Боледуване на децата ни - тема 57

• 48 090
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Ами бяхме на коледен обяд у свекърите, Дани. Освен това и те (чичото и лелята) са с две малки деца, знаят какво е, как се боледува, заразява, как ги пазим, не ми го побра акълът как ще знаеш, че нещо не си ОК, и ще отидеш на гости, където знаеш, че има други малки деца. Трябваше да разваля празника на всички, а не бях сигурна, че имам основание за такова нещо.
защото така по-лесно се живее.

# 541
Здравейте на всички Simple Smile Дъщеря ми е на 1.10м от няколко седмици не искше да яде.Пролетта след  аб асат и беше завишен.Тъй като сме назад с ваксините а трябва вече да сложа поне едната,Пуснах наново асат и алат и си бяха завишени.От седмица ие болна от коксаси вирус или крак уста ръка.Има страшни афти в устата и мажа с дактарин но според мен ефент няма.Педи не вдига и така.Моял препатили майчета да споделят с какво са мазали устата на децата си?Според вас има ли някаква връзка с този вирус и завишените саст и алат?Защото тоава ме питаха болна ли е аз каза не но ен знаех.След седмица беше с висока Т,червено гърлои пъпки

# 542
Моето дете имаше огромна афта на гърлото скоро, изписаха му анафтин спрей и мина за 2-3 дни. Но той е голям - на 5г. Има анафтин гелче, което става и за бебета. Но нашата афта беше заради замърсяване и спаднал имунитет. Не беше вирус, според ЛЛ.

# 543
При температура 37 до 37.5 в продължение на 3 часа давате ли нещо?

# 544
Аз не, бих чакала поне до 38, ако няма болка (от ухо например).

# 545
При температура 37 до 37.5 в продължение на 3 часа давате ли нещо?

Лично аз давам антипиретици след 38,2 и нагоре, а дотогова хомеопатия. Последния път давах аконитум напелус, но всяко дете е индивидуално и всеки родител си знае най- добре за отрочето.

# 546
Ами хомеопата ни не е тук,а нямам много лекарства в мен.За това я отписах като вариант сега.Иначе се оплака за болка в ухото,но после и мина и каза,че не я боли.Натискам я и нищо.

# 547
Много е кофти така по празници и почивни дни. Настръхвам като наближат или дойдат, но се успокоявам, че децата ни ще пораснат!

# 548
  • СОФИЯ
Зависи от състоянието на детето,аз в повечето случаи ,температура меря само веднъж и след това преценявам на допир.при едно от боледуванията ,доктора ме попита детето как се справя с боледуванията,прави ли усложнения,стига ли се често до антибиотик или се справя сам организма ...общо взето си я следя като общо състояние,затова пък миналата седмица от нищо направи ангина ,беше и' много лошо и започна веднага антибиотик,но просто нямаше как да я чакам няколко дни да видя накъде ще се развият нещата.температура имаше не повече от 38,а беше като парцал милото...

# 549
Ами играе си,хапва,не е като парцал определено.Но меря и все 37,2-37,3.Поне кашлицата намаля.

# 550
Здравейте на всички Simple Smile Дъщеря ми е на 1.10м от няколко седмици не искше да яде.Пролетта след  аб асат и беше завишен.Тъй като сме назад с ваксините а трябва вече да сложа поне едната,Пуснах наново асат и алат и си бяха завишени.От седмица ие болна от коксаси вирус или крак уста ръка.Има страшни афти в устата и мажа с дактарин но според мен ефент няма.Педи не вдига и така.Моял препатили майчета да споделят с какво са мазали устата на децата си?Според вас има ли някаква връзка с този вирус и завишените саст и алат?Защото тоава ме питаха болна ли е аз каза не но ен знаех.След седмица беше с висока Т,червено гърлои пъпки

Сега ще напиша без да съм сигурна но заради летните ни неволи с обриви и гърло се сетих, че мононуклеозата протича подобно на скарлатина и коксаки, но се засяга и черния дроб, според мен е важно да се уточни от лекар дали не е пък това.

# 551
Сега ще напиша без да съм сигурна но заради летните ни неволи с обриви и гърло се сетих, че мононуклеозата протича подобно на скарлатина и коксаки, но се засяга и черния дроб, според мен е важно да се уточни от лекар дали не е пък това.
[/quote]

Хм...не бях се змаисляла.Изобщо идея нямам за това пиша тук да се успокоя до някъде.ЛЕкува се нали???След празниците педи посъветва да идем на Гастро в Варна?Кого препоръчвате освен доцент Георгиеа.Мисля при ПАнчева

# 552
И тук ще отговоря, че при коксаки вирус не съм мазала с нищо пъпките, но пък ние (двете деца и аз го изкарахме) не сме имали афти в устата, само пъпки по ръце и крака.
При 37,5 категорично не бих давала температуропонижаващо. По-скоро Инфлуцид.

# 553
  • shumen
Аз до 38 не давам нищо.Следя как ще е и дали ще вдигне по висока и тогава давам.
Елена,аз затова ги мразя многото почивни дни.Винаги,ама винаги по закона на Мърфи,тогава се разболява детето и все трябва дежурен да търсим.За сега ни се размина тази година за Коледа,надявам се и за Нова Година да минем така.
лoathe89,аз бих завепа детето на спешен,ако трябва.
Лайт,ооф,и аз все мъкна с мен навсякъде инхалатора и лекарства.

# 554
лoathe89,аз бих завепа детето на спешен,ако трябва.

[/quote

Какъв спешен кабинет да я водя?Тука идея нямат...Първо съм от малък град спешното е единственоо болницата също единствена в която може да се лежи за нещо.Детето е жизнено играе си смее е говори закача се.Утре ще я заведа при педиатърката и ще го говоря това с нея.Ще бъда по нахална и ще питам.Принципно какъв специалист установява че е мононуклеоза?Какво исзледане да искам за не полудея до след празниците че вече яко съм във филмаАААаА вече>?

Общи условия

Активация на акаунт