Боледуване на децата ни - тема 57

• 48 029
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Е, може ли за всеки сопол да се ходи на УНГ, то половин година няма да излезем от кабинета в такъв случай.
За щастие в България достъпът до специализирана медицинска помощ не е проблем. В последните дни се убедих, че много родители са избрали личен УНГ за децата си ... и ако се открие причината за сополите и сътветно се лекуват адекватно няма да си ги влачим от септември до май .... и определено те не са "нещо нормално и безобидно за детската възраст", както повечето ЛЛ се опитват да ни убедят.
В такъв случай АБ е бил излишен според мен.
Тук коментираме лечение на гноен отит Rolling Eyes

# 601
  • Варна
Той не е проблем достъпът до специалисти, но за бистър сопол от 2 дни примерно да хукнеш на УНГ за мен е абсурдно. Че дори и след седмица. Не коментирам сополивене в продължение на половин година. Но не може за всяка хрема да се ходи на лекар, да се пускат секрети и т.н. То може де, но аз не бих го направила, чак толкова да си побъркам детето да му ровя по дупките при всеки вирус.

# 602
Месечинка е изказала моето мнние. Има сополи за УНГ, но повечето не са.
Тина, вирус от снакс няма как да се хване, не обвинявай снакса 😃 За затягане - Ентерол е добре, диетата е задължителна, може и Тазектан

# 603
  • На брега на реката
Вариантите са два - попадаш на читав УНГ, който да те вразуми и да ти даде акъл кой сопол е спешъл и 'га да спреш да ровиш по дупките. Имах късмета да попадна на такъв преди 6 години. Вторият вариант е да попаднеш на търговец и да си те цоцка с изследвания всеки път и да не му пука, че водиш дете за всеки сопол.
Всяка крайност е нездравословна. За това е важно да имаш на ръка разстояниия добър лл или педиатър и да се научиш да разпознаваш детските болежки.
От грип и мен ме е страх. Преди няколко години изкарах свинския грип. Губят ми се дни, то висока Т, болки в костите, сополи кашлици, пълен асортимент. Просто не искам и да си помислям как биха го изкарали децата.
Успешна и здрава да ви е Новата година. Нека има повече усмивки и по-малко сополи и кашлици!

# 604
Месечинка виторога, Mometo*, напълно съм съгласна! Може би сгреших, че не уточних точно за какъв вид сополи говоря ... т. нар. градински  зелени сополи, които всички смятат за нормални щом детето ходи на ДЯ или ДГ.

# 605
  • София
Pi_pi, не всеки зелен сопол означава гноен отит. Много пъти зеленият сопол минава сам, само с промивки с физ. р-р, без да причинява усложнения и без да е необходима намесата на специалист. Минава хремата, минава и сополът. Това не пречи много педиатри, дори УНГ, като видят зелен сопол, да предписват антибиотични капки, дори АБ (за всеки случай) и много майки, които им се доверяват, да гледат лошо на майките, които не избират този път на лечение.

# 606
Е, може ли за всеки сопол да се ходи на УНГ, то половин година няма да излезем от кабинета в такъв случай.
За щастие в България достъпът до специализирана медицинска помощ не е проблем. В последните дни се убедих, че много родители са избрали личен УНГ за децата си ... и ако се открие причината за сополите и сътветно се лекуват адекватно няма да си ги влачим от септември до май .... и определено те не са "нещо нормално и безобидно за детската възраст", както повечето ЛЛ се опитват да ни убедят.
В такъв случай АБ е бил излишен според мен.
Тук коментираме лечение на гноен отит Rolling Eyes
Разбира се, че ако е гноен отит ще се даде АБ. Обаче ти писа, че детето е имало еднократно температура и болка. Болка в ухото имам винаги когато се простудя. И изведнъж между другото го преглежда УНГ, няма влошаване според теб и гноен отит. На мен лично не ми се връзва.

# 607
Pi_pi, не всеки зелен сопол означава гноен отит. Много пъти зеленият сопол минава сам, само с промивки с физ. р-р, без да причинява усложнения и без да е необходима намесата на специалист.
Незнам .... при нас това не се е случвало, затихват, но не минават. Единият зелен сопол излезе Бета хемолитичен стрептокок, другия - гноен отит. Според мен налице ли е секретът /не бистър и воднист естествено/ трябва да се направят необходимите изследвания и преглед от специалист.

Разбира се, че ако е гноен отит ще се даде АБ. Обаче ти писа, че детето е имало еднократно температура и болка. Болка в ухото имам винаги когато се простудя. И изведнъж между другото го преглежда УНГ, няма влошаване според теб и гноен отит. На мен лично не ми се връзва.
Понякога е добре да не чакаш детето ти да се влоши, за да поискаш преглед. По-добре е да чуеш, че няма нищо обезпокоително. Това ме накара да поискам преглед от специалист. ....И да, понякога гройния отит протича съвсем тихо и почти без оплаквания. Така, че не е лошо в някои случаи да се презастраховаш.

# 608
Не вярвам гноен отит да не боли.

# 609
  • София
И ние имахме бетахемолитичен стрептокок в носа на малкия миналата зима, но не го лекувахме и си мина. Помня, че много се чудих тогава. ЛЛ прецени да не лекуваме, а от УНГ никога не си тръгваме без рецепта с АБ капки, противоалергично и кортикостероид. А пък и зеленият сопол се води градински, защото тамън го излекуваш, и пак тръгва. Т.е. никой не може да даде гаранция.

# 610
  • shumen
Момичета,пожелавам Ви весело посрещане на Новата година.
Пипи,гноен,не гноен,отита си боли според мен.Поне при нас не е минавал без болка.
Аш,за зеления сопол си много права.

# 611
  • shumen
Честита Нова Година,момичета.Да сме живи и здрави всички.

# 612
Щастлива 2018г. С пожелания за много радост, здраве, щастие и успех през новата година!!

# 613
Реших да споделя какво се е получило при нас, за да се знае, че едно заболяване не винаги се проявява с гръм и с всички описани по книгите симптоми. Това, което извлякох от Вашите коментари: гноен отит не може да не боли - съответно аз живея в някакъв филм, измислям си; лекарите измислят диагнози и правят излишни манипулации, зеленият сопол наистина е безобиден и трябва да си го влачим по половин година, докато детето не се влоши по някакъв начин. Щом симптомите са съвсем загадъчни и непроявени , стоим и чакаме ..... влошаване. Това обаче на важи за мен! Предпочитам да ползвам специализираната медицинска помощ навреме, а не след усложнения! Честита Нова Година! Бъдете здрави!

# 614
Честита Нова годинаа! Нека донесе повече здраве на нас и  децата ни!Да бъде щастлива и благополучна!

Аз точно реших тази сутрин,че ще спра пулмикорта след ден два,че вчера и нощес почти не чух да кашля.А таз сутрин пак кашля и две серии доста гадно прозвича ларингиално.

Общи условия

Активация на акаунт