Боледуване на децата ни - тема 57

• 47 955
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Ashia,  опасенията са ми,  че тъкмо се възстановява и е по- добре и отново ще се срине имунитета.В смисъл не съм убедена дали тогава е било заразно детето или е прихванало след това... Четох,  че зарсзата е 2-3 дни преди избиване на пъпките и до седмица след това... Тоест ако мога бякак си да сметна и да преценя дали да го пусна или не,  но май е невъзможно. Пък и дали Лл дават болнични за карантина- едва ли...

# 631
  • Варна
Бележката за контактност я искат, защото ако не е бил контактен не могат да го допуснат в групата в карантина и ще го пратят в друга група. Не знам колко е карантината при варицела, ЛЛ сигурно може да изчисли дали е бил контактен или не на база крайната дата 15 януари. Колкото за болничния - може и да дават болничен за гледане на дете при карантина, но имай предвид, че най-вероятно ще я удължават, докато се разболее и последното контактно дете, което може да продължи месеци, а болничните, на които имаш право все пак са ограничени.

# 632
  • София
Напълно възможно е на 22.12 детето, заради което е обявена карантина до 15.01.2018, да е било заразно и ако твоето детенце е било в контакт с това дете, да се е заразило. 15.01 минус 21 дни за карантината прави 25.12 като първи ден на отчитане на заболяването. Пъпките вероятно са избили предния ден. Брой минус 2-3 дни и става за 22.12. да е станало заразяването.

# 633
Ох,  колко съм глупава- мислех,  че искат стандартна бележка,  а не знаех,  че искат именно такава,  доказваща,  че е бил в контакт:dizzy_face:Simple Smile))
Винаги ли започва с температура?

# 634
  • На брега на реката
При голямата започна с една супер сочна пъпка, часове по-късно дапочна висока Т. При малката започна с лека Т 37,8 и ситни пъпчици около ушите, които в последствие станаха сочни .

# 635
  • София
При нас - Т на 2-ри ден. Първия ден го карахме много лежерно. А пъпките станаха кофти на 2-ри, 3-ти, 4-ти ден.

# 636
  • Варна
При синът ми почна с подут лимфен възел зад ухото и две пъпки по главата. Ако не беше лимфния възел нямаше да се светна изобщо. Температура почна два дни след това и продължи докато избият всички пъпки.

# 637
Момичета,  много ви благодаря за разясненията! Hug

# 638
Здравейте и честита Нова година на всички.
Момичета, някой от вас ползвал ли е  сиропчето на д-р Марио "имунокидс"? Чудя се какви добавки да включа на малкия, че все е болен. Препоръчайте ми моля и някакви хубави витамини.

# 639
  • shumen
Елеа,моя варицела не е карал,но знам,че 14 дни е карантината.А бележка за ОЗБ винаги си искат,ако не е ходил над 10 дни.

# 640
Елеа,моя варицела не е карал,но знам,че 14 дни е карантината.А бележка за ОЗБ винаги си искат,ако не е ходил над 10 дни.
Да,последно беше на 22.12.Тази сутрин го заведох  и точно това ми казаха,че нямало значение ,че има карантина,трябвало да си нося бележката.Карантината пише,че е от 26.12 до 15.01.-има надежда да се разминем ако детенцето е било заразно от 23.12.Simple Smile))))))

# 641
  • Варна
Да, ако не се разболее друго дете междувременно, което е твърде вероятно. И в крайна сметка какво пишеше на бележката - има или няма контакт с ОЗБ и в коя група взеха детето - в тази с карантината ли?

# 642
Да, ако не се разболее друго дете междувременно, което е твърде вероятно. И в крайна сметка какво пишеше на бележката - има или няма контакт с ОЗБ и в коя група взеха детето - в тази с карантината ли?
Бележката е стандартна,че  е нямал контакт с ОЗБ и го взеха в неговата си група  с карантината...И на мен ми е малко парадоксално,но като попитах мед. сестра, тя ми отговори,че връщат 14 дни назад от началната обявена дата за шанс от заразяване...

# 643
  • Варна
Ситуацията ви ми се струва абсурдна, честно казано. Ако според ЛЛ "няма контакт с ОЗБ" е недопустимо да го приемат в група с карантина.

# 644
  • На брега на реката
Такава практика никога не е имало в нашата градина. Единствено се отменят тържества и общи събития.

Общи условия

Активация на акаунт