от люлката има ли смисъл?

Другото, за което се чудя е 3в1 количка или зимна, която да става на лятна после, а кошница/седалка за кола отделно?

# 515
Нашето е люлка и със дмъкваща се рамка. Малкото го люлеем много малко, за да не свиква. Колкото да дозаспи. Но това, че рамката се смъква ми е голямо облекчение. По- лесно си го вземам и му оправям леглото. Нашето е 3 в 1 и за мен си е практично. Наистина си зависи от финансите.

# 516
Аз на легло ще заложа на съвсем обикновено, точно нещо около 150 лв. ми се въртеше, но се оглеждам за вибриращ/люлеещ се шезлонг, но това още не съм го решила гледах ги около 60-70 лири в амазон.

# 517
Нашето легло е подарък от едната баба. Разбира се ние с Мм си го избрахме. Модел на Лорели, 205лв.С 3 табли, падаща решетка, трансформира се в бюро, с люлеещ се механизъм(тип люлка). Мисля, че направихме добър избор, доволни сме  Simple Smile

# 518
  • София
Нашето легло е Клео на Dizain baby. Исках да е с падаща решетка и колелца за да си го дърпам до спалнята. За мен тези 3 в 1 са недобра инвестиция, но много хора ги предпочитат. Много си зависи какви са ти изискванията на теб.

# 519
Aria, не подценявай проблема с гърлото. Наистина бактериалните инфекции се лекуват само с антибиотик. Дано да не е това при теб. Според мен, се консултирай с лекар за да знаеш поне как трябва да се процедира. 

# 520
Idccya, мисля, че е по-добре да вземете нещо по-обикновено. Докато детето порастне, та да се трансформира леглото в бюро примерно, ще е минало толкова много време - я мястото няма да е удачно, я вече ще ви е омръзнало или пък просто ще искате по-практично бюро с повече шкафчета, та не се знае. Поне аз така си мисля де, но ако смятате пък, че ще ви е практично може и такова.

# 521
Я, ще се е износило доста, освен гореизброените причини. На снаха ми леглото беше около 400 лв. с някакви намаления и за 2 години не прилича на нищо... Не че винаги така става, ама е възможно.

# 522
Наскоро и аз бях с много подути и зачервени сливици ( 19 г.с. съм), усещах едно адско "щипане" в цялото гърло...Капех си клеева тинктура директно на сливиците, три пъти на ден по две капки на сливица и смучех Прополки с джинджифил. Много ме беше страх да не се стигне до антибиотик, но успях да се справя.Grinning

# 523
Аз също си мисля за леглото, имаме сгъваема кошара, но бъдещата кака все още спи в нея, а така като гледам ще спи още поне година там, много се върти. Мислех си за 3в1, но това означава да купиш бебешки матрак 150лв, после среден матрак 150-200лв и накрая нормален матрак + още едно легло 200+200лв. Та, мисля да вземем още една сгъваема кошара и после направо ъглови легла за детската стая. Не знам, аз също събирам идеи.

# 524
За прилично евтин и хубав вариант на легло, предлагам креватчетата от Икеа(стига да сте от София, незнам как иначе седи въпроса с доставки).

Приятели купиха от там легълце за около 120лв,има и още едно за около 160лв.Просто креватче. Без люлка. Без чекмедже. Но пък симпатично и здраво, ще върши работата, за която е предзначено  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт