Боледуване на децата ни - тема 57

• 48 083
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
За Мононуклиозата инфекционист!

Оффф не е истинаа моят тази нощ се разкашля повече.Спрях Пулмикорта от два дни ииии луда картинка

# 556
Наистина детето разболее ли се по празниците е кошмар.А при нас спешния кабинет е просто да не ти се налага да опираш до тях.Един ветеринар би те прегледал по добре.
Ние тази нощ поспахме.Забелязах,че от носа идва всичко.Ако е отпушен, няма кашлица.Иначе се започва едно бухане и хъркане,че няма спане.Днес се надявам нашия доктор да е на работа и да ни изпише по-добри капки,защото Низитата не върши работа в случая.

# 557
Моното може и лл да установи с изследвания. Пуска се изследване за антитела към вируса Ебщайнбар. Има два вида тестове-единият за прекарана инфекция, другият за активна е момента.
Другият вариант е да се пусне обиковена пкк и дкк. Там се гледат моноцитите, но горният тест е по-показателен.

Лайт, ужасна работа. Пробвала ли си да спреш всички млечни и да видиш дали се влияе от тях?

# 558
Сега не кашля толкова ама да видим.Утре ще пътуваме за Пловдив евентуално и туй ме притеснява в друг град и пак почивни дни предстоят

# 559
лoathe89,аз бих завепа детето на спешен,ако трябва.

[/quote

Какъв спешен кабинет да я водя?Тука идея нямат...Първо съм от малък град спешното е единственоо болницата също единствена в която може да се лежи за нещо.Детето е жизнено играе си смее е говори закача се.Утре ще я заведа при педиатърката и ще го говоря това с нея.Ще бъда по нахална и ще питам.Принципно какъв специалист установява че е мононуклеоза?Какво исзледане да искам за не полудея до след празниците че вече яко съм във филмаАААаА вече>?
дори да е мононуклеоза тя няма конкретно лечение. Сега имате поставена диагноза вече ръце крак уста. Дори асат и алат да са увеличени заради мононуклеоза едва ли в момента е активна, тя протича с висока температура, налепи по сливиците и тнт. За жизнено дете както го описваш не се филмирай и можеш спокойно да си изчакаш да минат почивните дни, а и коксаки вирусът също за да си пуснеш изследванията.
Няколко пъти са ми тествали детето за Мононуклеоза (вирус е) и все е бил много зле и АБ не е помагал орално, последния път дори и венозно, но там излезе абцес.
90 и няколко процента от населението са носители на вируса, не се филмирай на първо време, а като минат почивните дни говори с личната

# 560
Sweet Dreams щом усещаш, че е от носа защо не пробваш с коризалия. Аз цяла седмица апах дексамфеникол, правих промивки по сто пъти на ден и нищо. От вчера я почнах днес е значително по- добре нослето.
Дани, дано се разминете и покрай Нова година и всички останали празници.
А аз честно да кажа поотдъхнах малко като записах детето и в една от частните детски клиники в града. Дано скоро оправят това здравеопазване и да не се чудим, когато сме в по- малък град ако стане нещо къде да водим децата по празници и през уикендите

# 561
От доста време са били завишени АСАТ и АЛАТ, като прочетох пак, сега може би си е друг вирус в момента. Иначе за свое успокоение заради тези стойности бих завела детето на преглед може би с ехограф, за да се види черния дроб как е, моята педиатърка като споменах да не е мононуклеоза (при нормални моноцити и асат и алат) но гърло и обриви, опипа коремчето и така ми каза че не е увеличен черния дроб. Аз доколкото разбрах тогава не самият вирус се третира, а трябва пазене след това понеже черният дроб е по-чувствителен. Но при вас е било още от пролетта, не е от сега, така че може би е коксаки както казвате.

# 562
По законите на Мърфи, малката на Коледа ми вдигна температура. За щастие за едно денонощие я свали, тук-там пуска по някой сопол. Ама аз взех, е цъфнах тая нощ с гадене и повръщане, в последствие и температура и диария. Та съм в шах сега - един вирус ли е или да си тръпна в очакване да се присъедини домочадието към мен по някое време🤐 Тея болести направо ми развалят празниците!

# 563
  • На брега на реката
Палитре, давай профилактично пробиотик. Така дори и да ги удари, ще е по-леко и между другото.
За алат и асат ми бяха изписали преди времи добавки, за да се изчисти черния дроб. Да не би да е било обезводнено детето от педишно боледуване с висока Т или повръщане. Бавничко се възстановяват показателите, може да е от отминало боледуване.

# 564
  • shumen
Лайт,ужас.Дано не се раболее твоя пак и да се чудиш какво да го правиш в друг град.
Палитре,давай пробиотик.Моя го изкара сега по празниците тоя вирус и пи Ентерол,но пък другите не се заразихме,но и нищо не сме пили.
Елена,благодаря.И аз се моля и ние,и всички други да сме здрави по празниците.
Лоате,как сте днес?Ходихте ли до педи?

# 565
То пък щото много се е оправил, че да се разболява.Ама поне да не става якото бухане.То аз си знам вече лекарствата и на сън да ме бутнат, че не какво пък се плаша толкова.Тръгваме тази сутрин пак с аптеката , един сак с инхалатора и лекарствата.Laughing

Палитре, а вие смачкахте ли кашлицата ?

# 566
Здравейте отново!Вчера бяхме на лекар и не мога да ви опиша каква опашка беше от сополиви,кашлящи деца.Явно е много сериозен вирус.И в аптеките страшна навалица.И там ми направи впечатление,че само лекарства за кашлица се търсят.
Ние иначе сме по-добре.Гърди чисти,гърло чисто и всичко идва от носа.Даже е отишло към ушите.Изписа ни и за всеки случай антибиотик,ако до 3 дни не спре да вдига температура да го почвам.И откакто купих ксилометазолинови капки се родих.Не съм чула да кашля.
Капките за уши обаче колко време за ги капя?Не я болят,но доктора видя,че са леко зачервени и ми каза да и слагам да не стане по-страшно.

# 567
Минавам да пожелая много здраве на всички деца през новата година!
Sweet незнам какви капки капеш в ушите, но една седмица е напълно достатъчно време. Бързо да минава!

# 568
Ами лекаря не ти ли каза колко време да ги капиш? Ние тук как да преценим

# 569
Lightning , кашля си още и моят господин. От 29ноември не е спирал, но миналата седмица беше лепнал нов вирус явно, защото тръгнаха сополи наново и кашлицата се позасили за няколко дни. С намаляне на хремата, намаля и тя. Уж не звучи и толкова сухо, а по-скоро отхрачващо. Ама от 2дни съм спряла всички сиропи, включително и Ериуса, да си отхрачва вече сам. Че то що сиропи изпи... Всяка сутрин пие чай и след него успява да поизкашля секретите и се поуспокоява кашлицата.

Общи условия

Активация на акаунт