Боледуване на децата ни - тема 57

• 48 097
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте! Честита коледа! Най- добре заведете детето на спешен кабинет! При нас за ларингита най- добре ни действа  аериус, в комбинация с инхалации с пулмикорт и урбазон венозно. ЗА два дни  е пушка детето, но винаги след консултация с лекар. Бързо оздраване ви желая

# 526
  • София
Писах, писах и се изтри. Споменавала съм вече, че кашлици не различавам, та винаги водя детето на слушалка и гърло. Па дори и в най-забутаното селце да сме. Отидете на преглед, после се консултирайте за лечение. А ако не е ларингит?

# 527
и аз бих завела, случвало се е два, три пъти да има лаеща кашлица, да го дразни гърлото и да му присипва гласа. Водя на слушалки задължително, давам сок от лук, минавала е сама кашлицата, но при всяко дете е различно.

# 528
  • На брега на реката
И моята така започна. Две нощи с лаеща, а през деня нищо. После изби със суха през деня и яко сополи. Давам пулмикорт, флудитек и ксизал. Чистя носа и уж има подобрение. Не съм я водила на дежурен, знам как ще кажат аб за няма нищо. Ако до четв не е добре, ще я водя пр лл. За сега не съм се притеснила от кашлицата, по-скоро от факта, че ни предстои дълъг път на 30ти и не ми се иска да е така кашляща.

# 529
  • София
Ами и ние не се оттървахме само със сополи. Вече сме с кашлица, както споменах с кашлящо дете сме на гости. Е 100 пъти им казах, по-далеч тези деца, не ги навирайте едно в друго. Моята се пазеше, по цял ден бяхме навън да не сме с това дете, еми няма. Нищо му нямало. Само през нощта било кашляло. Не беше само през нощта. Както и да е. И смотаната майка, вчера докато се къпех, излизам и гледам - дава им мандарини в устата. Ту на нейното, ту на моето. Е то от това няма как по-грубо да е. Та не се оттървахме. Оплаках се, извинете Rage

# 530
  • варна
Искам да питам за скарлатината ,туко що една майка писа че детето и било от вчера със скарлатина и предупреждава всички .Ние смали контакт с него на 21 послвдно ,възможно ши е да се заразим ,колко време преди да се разболее е заразен.?

# 531
Миамим не се ядосвай, колкото и да не ти се вярва е възможно твоето дете от другаде да е хванало вируса, дори от теб или бащата, въпреки че ти нямаш симптоми може да си преносител, а и факта, че сте в едно помещение с другите е достатъчен.Заразяването става точно за една секунда, от там нататък колкото и да пазиш все тая.
Инкубационния на скарлатина е до 7 дни, но тя не се хваща лесно.

# 532
  • София
Да, скарлатината не е силно заразна. Оттървахме две, а не съм я спирала от градина.
Лино, няма от къде другаде да е. Бях я спряла здрава от градина седмица преди празниците. Детето другото просто кашля, ама много лошо. Както и да е. Пожелавам на всички дечица да посрещнат новата година здрави. И след това, по-малко боледувания.

# 533
Скарлатината е с инкубационен период 2 - 12 дни (така пише в медицинската информация, която ни изпратиха от училището, за да си наблюдаваме децата). Не е силно заразна, като варицелата например, но зависи от интензитета на контакта  - ако децата са близки приятелчета, гушкат се, играят често заедно, рискът е по-голям.

# 534
  • shumen
Миамим,не се ядосвай.Дано се оправи скоро детенце и посрещнете новата година здрави.
Мименцето,дано не сте се заразили със скарлатина.
Суит Дримс,заведи детето на лекар най-добре.Аз кашлица не разпознавам и затова водя на слушалки в такъв случай.
Зест,дано се оправи скоро малката и пътувате спокойно.

# 535
Да по питам и аз - има ли нещо, което мога да давам превантивно след контакт с човек със стомашно-чревен вирус? Освен пробиотик.
На Коледния обяд чичото на децата подхвърли, че му бил много зле стомахът, не уточни точно в какво се изразява това, но яде единствено картофи. Прилоша ми като го чух, ако не ми беше неудобно от останалите, щях да стана и да си тръгна с децата. Днес и леля им подхвърли, че й се гади, та явно са с нещо стомашно-чревно.

# 536
  • shumen
Моме,освен пробиотик не знам какво друго може да даваш.Аз,ако бях на теб,срам не срам,удобно,неудобно щях да си тръгна с детето и още как.

# 537
Ами бяхме на коледен обяд у свекърите, Дани. Освен това и те (чичото и лелята) са с две малки деца, знаят какво е, как се боледува, заразява, как ги пазим, не ми го побра акълът как ще знаеш, че нещо не си ОК, и ще отидеш на гости, където знаеш, че има други малки деца. Трябваше да разваля празника на всички, а не бях сигурна, че имам основание за такова нещо.

# 538
  • shumen
Моме,дано не е нещо сериозно и да не са се заразили децата.Аз затова ги мразя такива мероприятия.Сега малкия спи,а аз знам,че баща му утре ще идва и сън не ме хваща и се чудя къде ще иска пак да го води и се моля да не го разболее.Писна ми всеки път като дойде да го види и след него детето е болно,защото на него не му пука,че вънка е хладно,не се ходи зимата в гората и още куп неща,който не са позволени,а той казва може и толкова.
А такива несъобразителни хора има май навсякъде.Аз моя тази вечер го водих на детски кът и докато бяхме сами добре,но после дойде едно детенце,което яко кашляше и познай дали не си тръгнахме набързо.

# 539
Моме,то стомаха може и от друго да им е било не добре.Празници са и ако са попрекалили с храна нещо.

Нас ни се очертава да ходим в Пловдив и пак с лекарствата и инхалатора.Дано само всичко е наред.Уж здрав вече ама все на моменти го чувам да кашля,и серийно дълбоко се случва.Сутрин секретче чувам в носа.

Общи условия

Активация на акаунт