ЯНУАРЧЕТА мънички вече папкат от лъжички

• 18 238
  • 282
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, ще ви попитам нещо, макар че не съм сигурна дали тук му е мястото newsm78

На вас колко време след като родихте ви дойде цикъла? И дали има значение дали кърмиш или не? На мен още не ми идва и съм малко притеснена ...
На мен на 40-тия ден след раждането,но знам че и до след 6 месеца е нормално-не се безпокой Peace Аз не се радвам много че толкова скоро ме сполетя де Mr. Green,даже хич Rolling Eyes
Има, има значение че кърмиш,но и аз кърмя де така че сигурно е малко относително
Благодарим много Des29.Виждам,че само ти си се сетила за нашето мъниче.  cheers
Нюня,за мен е удоволствие и само МА А срам че пропуснах навреме Blush затова:
 newsm51 smile3525 newsm51

# 121
Честити мини рожденни дни на всички бебоци  bouquet
Malvina - за цикъла е съвсем нормално, какво се притесняваш, радвай се Mr. Green И на мен още не ми е дошло, от кърменето е.
А за сокчето не е ли много това, аз нищо не разбирам от сокове newsm78

# 122
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Здравейте, момичета и сладки бебчета!
Първо да не забравя:

Честит мини рожден 5месечен ден на малката бонбонка Мария! /макар и на патерица/
Честит мини рожден 4месечен ден и на малките сладури Бояна,Митко и Вики! /вече на патерица/
Честит мини 4месечен рожден ден на Борил на 7of9 !
Все така да растат и радват мама, тати и всички, които ги обичкат!

Мишленце - Честит имен ден на твоята девойка, макар и на патерица! Да и е живо и здраво името, и тя покрай него!
клео - за жалост не мога да помогна с везна!
виличка - мила, много се радвам, че сте се преборили с проблема и си папкате нормално! а, за килограмите - ей, ама благородна завист ме обзе! пу-пу! искам и аз в старите дънки ... ама ще има да почакам! браво на теб -  я издай тайната на успеха! то, аз всъщност, като килограми не мога да се оплача, но така съм се разширила, че в нищо старо не влизам.
Ние днес от сутринта сме навън. Ходихме с Алекс до Илиянци и се здобихме с лятна количка! Е, не е точно това, което си представях, но за парите си е добре, пък и е много лека, а и най-важното е че вече съм по мобилна. Алекс, днес като цяло е много нервен, само реве и пищи, с две думи е лудница при нас. На Илиянци пищя, после в маршрутката, по пътя за в къщи пак, а като се прибрахме пък се нарева за дни напред. После изведнъж се успокой /разбира се в прегръдките на мама/ и заспа сладко, сладко. Така и не разбрах от какво рева, така!
Тия жеги са нетърпими просто! Ужас! При нас прозореца е цяла нощ отворен и пак се диша трудно. Най-лошото е, че нещо на мен не ми понася топлината и ще трябва да поограничим разходките, но пък добре, че си имаме двор, та като напече много, сме си в къщи на дебела сянка.
Мами, я кажете, направило ли ви е впечатление бебчета ви да акат по нарядко в тия жеги? Алекс до сега си ходеше по около 3 пъти дневно, а откакто се затопли ходи веднъж, та се чудя дали да се притеснявам, а и се чудя дали е възможно това да е и причина за част от ревовете?! Водичка пие много малко, да не кажа хич, защото не я иска, а коремчето си му е мекичко.
Лека и спокойна нощ на всички!

Последна редакция: вт, 23 май 2006, 00:09 от lika

# 123
Добро утро и от нас Heart Eyes
Честит рожден ден на сладурковци и сладурани Laughing Ние май сме само три бебковци за 31,най-малките и с наааайййй-големите бузки май Crazy
Много горещо, брей хем кръжим в един парк с гъста растителност и пак жегаво, бебко вчера ми е изпил 170мл вода,жабчето на мама то Wink
На мен ми дойде към 43-тия ден. Не би трябвало обаче да има цикъл и кърма едновременно,въпреки ,че докато си дойдат на място хормоните всичко може да се очаква.
Аз с килограмите съм префектно,даже май съм минус един, съдейки по всички дрехи,които даже са ми лееекичко широчки,както казва сестра ми "ако не те бях видяла бременна,щях да си помисля,че си си го намерила някъде бебото" LaughingАма нали се гледаме тримката,нямаме баби под ръка и аз си ги стопих бързо 4-те килограма,които имах след раждането Joy
Йоан си ака също толкова редовно, както и преди, не ми е направило впечатление да ака по-малко,даже става все по-послушен и кротичък,на мама душичката Laughing
Целувки за всички боси крачета Wink

# 124
Не би трябвало обаче да има цикъл и кърма едновременно,въпреки ,че докато си дойдат на място хормоните всичко може да се очаква.

Не е точно така - просто е факт, че докато кърмят повечето майки заради високия проклатин нямат мензис, ама това е само ако се кърми на ВСЕКИ минимум 2 часа без нощтна пауза. Поразреди ли се кърменето вече може да има М.
На мен например сега ми дойде веднъж като беше бебко на 2 и половина месеца и повече не е идвало. А предната бременност пък ми дойде 3 месеца след като бях приключила с кърменето(около годинката) А много изключително кърмещи мами дори и си забременяват без да разберат докато кърмят.  Единственото вярно нещо е, че докато се кърми М може да не идва или да идва нередовно на неравни интервали, да прескача месеци и т.н. Около 3 месеца след спиранена кърменето трябва да се нормализира.

# 125
lika, при нас не е топло, ама пак акаме  Embarassed по 1 път на ден отскоро. Ряяяядко 2. Понякога и прескачаме 1-2 дена. И вода още не пием. Ако е жаден пие кърма.

# 126
Зайче, аз смятам да купувам плодове и зеленчуци донякъде от 'онова магазинче' на Ситняково - там продават такива с ниско съдържание на нитрати 'уж'. Понеже майка ми живее наблизо и ще ми е удобно. Останалата част от пазара и готови купешки пюрета.

Последна редакция: вт, 23 май 2006, 11:05 от Анонимен

# 127
Именно Деси, пролактинът е хормон Laughing

# 128
АЗ имах предвид, че е съвсем нормално и да кърмиш и имаш мензис де.... Mr. Green
ама май много ни гонят хормоните та ни е изтекъл мозъка Laughing немож се разбра Crazy, пък за 1 нещо говорим

---------------
на мен ми е простено, в момента се цедя и мозъка ми изтича с кърмата hahaha

# 129
Здравейте!
Сложихме Инфанрикса, да видим! Стискайте палци този път всичко да е наред, че отидохме на ваксинация със свито сърце.  Confused
lika ама той твоя Алекс е направо герой - по маршрутки, по пазари...Simple Smile А може да е плакал от топлото. То от сутринта е такъв задух. Я кажи каква количка взехте? Аз в един магазин като гледах летните колички и те ми викат - че нали бебето ви е на 4 месеца каква лятна количка! Та се зачудих дали може да ползваме след като не сядаме още. Та вашата има ли легнало положение?
За цикъла - мен вече за трети път ми идва. Като спрях да кърмя и ми дойде. Редовен е. Само, че между двата цикъла имах едно леко зацапване и мисля да ходя на лекар да ми видят хормоните, а и да ми пуснат пак една цитонамазка за всеки случай.
Обаче незнам вашия косопад спря ли, но моя не е Sad Направо е кошмар, имам чувството че ще оплешивея! Днес си взех ампулите на Виши против косопад, дано има поне някакъв ефект!
malvina74 това е ужасно много сок! Дава се по 40 грама на ден , разделен на два приема и то ако не се дава пюре! Пюрето и сока са взаимозаменяеми! И на Мони и харесва и ще изпие колкото и дам, но аз не давам...А и сега като ядем пюрета спрях сока.

# 130
  • София
здравейте мами!
Благодаря ви за поздравленията! Така и не разбрах кога минаха 4 месеца...
За лятната кличка - нашата няма напълно 180 градуса, затова подлагам отдолу в дупката възглавница ... ама пак не си е идеално равно, а знам че до 6 мес. трябва само легнали да бъдат ( с изключение на транспорта примерно). Ние от 3 мес. я слагаме в столчето в колата иначе ползвахме коша от зимната количка преди. Дали е проблем, че сега не е хубаво легнала?  newsm78
И на мен още не ми е идвало, кърмя, и ми се ще докато сме така да не ми идва Simple Smile Ама то Божа работа.
И ние не пием сокчета и вода, като е жадна сме на кърма.
Лика, мисля, че с жегите и акането няма връзка, поне при нас. Даже Вики напоследък ака по 3-4 пъти на ден, а преди беше по 1 (но по повече).
За жегите - излизаме към 3 ч. (то не че тогава са понамаляли де) и Вики гледа после спи 30-ина мин., после мръка и я взимам, ако сме седнали на пейка, а ако се движим по улиците не я взимам като реве - ама събираме погледите на всички каквато е гласовита... и с този истеричен глас ...
Някой беше попитал за море - ами аз мисля да ходим. Имаме каравана, която цяло лято е на брега на морето. Та смятам първия път да отидем някъде в началото на юли, когато още няма да съм захранила (надявам се). Е, то има известни удобства и за хранене с пюрета, но поне първоначално искам да видя как ще ни се отрази само на кърма.
Иначе сме добре - Вики все си се буди по 1 нощем да яде. От вчера е научила да казва 'ббум' и така се лигави ... и друго - видях, че си намери вече палеца да си лапа - мале не знам как ще я откажем като не обича залъгалки! Дано не стане в първи клас и да си лапа палеца!  Sunglasses Laughing
Лек и прохладен ден от мен че ме викааат!

# 131
  • София/Овча купел 2
Момичета да ви се оплача,мъжът ми замина на морето и ще си дойде чак средата на септември newsm45.Много ми е криво.Минлата година му съобщих по телефона,че съм бременна.Пак беше там.Вече трето лято го няма,ама няма как.Няма парички и се налага cry.
Сега искам да ви питам давате ли чайчета на бебчетата и какви.Освен на HIPP има ли някакви други?

# 132
  • Madrid
Здравейте мами от мен и Самуил.Чакам да ми инсталират някоя програма за кирилизация,за6тото с KREDOR не ми излизат вси4ки символи.Бях пуснала тема и се оказа,4е е от клавиатурата ми,испанска е CryАз не мога да се справя сама за съжаление EmbarassedНадявам се скоро вси4ко да е наред,за6тото сред вас не се 4увствам сама и ми е много приатно Laughing
Ние сме изцяло на кърма,вода предлагам от скоро,но не я харесва(което е нормално).Мисля да захранвам от другия месец,най_вероятно с оризова ка6а.Тежим 6,350,не сме от пухкавите,последния месец е наддал с 300 грама,но мен това не ме притеснява,6том е спокоен,смее се,гука,а си има и гън4ици Party
Това е от нас засега,стискайте ми палци най_сетне вси4ко да е наред с кирилицата baby_neutral
Лек ден ви желая Laughing

# 133
  • София
Здравей ilindi4ka HugДобре дошла на теб и твоето слънчице newsm51.
Надявам се скоро да оправиш проблема и да си чест участник във нашите разговори.
Пиши малко повече засебе си и малкия кога е роден за да може desi да те прибави към януарските палавничета
Много целувки на всички мами и сладките бебчовци  love001

# 134

Общи условия

Активация на акаунт