Майчинството счетоводно-75

• 66 775
  • 762
  •   1
Отговори
# 105
  • В полите на Пирин планина
Моят основен въпрос е за осигуровките за трудов стаж. Тоест, след 30 ден има ли възможност да се заплащат от лицето или въобще се губи такава възможност?

Изобщо не може да се говори за трудов стаж по време на неплатен отпуск - няма такъв.
За 30 календарни дни в годината има осигурителен стаж, след това вече - не.

# 106
  • София-Младост
Моят основен въпрос е за осигуровките за трудов стаж. Тоест, след 30 ден има ли възможност да се заплащат от лицето или въобще се губи такава възможност?
Няма такъв вариант.

# 107
  • София
Благодаря ви много!

# 108
А не ти е ли по-добрия вариант да се водиш фиктивно на работа, вместо в неплатен отпуск и да си плащаш осигуровките? Особенно когато работодателя ти няма против...

# 109
  • София
Ще го мисля тепърва, това ще е евентуално след известно време. Прости ще трянва да проуча всички варианти. Може би фиктивно и осигуровките сама е най-добре.
А през втората година от майчинството как се води осигурен човек? Защото мен ме осигуряват на реалната заплата, която е и максимумът. След време, когато (ако въобще стигнем до там) тръгна да се пвнсионирам, ако съм ползвала втора година майчинство, което е ниско, какво се случва с осигурителния ми праг?

# 110
Годината прекарана с детето никога няма да се върне, не мога да си представя напрежението да се даде дете на 1 годинка на детска ясла, заради една заплата. Има неща, които нямат цена, а само стойност - златните мигове на майчинството, когато детето ти има нужда от теб.

# 111
  • София
Годината прекарана с детето никога няма да се върне, не мога да си представя напрежението да се даде дете на 1 годинка на детска ясла, заради една заплата. Има неща, които нямат цена, а само стойност - златните мигове на майчинството, когато детето ти има нужда от теб.
Абсолютно е така! Иначе нямаше и да питам.
И ако хората се научат да четат с разбиране няма да се налага да се пишат мнения без реална практическа стойност по форумите Simple Smile

# 112
Абсолютно е така! Иначе нямаше и да питам.
И ако хората се научат да четат с разбиране няма да се налага да се пишат мнения без реална практическа стойност по форумите Simple Smile

0.00 е осигурителния доход през периода на отпуск за гледане на дете до 2  год. възраст. Времето се взема за осиг. стаж прост, без доход.

# 113

Изобщо не може да се говори за трудов стаж по време на неплатен отпуск - няма такъв.
За 30 календарни дни в годината има осигурителен стаж, след това вече - не.
Не са календарни, а работни.

# 114
  • София-Младост
Lady и за трудов се принава, не само за осигурителен.
КТ чл.160(3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 43 от 2008 г.) Неплатеният отпуск до 30 работни дни в една календарна година се признава за трудов стаж, а над 30 работни дни - само ако това е предвидено в този кодекс, в друг закон или в акт на Министерския съвет.

# 115
ОК. Извинете за грешката. Hands V

# 116
  • София
Хипотетично, ако напусна работа 7 месеца преди да родя, ще имам ли право на обезщетение за бременност и раждане?

# 117
  • София-Младост
Хипотетично, ако напусна работа 7 месеца преди да родя, ще имам ли право на обезщетение за бременност и раждане?
Ако към датата на излизане в 45дневен болничен си без трудовоправоотношение...да, нямаш право на обезщетение.

# 118
Здравейте! Имам следния въпрос и ще се радвам, ако някой може да ми разясни нещата: през октомври, когато детето ми стана на 14месеца, прекъснах отпуска за отглеждане на дете до 2 г. и се върнах на работа.  В момента ползвам натрупал се отпуск за няколко месеца. Въпросът ми е имам ли право на 50% от обезщетението за втората година (170лв) или не при положение, че съм в платен отпуск?

# 119
Здравейте! Имам следния въпрос и ще се радвам, ако някой може да ми разясни нещата: през октомври, когато детето ми стана на 14месеца, прекъснах отпуска за отглеждане на дете до 2 г. и се върнах на работа.  В момента ползвам натрупал се отпуск за няколко месеца. Въпросът ми е имам ли право на 50% от обезщетението за втората година (170лв) или не при положение, че съм в платен отпуск?
Имаш, но трябва да си го поискаш.

Общи условия

Активация на акаунт