Боледуване на децата ни - тема 57

• 48 023
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • На брега на реката
За много години! Много здраве и късмет за вас и семействата ви!
Цитат
гноен отит не може да не боли - съответно аз живея в някакъв филм, измислям си; лекарите измислят диагнози и правят излишни манипулации, зеленият сопол наистина е безобиден и трябва да си го влачим по половин година, докато детето не се влоши по някакъв начин. Щом симптомите са съвсем загадъчни и непроявени , стоим и чакаме ..... влошаване. Това обаче на важи за мен! Предпочитам да ползвам специализираната медицинска помощ навреме, а не след усложнения! 
Чувала съм, че при някои малки деца болката по-трудно се локализира. Сега точно за гноен не знам нямам опит. Но при условие, че обсъждаш нещо с група от хора, която дава мнение по въпроса и опитът му сочи друго от твоето мнение, не зтячи да се цупиш и драматизираш. Още повече, че няма да лекуваш по мнения във форума, нали така?
Лекари правят манипулации, това просто е неизбежно. Не всички, разбира се, но има търговци. За това и казах колкоэе важно да попаднеш на специалист, в който да имаш доверие.
Повярвай ми, зелени сопои сме си влачили с месеци. Най-впечятляващо бе като минаха от морето и от разходка на село. АБ съм капала веднъж в носа на малката, всъщност мазах бактробан. Но си имаше много прояви боледуването. Само по себе си и без симптом зеленият секрет не ме плаши. Чистиш, промиваш и да, не е здравословно това вторачване и обследване на всеки секрет. Ако причинява и други болежки - в уши, висока Т, грозна и звучна кашлица, секретът ще покаже кой е причинителя. И пак да не забравяме, че носът е бариера с въздуха, защитна среда се явява. Не вяка бактерия е показател, че непременно е за АБ. А и от моя УНГ зная, че е за предпочитане да се прави проба от гърлен и носен секрет. Сам по себе си носния може да е подвеждащ - мръсен въздух, пръстчета в носа и т.н. причини за подвеждащо замърсяване.
Не стоим и не чакаме симптомите да се влошат. Аз поне не бих живяла така. Ходи си на градина, живеем си живота и не непременно да чакаме да се разболяват децата ни. Това ми прозвуча хипохондрично и параноично. Live your life, не се давай на болестите, с времето и без това ще се разредят Wink

# 616
Честита Нова година! Да донесе много топлина, любов и щастие! Дечицата ни да са палави, щури и любознателни!

Гноев отит наистина боли. В първите 1-2 дни може да не е постоянно, на спазми, но след това болката се засилва и си боли. Евстахиевите тръби се пълнат с гной, която тялото се опитва да отведе навън, създава се налягане, а тръбите са снабдени с много нервни окончания. Ако гнойта не се резорбира се стига до разкъсване на тъпанчето и изтичатето й навън, което носи моментално облекчение на състоянието. Дъщеря ми, както много хора в темичката знаят, прави тежки отити - гнойни, катарални, серозни. Без болка при гноен и катарален не сме минавали, а и дечицата, които сме срещали пред кабинетите също винаги се оплакват от болки. Серозните отити може да минат и без болка.

# 617
Здраве, здраве и пак здраве ви желая. Да не се отърваме от здраве цялата година, а и след това!!!☺ Другото от нас зависи, все ще се нареди.
Hug

# 618
Реших да споделя какво се е получило при нас, за да се знае, че едно заболяване не винаги се проявява с гръм и с всички описани по книгите симптоми. Това, което извлякох от Вашите коментари: гноен отит не може да не боли - съответно аз живея в някакъв филм, измислям си; лекарите измислят диагнози и правят излишни манипулации, зеленият сопол наистина е безобиден и трябва да си го влачим по половин година, докато детето не се влоши по някакъв начин. Щом симптомите са съвсем загадъчни и непроявени , стоим и чакаме ..... влошаване. Това обаче на важи за мен! Предпочитам да ползвам специализираната медицинска помощ навреме, а не след усложнения! Честита Нова Година! Бъдете здрави!
Много здраве за всички през Новата Година!
Аз разбирам защо се ядосваш на коментарите ни, но и от това което описваш или пропускаш нещо или просто ние не можем да разберем. След като детето е имало еднократно температура и болка после преди да се постави диагнозата гноен отит какви симптоми имаше детето? Сама казваш, че УНГ го е прегледал между другото.
Иначе да, знам, че има лекари които изписват АБ за настинка и зачервено гърло.

# 619
Аз до онзи ден лекувах бактерия в носа с капки от АБ и кортекостероид. Бях много наплашена от коментарите тук, но все пак са и друг вид капки. Та повлиях се добре, още след трети прием имаше разлика. Аз още преди да ида на УНГ знаех, че е бактерия и то изключително ме мъчеше. Първо бях с настинка, после минах там фазите на секрета и се оправях уж и после се простудих наново по улиците и се влоших. Веднага усетих разликата, мирис в носа на гной (извинете), секретите така ми запушиха синусите, само едната ноздра течеше много гадно, цвета няма да описвам. Ставах все по-зле и след 4-5 дни отидох на УНГ, още като ми видя ноздрата и изписа капките. Не искаше АБ да даде, каза че ако бактерията е в гялото ще имам цялостно неразположение, а мен само носа ме мъчеше.
За сравнение същото нещо начална настинка и секрети и тнт имах октомври, продължи 10 дни, гърло ме боля 2 седмици, ухото през цялото време, но не усещах този мирис, УНГ каза, че е вирус и наистина мина след 2 седмици.

# 620
  • shumen
Да се оправят всички болни.
Лайт,как сте?
Лино,дано си по добре вече.
Пипи,не се ядосвай.Аз пак казвам поне не знаем отит да минава без болка,поне при моето дете.

# 621
  • София
За много години! Много здраве и щастие да има през новата година!
Моето дете страшно много го болеше, като беше за парацентеза, освен това беше и с висока Т - над 39. Само серозен отит се е случвало да не боли, тогава просто е намален слух. И нея също при всеки вирус я болят и ушите по 1 ден, еми не я водя на УНГ за всяка такава болка, ще лудна ако тръгна да я водя. А и далече не всеки гноен отит е за парацентеза, всъщност в повечето случаи просто се изписва АБ и капки за уши и гнойта си се резорбира.

# 622
  • София
Честита, здрава и плодотворна 2018! От здраве да не се отървем Beers! И да ни слушат децата повече, да растат и да ни радват Balloon !

Лино, как се казват твоите капки. Аз да се похваля - доволна съм за синусите от капки от морска краставица. Едвам се намират, но действат страхотно. На спиртна основа са и малко щипят, ама си струва.

# 623
  • shumen
Аш,как се казват тия твоите капки?За деца стават ли?

# 624
  • София
Дани, аз ги капя на големите (те са на 6+ години). Мисля, че са токсични и не трябва да попадат в гърлото - затова не се препоръчват при по-малки деца. Но една, две капки на големите, които остават в носа - може. Капките са спиртни (подобни са на прополиса, който е в спиртна тинктура и също се капе на деца). Моите не протестират (засега). На мен като си капна - имат отпушващ и овлажняващ ефект. Твърди се, че лекуват синузита - това не мога да го гарантирам. Просто се чувствам добре от тях. Казват се капки или тинктура от морска краставица.

# 625
Честита, здрава и плодотворна 2018! От здраве да не се отървем Beers! И да ни слушат децата повече, да растат и да ни радват Balloon !

Лино, как оооосе казват твоите капки. Аз да се похваля - доволна съм за синусите от капки от морска краставица. Едвам се намират, но действат страхотно. На спиртна основа са и малко щипят, ама си струва.
Аш, те са някакви бъркани, пише само спрей за нос с Бацитрацин. От другата страна пише Бацитрацин, Будезонид (кортикостероида) и физ.разтвор от всяко по колко има. УНГ каза, че били сътворени от някой си професор в нашия университет в града и каза, че са много добър продукт. Сигурно при него е следвал. Иначе аз започнах един пробиотик който го дават за синузит, че взе да ми става слабо място.

# 626
  • София
10х, Лино! Будезонид май е това, което вдишвам с пулмикорт-а (звучи ми много познато). Синузитът е голяма гадост (поне при мен - то главоболие, то храчки в гърлото, температури; почва от най-малката алергийка и става мазало, пфф). Дано децата не се разболяват.

# 627
  • Варна
За това и казах колко е важно да попаднеш на специалист, в който да имаш доверие.
Абсолютно. За късмет и аз навремето попаднах на специалист, а не на търговец. Точно след няколкомесечни зелени сополи заведох дребния и викам "давай, пускай секрет, изписвай АБ, тва не е нормално". Тя ми се изхили. Каза нито е за секрет, нито за АБ. Слагай виброцил, промивай, продухвай и ще мине. Ами така и стана, а хич не и повярвах, ММ дори промърмори "тая нищо не направи". Да, ама направи. А тези сополи си бяха точно резултат от АБ капки и безумно увредена лигавица от тях и тая докторка ме свали от въртележката, вместо да ме засили още повече.

# 628
Здравейте! Аз тихичко ви следя и сега реших да пиша тъй като съм объркана малко... Имам дете на две години и осем месеца и преди три месеца постъпи в ясла,  налагаше се да започна работа. Първо минахме през ларингит,  след което имаше период само на сополи и задна хрема,  аха да се оправи ьапочна да вдига температура през три дни и да я поддържа... Пусках селрети носен и гърлен, иьолира се мораксела,  аб капки и много сиропу за ксшлица и имунитета изпи... Както и да е,  заради поддържащата температура и рискът от възпаление на ушите пи АБ една седмица,  след което получи афти и обриви и темп.  до 39.5, която едва я свалях до 38... ( предполагам от афтите) На лекар ходихме през три дни и по време на празниците... Сега е добре,  но рсзбрах,  че в групата е обявена карантина до 15.01 зеради Варицела... Последно е бил ьа тържеството на 20.12 и на 22.12 също. Говорих с госпожата,  тя каза,  че нямало сюисъл да го спирам тъй като е било в контакт с другото детенце на тържеството... Въпросът е дали тогава той е бил зразен- не е ли минало много време според вас?И другото-искат бележка за утре от Лл,  че не е бил в контакт със заразно болен,  с самата група е в карантина... Извинете ако въпросире са ми тъпи,  но ми е първо дете и не съм наясно с много неща... Другото е,  че утре трябва да ходя на работа вече,  а някак си ми е притеснено заради яслата...
Пожелавам здраве на всички дечица!
Пс. - Извинете ме за правописните грешки,  трудно ми е да пиша от телефона...

# 629
  • София
Eleaa, не е късно за варицелата. На моите деца симптомите избиха между 2 и 3 седмици след контакт с вируса. Силно заразно е, макар че има и деца, които не се заразяват.

Общи условия

Активация на акаунт