Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 44

• 48 633
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
В фемина ходих за фатална ехокардиография заради а ритмична дейност на сърцето преди 3 седмици,каза ха,че трябва да се насоча към доц.Карагьозова но не ми се иска да подлагам бебето толкова скоро на още една фетална

# 631
Защо? Само може да ти помогне още едно читаво мнение, особено като имаш такива притеснения. Ние няма какво да кажем по такъв сериозен въпрос, не сме лекари все пак.

# 632
  • Варна
Какво значи "да подлагаш бебето"? На какво точно го подлагаш? Това е просто ехографски преглед, с какво си мислиш че ще навреди, особено през 3 седмици?

# 633
Паола, какво означава"подлагам бебето на още една фетална"?
За да се проследи и диагностицира правилно трябва тесен специалист, който да следи развитието. Ехографските прегледи са безвредни, а при проблемна бременност са единственото надеждно средство.
Феталната морфология се прави от тесен специалист, тя е много важна за проследяване развитието на бебенцето.
 Задължително запиши час при проф. Карагьозова.

# 634
Много често съм чувала че облъчването по време на преглед вреди на бебето,но като се замисля незнанието ще му навреди повече.Благодаря ви за мненията със сигурност ще се запиша за фетална.

# 635
 В последните години много се популяризираха няколко статии за вредата от ехографските прегледи. Смята се, че предизвикват хиперактивност, разстройства в психическото развитие, и някои негативи върху нервната система. Тези твърдения обаче не са научно доказани. Според специалистите прегледите предизвикват дискомфорт на бебетата подобно на силни вибрации (като при земетресение) и е добре да се избягват, ако няма нужда от тях. Но когато трябва да се отхвърли или потвърди диагноза, прегледът е повече от необходим. Аз съм с рискова бременност, бебето ми ще мине общо 5 фетални плюс ежемесечните прегледи по ЖК. Преди ден ми се наложи преглед по спешност. Първото ми дете мина може би над 20 прегледа, лежах и в патология. Сега е в първи клас, развива се нормално.

# 636
В фемина ходих за фатална ехокардиография заради а ритмична дейност на сърцето преди 3 седмици,каза ха,че трябва да се насоча към доц.Карагьозова но не ми се иска да подлагам бебето толкова скоро на още една фетална

За такъв сериозен въпрос не бих отлагала нов преглед. Ехографът с нищо няма да навреди.

# 637
Здравейте видях заглавието и реших да попитам за мнение тук,защото съм нова в сайта.Бременна съм в 28.гс.На последният преглед откриха в мозъка на бебето поредната кистичка с размер 1см., или по думите на доктора възможно  "уголемено мозъчно стомахче".Казвам поредна кистичка защото в 19г.с.в мозъка на бебето имаше 2 кистички,които до 23г.с. бяха изчезнали.Не знам какво да очаквам от появяването им втори път,силно се надявам на вашите познания и мнения.Благодаря и Лека бременност на всички мами.
Здравей, аз мисля че няма нужда да се тревожиш. И на братовчетка ми и бяха казали същото, когато беше вече напреднала бременност, но всичко се оправи от самосебе си и роди едно прекрасно здраво момченце. Но все пак за твое успокоение можеш да направиш още един преглед при друг лекар и да чуеш още едно мнение.

# 638
Момичета някоя от вас ползва/ла ли е колан за бременни, мноого ме боли кръста ( имам Сколиоза и дискови хернии) и на моменти е нетърпимо , има ли полза от такъв колан?

# 639
И аз съм с дискова херния и доколкото ми каза докторът спасение за болката трудно се намира,с напредването и натежаването на бебето ще са нужни повече почивка и удобство на кръста.

# 640
Момичета някоя от вас ползва/ла ли е колан за бременни, мноого ме боли кръста ( имам Сколиоза и дискови хернии) и на моменти е нетърпимо , има ли полза от такъв колан?
Точно днес си взех такъв, да ти кажа има ефект, не знаех какъв да избера - колан ли да е, тип бельо ли да е, накрая взех колан, по-стабилен ми изглеждаше, дразни ме, че е груб като дизайн, но ми придържа кръста и ходя без болка, иначе си ме болеше яко. Трябваше да чакам за черен, но не можех и взех бял... Определено не е най-изпипания колан, ама трябваше да си реша проблема веднага. Ето такъв е, но размерите са някак си объркани, пробвай ако можеш, аз мислех че съм за М, ама отидох на Л, а коремът ми и аз самата не съм особено обемна.

# 641
И аз съм с дискова херния и доколкото ми каза докторът спасение за болката трудно се намира,с напредването и натежаването на бебето ще са нужни повече почивка и удобство на кръста.
Така е, но на мен 1 ходене до супера за 30мин и после 2 дни не мога да стана от  леглото Sad просто търся някакво спасение , плаче ми се на моменти, и като цяло си почивам и лежа.

# 642
Здравейте на всички! Първо се извинявам, ако въпроса ми не е за тази тема, но ще съм ви благодарна, ако някой ми отговори. Та на въпроса: бременна съм в 4-та ГС и от вчера имам някакво бледо розово зацапване, което според мен не е обилно. Звънях на гинеколога, но понеже са празници, нямаше как да ме прегледа и ми каза да пия дуфастон и да не се притеснявам, че ще спре до 3 дни. Някоя от вас сблъсквала ли се е с нещо подобно и има ли място за притеснение? Забравих да спомена, че нямам някакви силни болки, надявам се и да нямам, и всичко да си е наред. На преглед мога да отида чак следващата седмица, но до тогава ще съм благодарна , ако някоя от вас ми отговори според личните си наблюдения. Благодаря!

# 643
И с двете ми бременности имах такова зацапване и двата пъти ми предписаха Утрогестан. Като дуфастона е. Всичко ще е наред. Просто си почивай повече и пии лекарствата.

# 644
  • София
А аз да попитам може ли някоя мама да ми препоръча ефикасен крем против стрии. Ако има опит от предходна бременност.
Нямам такива все още, но да се погрижа доколкото е възможно.

Общи условия

Активация на акаунт