eBay – 98

• 67 719
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • у нас
delivery in progress моята поръчка е в този процес това значи ли че е изпратена .Тя е директно до България но е с безплатна доставка на 26.11.17 е поръчана
По-скоро е ,че се подготвя поръчката. А когато я изпратят ще е със статус Shipped

# 76
  • Sofia
Дали е маркирано че е изпратена незнам как и къде да видя иначе дата пише 13 декември-16 януари

Като влезеш в профила си и после в Purchase History, с/у всяка закупена от теб стока има информация за статуса ѝ, дали си оставила / получила feedback и т.н.

Освен това, обикновено, когато стоката ти е маркирана като "Изпратена" от страна на продавача, получаваш мейл на пощата си, със съответната тракинг информация, но не е задължително продавачът да отбелязва, че я е изпратил, дори действително да го е направил, така че това не е 100-процентово правило. Peace

# 77
Благодаря ви сега видях над артикула пише Shipped значи е изпратена .Hug

# 78
Здравейте,
Днес получих код за 20% отстъпка валиден в рамките на работния ден. Успях да го използвам. Често ли изпращат такива кодове ?

# 79
  • София
Здравейте, имам нужда от малко помощ. Сестра ми поръча едни маратонки Найк за близо 300лв., дойдоха на митницаи тя отиде да си плати таксите, но не й ги дават , защото Найк били защитена марка. Искат да викат митническа полиция, която да се свърже с адвокат на Найк и той да прецени какво да се прави или да ги върне обратно. Как може да ги върне при положение, че са изтеглили парите. Извинявам се, но не съм поръчвала досега от ибей.

# 80
  • у нас
Не съм чувала за такъв случай. Много неприятна ситуация. Дано да се оправят бързо нещата и сестра ти да си носи тези маратонки.

# 81
  • София
Да, много неприятно. Аз знам за подобни случаи, но с поръчки от китайски сайтове и това се отнася за ментетата, но тези не са такива. Тя е казала, че ги отказва, защото са я предупредили, че може да ги конфискуват в полза на държавата или да ги унищожат! Въпроса е, сега какво да направи, за да й върнат парите?

# 82
Здравейте,

Често пазарувам от ebay, но винаги buy it now. Не съм участвала в търг до сега. Харесах си обаче ето това:
https://m.ebay.com/itm/iRobot-Roomba-890-Gray-Black-Robotic-Clea … :Zw4AAOSwh1paTCHb

Трябва да се разбера с продавача за доставка, но въппосът ми е : как се участва в търг 🤔🤔🤔
Помогнете с насоки, моля Simple Smile

# 83
  • Sofia
Продавачът не изпраща извън САЩ. Ти там ли си?

# 84
Не съм там, но мога да дам адрес на моя приятелка в сащ и тя да ми я пусне до България. Или да пратя съобщение на продавача първо?!
Въпросът е, че този модел е поне 4-5 пъти по-скъп на редовна цена и се чудя как става номерът с търговете. Гледам са предложили цени  ок 100+$
А уж четох, че е нов артикул 🤔

# 85
  • Sofia
Щом разполагаш с американски адрес, няма да има проблем с доставката. Peace

До края на търга има доста време и имай предвид, че най-вероятно цената на уреда ще скочи поне няколко пъти. Няма да остане такава, каквато я виждаш сега.

# 86
Таксите на митницата могат ли да се избегнат, ако ти го изпраща приятел от САЩ ? Аз също купих roomba, но модел 680. Купих го с код за 20% отстъпка от продавач базиран в Англия. Излезе ми към 240 паунда / 500 лв. Чакам идната седмица да ми го достави превозвачът. Много бързо го шипна продавачът, въпреки че бяха празници.

# 87
  • Sofia
Таксите на митницата могат ли да се избегнат, ако ти го изпраща приятел от САЩ ?

И да, и не. Т.е., ако подателят декларира пратката като подарък, на ниска стойност, много е възможно да не бъде спряна на митница. От друга страна, митническите служители могат да спрат, която си пожелаят пратка, и да поискат фактура за реалната ѝ стойност. Peace Така че няма еднозначен отговор, в общи линии.

Последна редакция: ср, 03 яну 2018, 19:22 от Blаck Cat

# 88
  • Бургас
Моля за помощ, понеже съм купувала само buy it now, обяснете ми при офериране( make offer) къде да чета правилата. Има 20 дни до края на търга, дотогава ли се чака или? Ako през това време намеря същия артикул на по-изгодна цена?

# 89
Продавачът има три дни (ако не се лъжа) да ти отговори. Ако приеме офертата, си длъжна да платиш, така че не бързай да купуваш от друго място, докато продавачът не ти отговори.

Общи условия

Активация на акаунт