Майчинството счетоводно-75

• 66 721
  • 762
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Здравейте, искам да ви попитам ако от 2015 септ мес съм работиша  на граждански договор, май 2016 подписвам трудов договор (преди това нямам трудов) и до днес съм на трудов и реша да излезна майчинство след месец 2, не ми се събират 2 пълни години назад на теудов договор, а 1 и половина. Това означава ли че няма да взимам90% от заплата си и 80% при болничен? 2 год ли се гледат назад или 1?
Благодаря

За да имаш право на обезщетение,трябва да имаш 12 м осиг стаж през целия си живот и да работиш.Ти си изпълнила това условие

Здравейте, в момента съм в майчинство за отглеждане на дете до 2 годишна възраст и съм бременна с второ дете. Ще изляза в 45- дневния болничен, преди първото дете да е навършило две години. Правилно ли съм разбрала , че ще взимам обещетение, като за първото дете? Да.От 45 дневния нататък ще взимаш обезщетение като за първото+50 процента от майчинството за първото дете И още един въпрос, трябва ли да попълвам някакви декларации не или предаването на работодателя на 45- дневния болничен е достатъчен. да

# 196
Имам следното питане-45 дневния как се изплаща като болничен след 10 дни или като майчинство веднъж в месеца.

# 197
  • Пловдив
Имам следното питане-45 дневния как се изплаща като болничен след 10 дни или като майчинство веднъж в месеца.

Като болничен.Той си е болничен.След него имаш още два болнични.

# 198
Здравейте мамчета 🎀💐. Имам един особен въпрос: тъй като съм студентка и уча редовно, а нямам 9 месеца стаж, полага ли ми се някакво майчинство? Много ще съм благодарна, ако някой ме просвети ! 🤗🤗🤗

# 199
  • Варна
Здравейте мамчета 🎀💐. Имам един особен въпрос: тъй като съм студентка и уча редовно, а нямам 9 месеца стаж, полага ли ми се някакво майчинство? Много ще съм благодарна, ако някой ме просвети ! 🤗🤗🤗
Една година по 100лв на месец от социалните.Имате право и на еднократна помощ за раждане и на детски добавки

# 200
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Имаш право и на помоща за майка-студентка от 2880лв.

# 201
  • Варна
Имаш право и на помоща за майка-студентка от 2880лв.
Мислех,че са го отменили
Вижте какво намерих относно условията за кандидатстване за помощта

http://roditel.bg/pravo-na-pomoshti-za-maiki-studentki-2016/

# 202
От няколко дни искам да вляза в сайта на Ной, за справка, с Егн и Пик.. Имам обаче проблем. Няколко страници не ми зареждат?! Вие имате ли проблем със сайта?

# 203
От няколко дни искам да вляза в сайта на Ной, за справка, с Егн и Пик.. Имам обаче проблем. Няколко страници не ми зареждат?! Вие имате ли проблем със сайта?

Отваря ми всичко.

# 204

Отваря ми всичко.

Здравейте, аз пък днес имам такъв проблем.Дано е нещо временно.

# 205

Отваря ми всичко.

Здравейте, аз пък днес имам такъв проблем.Дано е нещо временно.

При мен също някои от страниците не се зареждат или дават грешка

# 206
  • Бургас
Здравейте,
На 12.12 ми приключи отпускът за гледане на дете до 2 години. От 13.12 съм в платен годишен отпуск 60 дни (чистя натрупан отпуск за предходни години). Имам ли право на болничен за гледане на дете в момента? Според личния ми лекар не, защото съм нямала 2 работни дни между края на майчинството и платения отпуск и от НОИ щели да го върнат.

# 207
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,
На 12.12 ми приключи отпускът за гледане на дете до 2 години. От 13.12 съм в платен годишен отпуск 60 дни (чистя натрупан отпуск за предходни години). Имам ли право на болничен за гледане на дете в момента? Според личния ми лекар не, защото съм нямала 2 работни дни между края на майчинството и платения отпуск и от НОИ щели да го върнат.

Няма такова изискване. Не е нужно да има 2 дни между платения отпуск и БЛ. Отпускът по болест може да започне по всяко време, според нуждата, дори да прекрати ползването на друг вид отпуск.

# 208
  • Бургас
Много благодаря!

# 209
Здравейте!
Мога ли след като родя да се водя месец- два на работа и да си изляза след това в майчинство?

Общи условия

Активация на акаунт