Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 44

• 48 622
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Масло от авокадо, бадем, какаово Wink

# 646
За стрии Palmers, Rilastil

# 647
Темата - превенция срещу стриите, се нищи във всяка тема, май.

# 648
Ползвах Био ойл, но не ми помогна за местата, на които кожата ми е предразположена към стрии. Общо взето, нищо не помага, ако самата кожа не е еластична.

# 649
Ако нямате кокосова масло, топена св. мас,чист зехтин става перфектно.

# 650
Ползвах Био ойл, но не ми помогна за местата, на които кожата ми е предразположена към стрии. Общо взето, нищо не помага, ако самата кожа не е еластична.

И на мен не ми помогна  Sad
Кожата ми е предразположена, имам си и стари стрии.Много се надявах да не ми се появят по време на бременността, но уви... Всъщност само гърдите не издържа ха на напрежението.. Но там наистина голямо разтягане се получи, няколко размера нагоре...

Мажа се и след раждането. И все пак мисля, че ако не се бях мазала, положението щеше да е много много по зле...

# 651
Здравейте мамчета 🎀💐. Имам един осожен въпрос, кийто не знам къде да задам: тъй като съм студентка и уча редовно, а нямам 9 месеца стаж, полага ли ми се някакво майчинство? Много ще съм благодарна, ако някой ме просвети ! 🤗🤗🤗

# 652
Здравейте мамчета 🎀💐. Имам един осожен въпрос, кийто не знам къде да задам: тъй като съм студентка и уча редовно, а нямам 9 месеца стаж, полага ли ми се някакво майчинство? Много ще съм благодарна, ако някой ме просвети ! 🤗🤗🤗
Доколкото знам, не ти се полага. Трябва да имаш 12 месеца стаж. Но можеш да вземеш освен еднократната помощ за раждане, помощ за бременност и социална помощ в размер на 100 лева на месец за една година. Освен това като редовен студент, имаш право на помощ в размер на 2880 лв., която се изплаща на 2 пъти - след раждането и при следващ записан семестър.
В тази тема биха ти отговорили по-подробно:
http://www.bg-mamma.com/?topic=1008194.195

# 653
Колко време след раждането мога да ида на преглед при гинеколог?Като ми свършат лохиите или?Има ли разлика дали ще родя естествено или секцио?

# 654
  • София
Благодаря, момичета, за отговорите. И аз загледах продукти на Мустела и може би към тях ще се насоча. Иначе и майка ми,  и сестра ми са без стрии.

# 655
Продуктите на Мустела имах ли мирис и какъв?

# 656
Доколкото знам, не ти се полага. Трябва да имаш 12 месеца стаж. Но можеш да вземеш освен еднократната помощ за раждане, помощ за бременност и социална помощ в размер на 100 лева на месец за една година. Освен това като редовен студент, имаш право на помощ в размер на 2880 лв., която се изплаща на 2 пъти - след раждането и при следващ записан семестър.
В тази тема биха ти отговорили по-подробно:
http://www.bg-mamma.com/?topic=1008194.195

Благодаря! И аз след кратко проучване стигнах до тези изводи... Но ми се стори много несериозно-аз уча право и ще продължа със сигурност не заради някакви смешни помощи, а и не малко мои колежки от медицината родиха и държавата така да се подиграва, вместо да насърчи подпимогне, а на мангалките им дават по сумати пари.... 2800лв разделено на 12 прави за 1г. по около 200лв. Добре, че таткото е добре материално... Чудех се, ако и двамата бяхме студенти кучетата ни яли... Ние учим до 26 годишни нормално е доста хора да родят !

# 657
Благодаря! Kissing Heart

# 658
В момента продуктите на Мустела са намалени на - 30% в аптеки Ceiba!!! Нашата такава се намира в Кауфланд, предполагам във всичките им аптеки я има промоцията !

# 659
Срещу стрии ползвам чисто масло от карите. 500 гр. са около 30лв. и стигат за доста време. С първата бременност така спасих бюста и корема, нямах нито една стрия. Но не съобразих да мажа и бедрата, започнах късно и там се понацепи кожата. Сега се мажа буквално от глава до пети.

Общи условия

Активация на акаунт