eBay – 98

• 67 720
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Моля за помощ, понеже съм купувала само buy it now, обяснете ми при офериране( make offer) къде да чета правилата. Има 20 дни до края на търга, дотогава ли се чака или? Ako през това време намеря същия артикул на по-изгодна цена?

Щом е 20 дни, не е търг - те са до най-много до 10.
Когато има "make offer", означава, че продавачът е склонен да намали цената.
Единият вариант е той да е заложил автоматично отхвърляне под дадена сума, и/или  приемането над нея. Обикновено търговците така процедират, за да пестят време.
Другите варианти са с 3 дневен срок:
1. Отхвърля офертата ти. Имаш право на още две оферти.
2. Отхвърля офертата и ти предлага контраоферта, при която и ти можеш да мислиш до 3 дни. През това време може да си продаде артикула, ако някой предложи по-висока цена или го купи на редовната "Buy it now".
А може да приеме и веднага, стига сумата да го устройва.

Купувачите масово първо предлагат 50% от стойността и ако много искат артикула се стига до сделка на около 75 -90% от цената при последната оферта. Това е в най-масовите случаи, но, разбира се, има и изключения.
Според мен е доста изнервящо и времеемко и ако е за дреболия, не си струва.

# 91
Здравейте. Мъжът ми иска да закупи около 7-8  артикула/части за колата/ от един продавач. Цената на всички е около 35$ и са с безплатна доставка. Според вас как ще  е по-добре: да ги пусне всички заедно или да ги групира по няколко? Те всички се водят с икономична доставка така, че предполагам че ще пристигнат в пощата.

# 92
  • Бургас
Благодаря за отговорите, момичета!

# 93
  • у нас
Явно има някаква промяна, защото не ми дава да наддавам. Изписва ми, че нямам линк към Пейпъл. До преди НГ нямаше таково нещо. Винаги съм плащала с карта.

# 94
Здравейте дами, имам нужда от съвет. Уж пазарувам от Ebay.com от години, а ето че ми се случи нещо, което до този момент не ми се е случвало.
Участвах в наддаване за няколко продукта. Последният, който спечелих е едно колие за смешна сума – 0.41$ с безплатна доставка. Влязох и чинно си го платих след като спечелих търга. Платих посредством кредитна карта. Днес влизам в транзакциите по кредитната ми карта и виждам, че в същия ден и час, в който съм платила въпросното колие от кредитната ми карта са дръпнати и 6.47$ за незнайно какво като името на продавача е различно от този на продалия ми колието. Нямам поръчка на тази стойност, проверих всички поръчки от предходните дни и си имам съответни транзакции за тяхното плащане. Сега не мога да открия въобще кой е този продавач и не мога да открия къде точно в сайта да подам сигнал. Постоянно ме препраща към различни менюта и опции, но никъде за съобщение за измамна транзакция. Единствено ми предлагат да звънна, което не мога да направя.
Та въпросът ми е знаете ли къде точно да напиша съобщение на Ebay или Paypal, да им обясня ситуацията и да помоля за проверка от тяхна страна. Няма как да избера конкретен продукт или продавач срещу когото да се оплача, защото просто нямам такава поръчка.
Това е скрийншот на транзакциите по кредитната ми карта. Не знам дали го виждате, защото съм на работа а тук имаме някои рестрикции в интернет. Ако не се вижда довечера ще пусна снимка.
http://i65.tinypic.com/t7kj1h.jpg
Благодаря предварително за съветите ви.

# 95
  • Варна
нНе се вижда снимката. Имаш ли отразено паралелно плащане за 0.41$? Дай линк към колието, възможно ли е все пак да има доставка?

# 96
Ebay имат чат и customer support мейл. Пиши им.

https://ocsnext.ebay.co.uk/ocs/cuip?segmentId=10002&query=Ne … amp;isCUPage=true

Не знам дали от линка се вижда. Отиваш на контакти, избираш тема и ще видиш опция за чат.

# 97
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
 Boby_pl аз имах подобен случай, но ми дръпнаха пари два пъти за един продукт към продавачи с идентични имена.
Директно писах на Paypal, тогава плащането беше с дебитна карта, но продавачът (реално и двата към които съм платила) ползваше Paypal, аз от това се усъмних понеже получих два emailа от paypal  за транзакция,, а само един потвърдителен от ebay. Ако си получила email от Paypal на пощата ти по транзакция, огледай данните и пиши на Paypal. На първата страница на темата е описано как става ако се плаща с карта и транзакцията е през PayPal.
Направи и screen shot и на покупката в ebay, там също се виждат данни за продавачът. Имаш ли в историята на поръчката самата поръчка.
P.S.Може да се свържеш с банката и те да направят разследване  Peace

# 98
А сега вижда ли се?

http://prikachi.com/images/672/9243672h.jpg

Няма със сигурност доставка. Сега открих две теми в интернет за транзакция със същото име - BEADABC1977. Няма много информация, но пише че е рипортната от други потребители като подозрителна.

http://scamcharge.com/c/paypal-beadabc1977-ca

Ето снимка на самата поръчка:

http://prikachi.com/images/676/9243676Q.jpg

Намам имейл от Пейпал. Реално не съм влизала в Пейпал, а директно платих с кредитна карта. В Пейпал историята на плащанията е празна. А на самата транзакция е изписано Пейпал.

Последна редакция: пт, 12 яну 2018, 11:26 от Boby_pl

# 99
Всички плащания на Ибей минават през Пейпал - така ми отговориха веднъж, като имах казус с тях.

И още нещо, виж докъде ти е калкулиран шипинга. Ако ползваш превозвач и си въвела адрес в Англия, а искаш да ти го шипнат до БГ, може и заради това да имаш доставка.

# 100
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Boby_pl влез си в профилът на Paypal пиши им и посочи paypal акунтът в които се съмняваш. Обясняваш, че е с кредитна карта, пълни подробности. Първото писмо е автоматичен отговор, които ще ти пратят. След това обясняваш пак пълни подробности. Бъди настоятелна, много. Може да ти отговори някой от сътрудниците на paypal да пишеш на потребителя да ти върне парите. Ти продължавай да си настоятелна и, че не познаваш този потребител. Моят случай беше такъв, да пиша на потребителят да ми върне парите, един от служителите на paypal даже ми каза да запазя спокойствие  Mr. Green . Третият и четвъртият ми взе случая присърце и си получих парите  Peace .
На третата снимка, която си посочила на поръчката, където се вижда продавачът: 6-45979 там виж да не съвпадат данните или близки на тези с грешното плащане.
Имаше и опция за подаване на оплакване в ebay за некоректни продавачи, търси ще излезе. Тук в някой от темите беше публикувано, някоя по стара.

# 101
Здравейте. Имам въпрос свързан с т.4 от първата страница:
4. Платих си стоката, но продавачът все още не я е отбелязал като изпратена.
   – Продавачът не е длъжен да отбележи, както и да отговаря дали е пратена и кога.

Как да разбера дали стоката изобщо е изпратена като продавача по никакъв начин не е отбелязал по моята поръчка дали е приета и евентуално изпълнена, т.е на мен ми остава да изчакам 30 дневния срок на доставка, който е дал продавача и ако не съм я получила да пусна диспут/кейс/ - така ли е?

# 102
  • Sofia
Да. Peace Или пък може да го питаш, като му пратиш лично съобщение, но не е сигурно, че ще отговори.

# 103
Да. Peace Или пък може да го питаш, като му пратиш лично съобщение, но не е сигурно, че ще отговори.
Благодаря Blush, аз също си мислих да му пратя съобщение, така че довечера ще му пиша пък ще видим.

# 104
  • Prismatica Aerie
Здравейте. Моля за съвет.
Срокът за получаване на поръчката ми изтича утре.
Скрит текст:
Продавачът е надежден, многократно проверен.
Как процедирам?
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт