Майчинството счетоводно-75

• 66 801
  • 762
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте,
Ще ми трябват около 22 дена болничен преди болничния за раждане. Не съм ползвала болнични от АГ досега. Може ли толкова дълъг период да се издаде от АГ или ще трябва да ходя на ЛКК.

# 211
Момичета,записвам се и аз в темата. Самоосигурявам се в моята фирма от 04.месец 2017. на минимални осигуровки,ще раждам през юни 2018г.Събират се общо година и един месец.Колко месеца трябва да имам пълни и какво майчинство ще взимам?Благодаря Ви.

# 212
Здравейте,
Ще ми трябват около 22 дена болничен преди болничния за раждане. Не съм ползвала болнични от АГ досега. Може ли толкова дълъг период да се издаде от АГ или ще трябва да ходя на ЛКК.

АГ еднолично може да ти издаде до 14 дни. Аз също ще ползвам болничен 27 дни преди 45-дневния и ще ми мине директно през ЛКК комисия.

# 213
  • Варна
Момичета,записвам се и аз в темата. Самоосигурявам се в моята фирма от 04.месец 2017. на минимални осигуровки,ще раждам през юни 2018г.Събират се общо година и един месец.Колко месеца трябва да имам пълни и какво майчинство ще взимам?Благодаря Ви.
Трябват ви 12 месеца в осигуряване
Може да видите тук какво прогнозно майчинство може да получите

https://www.kik-info.com/kalkulatori/maichinstvo.php

# 214
Този калкулатор на 100% ли вярно смята?

# 215
  • Варна
Този калкулатор на 100% ли вярно смята?

До колкото съм го тествала- верен е Simple Smile

# 216
  • В полите на Пирин планина

Щом осигуряването е на МОД за самоосигуряващи се лица, то ще се получава обезщетение за бременност и раждане в размерна на МРЗ. Това в случай, че самоосигуряването включва и за фонд ОЗМ.

# 217
Здравейте. С приятеля ми имаме дете, сега възнамеряваме да сключим граждански брак и да променя фамилията си. Питането ми е относно акта за раждане на детето, в него ще съм със старата фамилия, трябва ли нещо да правя относно това, ще имам ли проблеми за в бъдеще от каквото и да е естество. Иначе за останалите документи ясно, ще ги сменям. А трябва ли да вадя и удостоверение за идентичност на имената? Ще съм благодарна за разяснение  newsm78

# 218

Щом осигуряването е на МОД за самоосигуряващи се лица, то ще се получава обезщетение за бременност и раждане в размерна на МРЗ. Това в случай, че самоосигуряването включва и за фонд ОЗМ.

Това година и един месец и след това по 100лв месечно 11 месеца?

# 219
  • Варна

Това година и един месец и след това по 100лв месечно 11 месеца?

Самоосигуряващото се лице също има право на отпуск за отглеждане на дете до 2г

# 220
Тези 100 лв са социална помощ, и се вземат ако не сте осигурен а

# 221
  • София-Младост
Здравейте. С приятеля ми имаме дете, сега възнамеряваме да сключим граждански брак и да променя фамилията си. Питането ми е относно акта за раждане на детето, в него ще съм със старата фамилия, трябва ли нещо да правя относно това, ще имам ли проблеми за в бъдеще от каквото и да е естество. Иначе за останалите документи ясно, ще ги сменям. А трябва ли да вадя и удостоверение за идентичност на имената? Ще съм благодарна за разяснение  newsm78
Не, освен ако някъде не поискат изирчно такова удостоверяване на имената...водещо е ЕГН. Аз също съм с различна фамилия в акта на дъщеря ми и сега.

# 222
  • Пловдив
Имах предвид дали 13 месеца ще получавам майчинствто, колкото е МРЗ,а след това 11 месеца социална месечна помощ от 100 лв

НЕ
Ще взимаш първата година МРЗ,а втората 380 лв месечно.
Няма положение,при което да взимаш втората година 100 лв

# 223
Имам 30-дневен болничен подаден на 15 декември и още нямам ведомост Confused Знаете ли кога трябва да бъде изплатен ?

# 224
Ако съм чела правилно предните постове, след 10.01. тази година ще бъде изплатен Simple Smile Ако бъркам, нека някой ме поправи.

Аз имам един малко тъп въпрос... Осигурявам се на 230 лв. (4 часа), въвеждам си нещата в калкулаторите, които намирам в Интернет и ми се получават суми за майчинство от порядъка на над 400 лв. Изчетох всички указания на калкулаторите и пак... Това обаче ми изглежда нереално предвид тези 230 лв... Аз ли бъркам някъде ? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт