Боледуване на децата ни - тема 57

• 48 115
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря за отговорите.  Няма иначе температура, жизнен е, не иска много да яде наистина, но кашлицата не спира по цяла нощ и на следобедния сън и като се разбяга или разскача също, което знам, че не е добре. Просто не мога да си обесня защо този път не се повлиява, мислех, че може да кашля и от секрети от носа, които се стичат назад, капах антибиотични капки, уж се подобри, но само временно и после пак наново всичко...А сме лекували и пневмония и там по-бързо се подобри...

# 136
При нас също така стана последния път. Разкашля се събота, първо много малко, в неделя повечко и в понеделник и вторник здраво бухане въпреки, че инхалирах от събота вентолин и обикновено кашлицата още на същия ден намалия и на другия вече няма. Та вторник го почнах с бабините илачи и душ за нос и такива чудеса изкарах и към вечерта спря. Давах паралелно Синепрет за втечняване, лекаря каза че инфекцията е в гърлото и горните дихателни пътища. Там няма какво толкова да се направи, иначе може някви компреси ако е от гърдите. Вентолин инхалираме с постепенно намаляне и до 10 дни.

# 137
Скарлет този обрив може да е от вирус. Аз преди две седмици бях с много тежък вирус, пих калцит, взех си болничен и сега съм с уртикария по тялото. Нямам по лицето и не съм ходила на лекар, но пъпките залепват. Аз се притесних,но все отлагат посещение при доктора и е на път да ми мине без лечение. Надявам се.
Аз като цяло се старая да не пия лекарства и не ходя при лекар освен ако положението не е критично.

# 138
Скарлет, уртикария може да е от някое лекарство, което приема, прегледай листовките. Диетата не е добра за уртикария, хляб и банани в големи количества не се препоръчват. Диетата трябва да включва зеленчуци, от плодовете - без много сладките и без цитруси, от млечните - по малко кисело мляко. След отшумяване на острите пристъпи се въвеждат останалите храни, постепенно и по малко, месото последно (най-напред пилешко). Ако много я сърбят обривите, може да мажеш с Фенистил.

# 139
Скарлет този обрив може да е от вирус. Аз преди две седмици бях с много тежък вирус, пих калцит, взех си болничен и сега съм с уртикария по тялото. Нямам по лицето и не съм ходила на лекар, но пъпките залепват. Аз се притесних,но все отлагат посещение при доктора и е на път да ми мине без лечение. Надявам се.
Аз като цяло се старая да не пия лекарства и не ходя при лекар освен ако положението не е критично.
Точно преди 2 седмици пи калцид. Но сега ни изкара акъла, цялата се обрина от нищо, че и на краката отдолу има обрив, и се оплаква от болки в ставите, това явно е от подуванията притискат някакви нерви, а ме е страх да й дам нурофен, да не направи пак алергия. Ходихме до спешен кабинет, но казаха, че не могат нищо да направят, да си пие противоалергичните и до там  #Cussing out а те не й помагат. Sad толкова безсилна се чувствам.

# 140
Скарлет, уртикария може да е от някое лекарство, което приема, прегледай листовките. Диетата не е добра за уртикария, хляб и банани в големи количества не се препоръчват. Диетата трябва да включва зеленчуци, от плодовете - без много сладките и без цитруси, от млечните - по малко кисело мляко. След отшумяване на острите пристъпи се въвеждат останалите храни, постепенно и по малко, месото последно (най-напред пилешко). Ако много я сърбят обривите, може да мажеш с Фенистил.
Само дето детето ми е изключително злоядо и по принцип не яде плодове освен банани, ябълки и круши, о последните две се обрина, зеленчуци никакви и млечни никакви. Но сега се обрина от картофи на фурна, просто  Sick

# 141
Какъв е тоя кАлцид дето го пиете?
Да не е кЛацид?

# 142
  • Варна
капах антибиотични капки, уж се подобри, но само временно и после пак наново всичко...
Да ти дам ли жокер? Ако не е от капките пък, на! Точно такъв ефект имат при моя син, затова вече не ги слагам при никакви обстоятелства. Замазват проблема за момента и седмица след спирането им ела да видиш каква кашлица отключват. Последно пролетта кой ме би по главата да му слагам, въпреки че от 2 години поне не бях слагала - точно същото. Спря сопол, спря всичко и седмица по-късно леле мале, тъкмо беше спрял да кашля и мислех да го пращам на градина и като се почна - кашля без да спре. В същото време е супер жизнен. И нищо не помагаше, ни ксизал, ни синекод, ни топли чайове, нищо бре! Три дни продължи тази брутална кашлица и намаля драстично, след още няколко дни спря. После пак тръгна жълт гъст сопол, но тоя път си казах, че ще го изтърпя и да минава сам. Цяла пролет се сополивеше с прекъсвания, това според мен е точно от скапаните капки, защото още веднъж в живота си е бил със няколкомесечни сополи и пак беше след слагане на АБ капки! Е, трети път тая грешка няма да направя.

# 143
Да клацид пих 500 мл. На 24 часа. Бях много зле, пия го за пръв път в живота, да не би антибиотика да е провокирал някаква алергия. Много странно, никога до сега не съм имала обрив. Лятото големия син изкара вирус с висока температура и му се по я обрив, но беше на третия ден от както вдигна температура, не две седмици след като се е оправил, като при мен. Него не го лекувах с нищо от самосебе си се оправи. Моите пъпки ме сърбят  и ще се намажа с фенистил.

# 144
Трябва да се изключи шарка.
При сина ми обрива се появи след изписването от болницата..ден-два след това.

# 145
Скарлет почти съм сигурна, че обривът е провокиран от антибиотика. С малкия син бяхме болни по едно и също време с еднакви симптоми, спим заедно в общо легло, но педиатърката не му изписа антибиотик, и той няма обрив.

# 146
Какъв е тоя кАлцид дето го пиете?
Да не е кЛацид?
Грешка на клавиатурата  Laughing
Не е шарка. Това е много странно като ужилено от коприва, появява се и изчезва. Досега крещя, че е гладна и не иска картофи, дадох й ябълка, от 2 парчета се появи около устата.  #Crazy

# 147
Пробвай зеленчуци и по малко бобови (грах, леща, фасул), по малко ориз. Картофите да не са били с масълце или сметана? За злоядството ми е пределно ясно, имам същата у дома, но когато ни се е налагало, няма как, ограничавала съм я. Да не те плаша, но с уртикарията шега не бива, обривите избиват не само по кожата, но и по вътрешните органи. За пръв път ми направи уртикария от Вентолин сироп на 1,5 г., предупредиха ме да наблюдавам постоянно, т.к. при много малките деца има опасност от затрудняване на дишането.

# 148
Скарлет...колко дена продължава това?
Ако видиш зор, тичайте в спешното да й бият урбазон.

# 149
Аз съм сигурна, че е от вирус провокирана уртикария. Ние имахме такова септември месец преди две години. Продължи около месец цялото нещо. Обриваше се от всичко и после изчезваше. Даже от водата се обриваше и подуваше като го къпех и точно на ходилата беше много болезнено и не можеше да стъпва. И пак да се повторя какво ми каза една лекарка в спешното. Виждали са толкова "луди", това а бяха думите, обриви провокирани от вируси. Не се знае как ще реагира организма. Вирусна уртикария, не е хранителна щом детето не е имало проблеми с храни.

Общи условия

Активация на акаунт