eBay – 98

• 67 763
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Изчакай. След изтичането на срока за доставка, имаш 30 дни срок да отвориш кейс в eBay и 180 дни в РР.
Покрай празниците е лудница, на една от моите пратки и трябваха 33 дни да стигне до Гибралтар.

# 106
Boby_pl влез си в профилът на Paypal пиши им и посочи paypal акунтът в които се съмняваш. Обясняваш, че е с кредитна карта, пълни подробности. Първото писмо е автоматичен отговор, които ще ти пратят. След това обясняваш пак пълни подробности. Бъди настоятелна, много. Може да ти отговори някой от сътрудниците на paypal да пишеш на потребителя да ти върне парите. Ти продължавай да си настоятелна и, че не познаваш този потребител. Моят случай беше такъв, да пиша на потребителят да ми върне парите, един от служителите на paypal даже ми каза да запазя спокойствие  Mr. Green . Третият и четвъртият ми взе случая присърце и си получих парите  Peace .
На третата снимка, която си посочила на поръчката, където се вижда продавачът: 6-45979 там виж да не съвпадат данните или близки на тези с грешното плащане.
Имаше и опция за подаване на оплакване в ebay за некоректни продавачи, търси ще излезе. Тук в някой от темите беше публикувано, някоя по стара.
Благодаря за съвета. Голяма мъка беше да открия къде точно да им пиша. Подадох жалба и ми отговори някакъв Хакан, че ще разгледат случая ми. Говорих и с банката. Можело да подам жалба за съответната транзакция и те си имали някакви процедури в такива случаи. Притеснена съм обаче знаейки, че има такива пробиви при плащане в ebay. Мислих, че предлагат голяма сигурност. Всъщност си обяснявам нещата така: в момента на плащане на закупена от мен стока, някак си успяват да пробутат и измамната транзакция да мине без да съм я одобрявала. Добре, че е за 6-7 долара, че можеше да ми набутат транзакция за 100 долара. Confused

# 107
Момичета имам нужда от съвет,
изпратих оферта за едно яке за ски, като продавача е от Сащ, приел ми е офертата, но е написал, че не доставя извън Сащ и може да изпрати до
цитирам:
ebay interational shipment department.
Нямам идея какво означава това.
Моля за съвет.

# 108
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Скрит текст:
Boby_pl влез си в профилът на Paypal пиши им и посочи paypal акунтът в които се съмняваш. Обясняваш, че е с кредитна карта, пълни подробности. Първото писмо е автоматичен отговор, които ще ти пратят. След това обясняваш пак пълни подробности. Бъди настоятелна, много. Може да ти отговори някой от сътрудниците на paypal да пишеш на потребителя да ти върне парите. Ти продължавай да си настоятелна и, че не познаваш този потребител. Моят случай беше такъв, да пиша на потребителят да ми върне парите, един от служителите на paypal даже ми каза да запазя спокойствие  Mr. Green . Третият и четвъртият ми взе случая присърце и си получих парите  Peace .
На третата снимка, която си посочила на поръчката, където се вижда продавачът: 6-45979 там виж да не съвпадат данните или близки на тези с грешното плащане.
Имаше и опция за подаване на оплакване в ebay за некоректни продавачи, търси ще излезе. Тук в някой от темите беше публикувано, някоя по стара.
Благодаря за съвета. Голяма мъка беше да открия къде точно да им пиша. Подадох жалба и ми отговори някакъв Хакан, че ще разгледат случая ми. Говорих и с банката. Можело да подам жалба за съответната транзакция и те си имали някакви процедури в такива случаи. Притеснена съм обаче знаейки, че има такива пробиви при плащане в ebay. Мислих, че предлагат голяма сигурност. Всъщност си обяснявам нещата така: в момента на плащане на закупена от мен стока, някак си успяват да пробутат и измамната транзакция да мине без да съм я одобрявала. Добре, че е за 6-7 долара, че можеше да ми набутат транзакция за 100 долара. Confused
В еуфорията да ти обясня какво да направиш съм забравила да напиша къде се пише. Отива се в долният ъгъл при contact us, от там си търсиш близък до твоят случай, и им написваш съобщение. А за транзакцията на 6-7 $ мисля, че точно така се прави, 10-15 транзакции с ниска сума и ето една голяма сума. В днешно време с тези интернет пазарувания, може да изтървеш някоя малка транзакция. Мое мнение  Peace
Важното, че paypal са се отзовали. Обикновено банките съветват, първо ebay или paypal да разяснят случаят и тогава се пристъпва към тях.

Да попитам по една моя чуденка. На един търговец, от Китай си пуска търгове за ниски суми от типа на 0,01$ и като надавам все се стига до една определена сума, близка до реалната сума в магазинът му и се спира с надаването. Влизам да видя колко хора са наддали и на мястото на имената ми излиза  private listing - bidder identity protected. Мога ли и аз да си скрия името при надаване или това е изкуствен трик за повдигане на цената  Mr. Green .

# 109
  • София
Момичета имам нужда от съвет,
изпратих оферта за едно яке за ски, като продавача е от Сащ, приел ми е офертата, но е написал, че не доставя извън Сащ и може да изпрати до
цитирам:
ebay interational shipment department.
Нямам идея какво означава това.
Моля за съвет.

Означава, че ще ти го изпрати чрез Global Shipping Program (GSP). Най-общо, това е програма чрез се заплащат предварително мито и транспорт. Питай колко ще ти стува, че понякога излиза доста солено.
Когато ползвам GPS, обикновено избирам доставка до превозвач в Англия, понеже транспортните разходи са наполовина.
Вариант е да поръчаш и до посредник в САЩ, но се бавят повече, а цените са сходни с тези на GPS.

Да попитам по една моя чуденка. На един търговец, от Китай си пуска търгове за ниски суми от типа на 0,01$ и като надавам все се стига до една определена сума, близка до реалната сума в магазинът му и се спира с надаването. Влизам да видя колко хора са наддали и на мястото на имената ми излиза  private listing - bidder identity protected. Мога ли и аз да си скрия името при надаване или това е изкуствен трик за повдигане на цената  Mr. Green .

Не е трик, а опция и само търговецът може да пусне обява или търг с "private listing".

# 110
Много благодаря за съвета, ще използвам фирма в Англия.

# 111
Здравейте играх на търг за една чанта ,платих си я и тази вечер влизам и виждам че обявата я няма , потребителя е деактивиран и сега незнам ще получа ли нещо и как да си искам парите обратно ... Sad моля за помощ

# 112
  • София
Изчакваш крайния срок за доставка и ако не е дошла, отваряш кейс за неполучен продукт. При изтрит потребител и неполучена пратка, връщат парите веднага.

# 113
Имам нов проблем с ибей и пейпал не знам къде е вината.
Купих си стока опитвам да платя с пейпал и ми отваря прозореца вкарвам паролата и зацикля върти и нищо не продължава и не осъществява плащането дали да платя по ел поща на продавача или ще загазя ако не ми прати нищо?
Продавачът няма оценки.

# 114
Имам нов проблем с ибей и пейпал не знам къде е вината.
Купих си стока опитвам да платя с пейпал и ми отваря прозореца вкарвам паролата и зацикля върти и нищо не продължава и не осъществява плащането дали да платя по ел поща на продавача или ще загазя ако не ми прати нищо?
Продавачът няма оценки.
И аз съм с същия проблем сутринта едвам платих след много мислене смених си паролата да няма някакъв пробив от нейде и после друг търг спечелих с продавач с висок рейтинг 89.9% и върти ли върти не мога да вляза в пейпал профила си да платя. Иначе влизам от браузъра в пейпал но при поискване да платя само върти мисли и нищо. Писах на продавача че не мога да платя и ще опитам утре явно системата на сайта ибей зацикли нещо знам ли. И продавача отговори ок.

# 115
Като тръгнете да плащате от ибей с пейпал и зацикли да върти след въвеждането на паролата, рефрешвате страницата и минавате отново през избиране на плащане с пейпал и въвеждане на паролата - и втория път става.

Не знам защо е така от известно време, аз в крайна сметка избеснях и си сложих да ми запомни данните за влизане в пейпал за бъдещи плащания и сега вече нямам никакви проблеми. Но не е нещо, което препоръчвам, де. Всеки си решава. Изобщо, откакто пейпал и ибей се разделиха, доста неща са се раздрънкали във връзката между двете платформи...

Последна редакция: пт, 19 яну 2018, 20:25 от Pump17

# 116
Върти и върти и няма плащане, никак.

# 117
И при мен върти доста, затварям прозореца, пак върти, пак затварям... и така няколко пъти, докато се получи. Не са ми свързани акаунтите.

# 118
Имаше проблем с една стока и от Пейпал ми блокираха парите. Исках да възстановя на клиента, но от блокираните, а не да превеждам нови. Има ли начин?

# 119
  • София
Би трябвало да можеш, те затова са блокирани.
Отиваш на трасакцията в РР и някъде под информацията трябва да имаш бутон "Refund this payment".
После се свържи с eBay, в случай че вече са си взели комисионната, за да ти я възстановят.

Общи условия

Активация на акаунт