Боледуване на децата ни - тема 57

• 48 039
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
При нас е от към 13-14 ноември с пикове и спадове.Бях спряла Пулмикорта за два дни обаче се засили и пак го почнах вчера пак и сега на моменти пак си има .

Суитдримс ,сезона е такъв .Пътуваме в автобуса за Пловдив и почти няма човек който да не се закашля.

# 571
Лайт, в Плд има денонощна частна детска поликлиника,  Да си знаеш, ако недай си Боже се наложи.

# 572
  • София
Капки за уши ако са АБ се капят 5-7 дни. На нас така са ни ги изписвали. Аз по 7 дни слагах. И друго - ако са АБ не се капе нищо друго по време на лечението. Дори и зехтин не можело. Ако междувременно го заболи ухо давай Нурофен или Панадол. Лично аз давам Нурофен. Бързо повлиява.
Забравих да попитам. При удар в главата 24 часа ли се следи за някакви "отклонения"? Детето вчера падна от една табуретка и си удари главата отзад. Веднага след това искаше да поляга, май и се зави свят. След това час и половина я държах да не заспи. Засега няма оплаквания, то и 24 часа минаха.

Последна редакция: пт, 29 дек 2017, 15:23 от miamim

# 573
Не я болят ушите.Веднъж се оплака за малко и после нищо.Щом дава да и ги чистя значи не я болят.Доктора не спомена колко да ги слагам.Само видя,че са леко зачервени вътре.Иначе ни изписа Отипак.

# 574
Отипакс се слагат 3-5 дни, не са аб капки. Аз ги слагам само при болка, т.е. често не спазвам схема.

# 575
  • shumen
Лайт,как сте?
Суидремс,на нас при отит ни е изписван Отипакс за 7 дни,а в болницата като бяхме му ги капеха само при нужда.
Миамим,мисля,че 24 часа се следеше след удар в главата.Моя пък тази вечер бяхме на едно заведение с детски кът и по едно време какво се гонеха  с едни други деца и падна,но по очи.

# 576
Дани,добре е като изключим нощната кашлица,която е по дълбока,по -изразена.Денем само на няколко пъти го чувам по повърхностно.Правим си Пулмикорта и така.

Миамим и аз знам до 24 часа се следи.Обикновено обаче в първите часове има прояви,ако има нещо.При нас час,час и нещо след удрянето му се проявиха симптомите на мозъчното сътресение-главоболие и гадене и повръщане.

# 577
  • shumen
Лайт,радвам се,че е по добре.
Тука днеска е голям студ,много духа и не знам какво ще правим цял ден.

# 578
Не я болят ушите.Веднъж се оплака за малко и после нищо.Щом дава да и ги чистя значи не я болят.Доктора не спомена колко да ги слагам.Само видя,че са леко зачервени вътре.Иначе ни изписа Отипак.
И ние след еднократно  оплакване от болка и еднакратно повишение на Т и последващ преглед при ЛЛ,  който каза,  ченяма сериозен проблем  с ухото се оказахме с гноен отит и последваща парацентеза.  СУЕ и ЦРП бяха много повишени. Така,  че моят съвет е да направите  конституция  с УНГ.  В момента има бум на гнойни отити. А,  по повод чистенето на ушите - нашите лекуващи  УНГ казват,  че детските уши не се почистват по никакъв начин,  сами се справят с това.

# 579
Колко бяха црп и суе при вас?

# 580
Колко бяха црп и суе при вас?
црп 53, суе 65

# 581
Благодаря. Да си знам аз...☺

# 582
Благодаря. Да си знам аз...☺
Ами то и аз вече си знам - доверие на ЛЛ и на педиатри не гласувам. Щом има сополи директно на УНГ. Единият се оказа със стрептококи,  другия с гноен отит. Коледа и НГ пак по болници.... Sad

# 583
И ние след еднократно  оплакване от болка и еднакратно повишение на Т и последващ преглед при ЛЛ,  който каза,  ченяма сериозен проблем  с ухото се оказахме с гноен отит и последваща парацентеза.  СУЕ и ЦРП бяха много повишени. Така,  че моят съвет е да направите  конституция  с УНГ.  В момента има бум на гнойни отити. А,  по повод чистенето на ушите - нашите лекуващи  УНГ казват,  че детските уши не се почистват по никакъв начин,  сами се справят с това.
как така се оказахте? Детето пак ли се влоши или само на база ЦРП и СУЕ?
Какво е СУЕ?

Последна редакция: нд, 31 дек 2017, 11:07 от Lino

# 584
Утайка...повишава се при инфекция.

Общи условия

Активация на акаунт