Боледуване на децата ни - тема 57

• 48 187
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
И аз това щях да кажа. Урбазон една инжекция поне, после мазане яко с фенистил, капки фенистил и калциев глюконат сироп и строга диета. Аз давах само варен ориз и варени картофи без нищо вътре първите дни, оправи се, но 10 дни излизаха пъпки и петна и се махаха и го сърбеше горкото..

# 151
От вирус, каран преди време ли. Или в момента има вирус детето.
Аз това не разбрах навремето при нас. Защото в момента на обрива кръвните бяха добри. Нямаше Т. Не беше вече болен. И мисля от грипа, който карахме седмица назад, да се е появило при нас.
Но все пак не разбрах....та питам ...

# 152
  • На брега на реката
Продължително боледуване с много лекарства, висока Т или нурофен. Това е предизвиквало обрив след боледуване при моите. Между другото като малка малечка се беше обринала от нурофена, като от коприва, ужасно, ситно и по цялото тяло. Установих го на третото боледуване чак докато спра изобщо да й го давам. Е, вчера в суматохата забравих за това и в лечението има изписан нурофен...до преди малко като ви четях. Т.е. изпила е 4 дози. Силно се надявам да не се обрине. Иначе видимо е добре, не се е оплаквала от уши, няма и сенки под очите вече. Чак мъъничко ме гложди да не сме избързали с аб, ам мисълта за бактерия ме побъркваше.
Скарлет, не чакай за направление. Идете на спешен, на кожен. Въобще не изглежда безобидно това.

# 153
Абе и аз подозирах лекарствата. Но кожната /ужасно груба жена/, отсече вирусно....та чуденката ми остана.

# 154
  • shumen
Скарлет,с уртикария шега не бива.Отивайте на кожен на частно да Ви изпише адекватно лечение.
Ясмина,може и от АБ капките да е провокирана тази кашлица при Вас.Спри всичко и виж как ще е детето.
Лайт,да се оправя скоро малкия и повече без АБ и болести.

# 155
Тета и в двата случая може да е. При нас преди две години когато беше това което описах по-горе нямаше видимо нищо друго, мисля караше вирус на крак, без темп, без кашлица и сополи. Миналата зима пък тук колко се оплаквах пак от уртикария която изби като ни изписаха от болницата и свърших АБ и на другия ден се почна. Тогава и ставни болки имаше, всички симптоми преливаха, не искам да си спомням от една ангина ноември премина в болежки в ръката, после кръста, после подувания, после пак ангина, пак обрив и накрая пневмония последвана от обрив. Последния бих казала от Амоксицилина. Първия обрив по-скоро от вируса или Цефериксума или от двете заедно казаха и лекаря и в болницата. Като цяло реално никой не може да каже от какво точно освен ако не е нещо което се повтаря. Тогава не посмяха да му изпишат повече Амоксицилин, юни пра абцеса искаха първо Цефороксим да му дадат, аз отказах. Двата вида АБ са сходни и се получава кръстосана реакция често. Когато последния обрив се появи при приема на Амоксицилин бяхме тъкмо изписани от болницата и баш на Коледа бяхме в две спешни отделения. Единия лекар вика не е от АБ и даде ректодалт свещички, другия вика от АБ е спирайте го, пък няма друг АБ който да му даде. Ха сега де...а обривите бяха наистина огромни.

# 156
При нас уртикарията се яви извесно време след шарката и имаше 10 дни зачервяване на едното око и беше на Цилоксан.Естесвено първо реших че е от очните капки,спрях ги веднага но продължи обриването ,а изследванията сочеха високи лимфоцитии и моноцити,алерголожката каза вирусно уж.
Скарлет защо не са ви били Урбазон или преднизолон таблетки да ви изпишат,както при нас.

Дани,благодаря!
Кашля си още и нощес го чух и сега като се събуди и много задръстено таковаа и явно ще включа Амбрекса,да втечни по лесно да се отхрачат.

# 157
  • shumen
Скарлет,според мен сте за Урбазон.
Лайт,включвай Амбреска щом има нужда.
Моето спи още,но нещо сякаш носа му е запушен и се върти и сумти.Да видим къде ще му излезе края.

# 158
Определено е с храчки кашлицата както и вчера сутринта,но пък през деня бе суха и малко повече,то и тази сутрин малко повече е.
Мисля най-добре и утре го оставя,тя лекарката каза ако трябва ще удължим бележката.
Дано не се разболее твоят сега Дани!
Ох моят винаги е ранобуден и 6и30 е буден.

# 159
  • shumen
Лайт,благодаря.Той и да се разболее и аз ще съм си малко виновна,защото вчера цяла сутрин бяхме навънка,а и взех,че го качих на Коледното влакче.При нас нямаше кашлящи,но зад нас имаше едно момиченце,което като тръгна влака и нямаше вече как да слезем  не спря да кашля,а бабата твърдеше,че е остатъчна кашлица.
А за спането-моя едва става в 7 за градина,а снощи стоя до към 12 с нас и сега още спи.

# 160
Снощи ходихме до спешен кабинет и докторката ни каза, че това е алергия и не било спешно. Идеше ми да я ... Не можела да й сложи урбазон, защото се слагал само ако се задушава. Явно трябва да се задуши за да се стреснат. В понеделник ще искам болничен и ще я водя на частно някъде. Но в градината понамаляват, та затова я пусках предната седмица. От понеделник е така, но вместо от антихистамините да подобри, то се влоши. Снощи имаше обрив и по ходилата. Педиатърката каза за болките в ставите да дам Нурофен, но ме е страх, че ще стане по-зле и не рискувах. По-скоро се чудя за авирон кидс, тя забрани да се дават всякакви други лекарства и имуностимулатори, но ако е вирус това й влияе добре обикновено. Направо съм в шах.

# 161
  • На брега на реката
Болки в ставите, обрив...да не е атипична скарлатива или бактериална някаква инфекция.
Има ли нещо, което през всичките тия дни си давала без изключение.
Урбазон са й слагали и при много висока Т, веднага я смъква. Детето не се е задушавало. Какъв е смисъла от тия спешни кабинети, като не можеш да разчиташ на тях в критичен момент.
Детско отделение няма ли при вас, дежурен няма ли там?
И моето тая сутрин се изкашля влажно на храчки. Надявам се, че с цялото това продухване с капки за нос, аб в очи и аб орален, ще разкараме и последния скрил се заден секрет.

# 162
Болки в ставите, обрив...да не е атипична скарлатива или бактериална някаква инфекция.
Има ли нещо, което през всичките тия дни си давала без изключение.
Урбазон са й слагали и при много висока Т, веднага я смъква. Детето не се е задушавало. Какъв е смисъла от тия спешни кабинети, като не можеш да разчиташ на тях в критичен момент.
Детско отделение няма ли при вас, дежурен няма ли там?
И моето тая сутрин се изкашля влажно на храчки. Надявам се, че с цялото това продухване с капки за нос, аб в очи и аб орален, ще разкараме и последния скрил се заден секрет.
Скарлатината има характерен обрив, и той не изчезва, а и имало зачервено гърло тя няма. Само хляба и антихистамините са едно и също през дните, но хляба не е един и същ, и вчера например е яла само на обяд, но вечерта беше най-зле, а по правило сутрините е трагедия, сега освен обрива е и подута. До детско не искам да я водя, защото по правило ме е страх ще я хоспитализират, а очевидно не е за болница, но те така ще си вземат парите. Алерголог в почивните дни няма. Само да изкараме и днес някак си, утре ще я водя на алерголог.

# 163
Щом се и подува аз бих завела,дори и да хоспитализират,опасно е.А и можеш да откажеш хоспитализация.Никой не може те накара на сила да влезете.
Нас като ходихме в спешното за повръщането и главоболие след удъра в главата,ме питаха съгласна ли съм да останем .
Или намерете лекар да изпише урбазон .

# 164
Scarlet, аз също бих завеле детето в болница. Даже и да го премат ще е по-добре отколкото да седите у дома.
Щом освен обрив има оток изобщо не е безопасно. Оток или обрив може да има и по части на тялото които ние не виждаме. Все пак в болницата могат да го наблюдават и да реагират адекеватно.

Май много ни наплашиха с репортажите за точене на каса. То не се случва точно така.

Общи условия

Активация на акаунт