ЯНУАРЧЕТА мънички вече папкат от лъжички

• 17 720
  • 282
  •   1
Отговори
# 180
  • там където ме зове сърцето!!!
Здравейте от нас!!!
Колко много сте изписали, докато ние ходим по света и у нас Laughing
Честито на мини рожденниците(със закъснение Embarassed)
Добре дошли на новите мами и техните бебчета welcome
Зайче,много се радвам,че си се справила чудесно smile3501,дано да се похвалиш с нова работа.
niunia,браво на твоето съкровище Hug
За спането-Калоян спи по боди с късо ръкавче и завит с чаршафче.

Последна редакция: чт, 25 май 2006, 21:15 от VIVKA

# 181
7of9, гости приемаш ли? Mr. Green
Приемам, приемам...ама си вземете и пуловери, и бански, че при нас  никога не се знае, знае ли се...ето, взе да се качва и тук температурата - днес е 13 градуса  Laughing

zaicheto, днес новина за второ интервю, другия път - нова работа.  newsm24

А ние си имаме ново забавление - игра на криеница. Боре се завива през глава я с одеалото, я с някоя кърпичка. После рита, рита с крака. Отвива се, ухилва се и пак се завива през глава. За това вече само с чувалче спи, а всичко подходящо за тази игра се скрива. Знам ли го каква игра ще си спретне посред нощ. Но когато сме наоколо не мога да го лиша от това му занимание, наистина много се забавлява.

А не е ли невероятно колко прецизни им стават движенията с ръцете! Наистина е много интересно да ги гледаш как растат.

# 182
Зайче, браво!!! Само така! Стискам палци за работата  - да минеш успешно и следващото интервю  Peace

Gushanka, нямам обиколник, за да мога да я виждам през нощта.Но се замислям дали пък да не сложа. А за подсичането на гънките - понеже Али е дунда и има мноого гънки, та ги мажа с едно кремче Ексипиал с Бадем.Много е хубаво и ако е почервеняла някоя гънчица намазвам и е минала  Peace

niunia, браво на бебка! Само така да расте!  Flutter

Утре и ние сме на консултация и ваксина Sad Охх като си спомням какъв ужас беше миналия път и направо ми се плаче Sad Стискайте палци да не й се подуе пак ръката и да не вдигне пак температура Алито  Praynig

# 183
Момичета, извинявайте, ама нямам време да чета, пиша само да  ви кажа че крайния вариант на текста за протеста е почти готов, така че на 1-ви юни от 9 до 13 часа в градинката до НС моля заповядайте, мамите от Пловдив също се организират за шествие там
Тук в София трябва да организраме събиране на подписи събота и неделя, аз мисля да се заема с нашия район, ако можете да се включите няма да е лошо, аз смятам да подхвана приятелки, съседки, роднини който се сетя
Хайде, ако има нещо пишете http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=101038.460

# 184
А не е ли невероятно колко прецизни им стават движенията с ръцете! Наистина е много интересно да ги гледаш как растат.
И колко бързо се променят. На Кристиян от повече от месец няма 2 дни един с един еднакви - всеки ден нещо различно прави. Най-обичам да ми се смее - той се разтапя от кеф, а мама двойно повече. Аз му приказвам нещо то златото ми се хили с гласче и една голяма голяма уста отворил и ми говори .. малииииии не ми се говори че ще се размажа пак.
От 10 дни захранвам. До преди 3 дни бяхме на по 1-2 лъжички, тия дни започна по малко повече да папка, може би защото го правя по-течно. На малките бурканчета от 130 гр. изяжда по 1/3 - т.е. 30-40 грама максимум. Смятам така да си хапваме, но различни зеленчуци, докато той не прояви готовност да изяжда повече. Надали ще е скоро. След това изпива 120-150 грама  мляко - в зависимост от количеството пюре и глада. Дадох тиква и оризова каша и двете в комбинация + мляко - което май се оказа най-удачно. От 1 лъжичка ориз се запече, от много малко тиква се разхлабва - затова реших, че най-добре му действат смесено. Та така мами, внимавайте и с тиквата и с ориза. Следващите храни, които ще давам са моркови, тиквички, картофи, елда, сладък картоф. Може би в този ред.

# 185
На тях в службата пък им спират отпуските до октомври! Rage Мислехме да ходим на море в Бодрум,а бабите да теглят чоп коя да гледа Дарина,ама май ще ни се размине морето! Thinking

Мила, в Бодрум през октомври ще е точно подходящото време, ние миналата година бяхме в Анталия през септември и направо умряхме от жега Crazy Така че и ние тази година си мислим или за края на септември или октомври, и ние май на Бодрум ще ходим, да не се засечем там, като тук не се виждаме Laughing

# 186
[
Кристиян пак е изринат целия. От жегата. Казаха ми да го мажа с мляко, а не с олио. и гънките по вратлето му са подсечени.
И на Надя вратлето й прилича на изринато. Аз си мислех, че е от лигите й. Мажа с Пенатен крем, но май не помага много. Гушанка, с какво мляко ти казаха да мажеш?

# 187

А за подсичането на гънките - понеже Али е дунда и има мноого гънки, та ги мажа с едно кремче Ексипиал с Бадем.Много е хубаво и ако е почервеняла някоя гънчица намазвам и е минала  Peace

Дали става и за гънките на вратлето?

# 188
Мацки, наш Николчо днес не си ще ориза newsm78 я кажете може ли каата да се съхранява в хладилник и само да се претопля? а може ли да се кисне оризовото брано в кърма и да се вари в кърма? сега съм му я направила с вода и само доразреждам с кърма, ама дали няма по-да му е познато ако е с кърма? а череки и банан кога се дават?

# 189
zaicheto нали не си направила цяла тенджера? Mr. Green Според мен ако е от днес за утре можеш да оставиш в хладилника.Но защо ти е да киснеш в кърма,че и да вариш така?Да не се промени състава на кърмата..?Щом направиш кашата,разреждай по възможност само с кърма. Peace
Аз череши и банани ще дам след 8-9-ти м. че нали сме с алергия,но и да не бяхме не бързам.  Stop
Освен морков,картов,абълка и тиквички,въведох вече тиква и сини сливи,но нямаше оакване,както се бях настроила.Тия дни ще правя каша от елда,но подозирам че няма да и хареса,може би ще смесвам с някой от позволените плодове.. Rolling Eyes
Ето една от многото теми в "Често задавани въпроси" /форум АМ/

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=9755

Давали ли сте от готовите каши на Хип,или тези на Блевит,събирам отзиви и за пюрета Овко.
Уф докато въведа повечето неща и разбера от кой вид на коя марка предпочита госпожицата,зор ще видя..! Crazy Нещо не съм фен на домашните бърканици,а особенно пролетно време предпочитам плод и зеленчука от бурканче.. Laughing
mishlentze може и да се засечем при комшийте,ако рязко се качи нивото на морето,значи съм влязла да се изкъпя.. Mr. Green Joy
kleo за протеста и аз съм на линия в парка,ще се разберем допълнително. Peace

# 190
Според мен не се вари кърмата. Вариш във вода ама да стане много гъсто, че кърмата много разрежда после - и слагаш после кърма и му е познат вкуса.
За съхранението - аз правя по 1 мерителна лъжичка/ от адаптето/ каша и то става 30 грама точно и каквото остане хвърлям. Прави по малко и така. Аз ще ти дам такива лъжички, имам много от тия млека, страшно са удобни.
Кристиян много трудно яде, не се притеснявай. Доколкото знам докато проядат количества минават много седмици - да започне да яде по 1/2 малко бурканче на Хип.

# 191
Здравейте!

Клео - за протеста и аз съм на линия.Стига бебка да е добре защото няма да има на кой да я оставя.А как ще пътуваме до там незнам  newsm78

А за подсичането на гънките - понеже Али е дунда и има мноого гънки, та ги мажа с едно кремче Ексипиал с Бадем.Много е хубаво и ако е почервеняла някоя гънчица намазвам и е минала  Peace

Дали става и за гънките на вратлето?

palindrom, би трябвало да става - попитай педито  Peace

Бодливка, браво на теб! Много си ориентирана в бебешките храни Peace Аз съм толкова объркана вече че няма докъде  Mr. Green

Ние сега се върнахме от консултация.Али е станала 7.150кг (качила е за последния месец 750гр), 62см и така.Направиха й ваксината, като се прибрах сложих компрес, дадох панадол, накърмих я и сега спи.Дано няма такава лоша реакция като миналия път  Praynig

А нащо педи ми каза никакви моркови да не давам, освен ако не са домашно отгледани #Crazy Много било опасно ако попаднем на висока концентрация на нитрати.Накара ми се яко за сока от ябълки и моркови.Каза само от ябълки да давам - не можело от друго, и череши не можело и нищо.Преди 6 месец каза изобщо да не захранвам. Абе много ми се кара Rolling Eyes Иначе Алекса е добре, прегледаха я подробно - и гърдите и ушите, гърлото всичко и за сега е наред бебка  Peace Ох на мама дундавата кукличка  Heart Eyes

Ами това е от нас! Гушки на всички!  Hug

# 192
Здравейте и от нас!
Ние походихме насам натам и ето  ни пак сме на линия. Аз съм много доволна най-вече от факта, че намерих подходяща козметика за бебо. Така се зарадвах като видях всички марки, за които съм чела, че са подходящи за деца с екземи и то на едно място. То Mustela, A-derma, Avene, Klorane всичко си имат в Люксембург. И за Белгия ми казаха, че ще ги намеря, но като се връщахме много валеше и никъде не се отбихме за разходка.

Момичета, не че искам да наливам масло в огъня, но и аз като Клео_80 често се чудя за някои  Thinking
Цитат
Вие само отчетната тема ли четете в тоя форум, има толкова информация.

А и не само в тоя форум

Ето на и в нашите родове няма алергични, но Даниел прави разни реакции. Никой не е застрахован. Струва ми се, особено когато информацията е достигнала до нас (за риска от куп алергени), че да я подминаваме с идеята на нас няма да ни се слу4и, е леко несериозно.
А и по въпроса, че пишлето се забелва от хигиенична гледна точка, си мисля че ще е още по-хигиенично обрязването. И защо тогава не сте прибегнали до него?  Thinking

За дрешките аз никога не навличам, така че Дани отдавна спи по боди с къс ръкав при около 18 градуса. А дъщеря ми съм я оставяла и само по Памперс в августовските жеги на 2001.

Цикълът и при мен го няма още.

Аз още съм на диета заради бебока. Захраних себе си единствено с хляб и пак карам основно на ябълки, картофи, ориз и свинско. Ако някой има проблеми с килцата може да мине на последните без хляба и за 15тина дни ще си влезе във всичките стари дрехи  Heart Eyes , а може и по-малки да му потрябват.
Както и се убедих, че кърма не се произвежда с много ядене особено след като се е регулирала мисля. Сега като бяхме извън къщи, та и извън Холандия за дълго, ядях основно ябълки денем, вечер някое месце и филийка хляб, но проблеми не сме имали, а дори и ми се препълват гърдите понякога. Течностите (в моя случай водата) мисля също играят роля и ги ползвам много. 

Даниел все така си похапва на около 3 часа и нощем. Понякога и на по-малко през деня.

Лек ден на всички и пратете от вашето БГ слънце поне един лъч топлина тук по нашите ширини  Simple Smile

# 193
  • София
Както и се убедих, че кърма не се произвежда с много ядене особено след като се е регулирала мисля. Сега като бяхме извън къщи, та и извън Холандия за дълго, ядях основно ябълки денем, вечер някое месце и филийка хляб, но проблеми не сме имали, а дори и ми се препълват гърдите понякога. Течностите (в моя случай водата) мисля също играят роля и ги ползвам много. 
Gerylyn, аз се чудех дали е така, защото и без това в повечето случаи нямам време да готвя и ям нещо направено набързо като гледам все да се тъпча да не би да спадне млеконадоя Simple Smile  - закуска мюсли, някаква паста, няколко ябълки, отскоро череши, пълнозърнести бисквити за следобедна закуска,банан и вечер примерно пица от 'Виктория', салата. Течности - обилно вода най-вече.
Вие мами дето кърмите, какво ядете?
И на Вики й е червено вратлето - мисля, че е от повръщаното и от лиги в съчетание с жегите. Ще питам в понеделник като ходим на консултация какво ще каже педито. Пък и това повръщане взе да ме притеснява. Вашите бебета повръщат ли още?
Иначе почнах да я мажа с мляко вместо с олио заради горещините (пак на Бюбхен).
Мами, които захранвате - да ви припомня Бодливата беше пуснала наскоро един списък с кои храни кога се въвеждат - там черешите се почват от по-късно.

# 194
ще сменяме ли пампите на 4-ка? На Боре 3-ката му окъсяха, за разлика от миналия път, когато му утесняха...

Общи условия

Активация на акаунт