Голямата тема за малките масла - 19

• 96 252
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
  • София
NoshtenYastreb, аз се мажа обилно с червило като съм навън. /засрамено лице/
Не е мн по темата, ама на мен върши работа. /мир/

# 106
  • Sofia, Bulgaria
Усмивчица-28, пилинг с мед и аз правя. Не се бях сещала за аргановото, благодаря ти
Скрит текст:
Извинявай, коя е другата тема? Blush

MayyaI, проблемът е,че от почти всички червила, устините ми също изсъхват и изпръхват.

# 107
  • Варна
За напукани устни при мен действа само висока доза витамин С.
Мажа пак, но установих, че витамина има решаваща роля при мен.

# 108
  • София
NoshtenYastreb, оххх, !
Мога само да те посъветвам да си изследваш студовите антитела, ама полза каква???
Мисълта ми беше да опиташ с различни червила, някои уж запазват лигавицата на устните отвън. Flowers Hibiscus

# 109
  • Sofia, Bulgaria
missNoir, какви дози приблизително вит. С приемаш, за да има ефект? То е ясно, че само с мазане няма да се получи. Така само замазвам проблема Grinning
MayyaI, дори не знаех, че се правят такива изследвания. Ще се поинтересувам да си направя. Hug

# 110
Toчно с арганово масло мажа устните на детето, зная ,че е универсално масло с лека поносимост, затова и експериментирахме. Също и в-у раздразнен от себорея скалп слагаме.

# 111
  • Варна
missNoir, какви дози приблизително вит. С приемаш, за да има ефект? То е ясно, че само с мазане няма да се получи. Така само замазвам проблема Grinning
Пия това, по едно на ден. То е с продължително освобождаващо действие. Купувам го за 7 лв и стотинки, а не на тази цена от сайта.
http://www.arteka.bg/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD% … %D1%80%D0%BA.html
Пия го през всичките студени месеци и заради другите ползи описани в сайта.
Нали, уж, не може да се предозира витамин С и аз съм постоянна Simple Smile

# 112

NoshtenYastreb, тази тема визирах:
http://old.bg-mamma.com/?topic=1008846.msg35953039#msg35953039
А Вит.С-то си го пия и аз редовно, но понеже съм гаден пушач Stuck Out Tongue

# 113
  • Sofia, Bulgaria
Усмивчица, благодаря за темата. Запазих си я да изчета. Аз също съм пушач и пия вит. С, но ме интересуваше количеството. Оспамих темата, съжалявам Hug
И за да не е само оф топик, да кажа, че за устните досега, основно съм ползвала ЯЧРМ докато си правя масленото измиване ги намацвам и тях. Правя си и пилинг с мед, но не съм много редовна. Забравям, но гледам поне по веднъж в седмицата да го правя.

# 114
  • на Мелмак
Има 18% намаление в Алтеа от 22 до 25.
Мисля да поръчам баобаб, провокирана разбира се от вашите отзиви 😊.

# 115
Здравейте, интересно ми стана масленото измиване не знаех за него и скоро ще го пробвам. Маслата които ползвам основно са за коса: моринга ,ЯЧРМ,авокадо, кокос,зехтин, жожоба, кимион. за лице- любимото ми е макадамия чисто, бабасу, от бодлива круша и ший /качествено от амазон/,ако имам пъпки чаено,лавандула,ший. Харесвам от етеричните масла лимонена трева и грейпфрут. Имам си и смеска с базови масла,лавандула,чаено,хума и смлени цветчета лавандула и малко витамин Е като скраб за лице. Също ,когато имам възможност си правя нероли- в жожоба слагам леко завехнали цветчета от портокалови цветчета за 5-7 дни/ става и с други билкови цветчета/.  С две ръце препоръчвам масло от макадамия от iherb, нанася се на влажна кожа. След баня си обтривам лицето с ръкавица от сурова коприна,много добре ми действа. Когато ползвам течен шампоан слагам в него няколко капки рициново,авокадо, оризов протеин и кимион,както и в балсама.

# 116
  • софия
Може ли да покажеш маслото от Айхерб  и оризовият протеин за коса.

# 117
Девойки, имам питане. Онзи ден дъщеря ми ми подари етерично масло от тамян:

https://www.amphora-retail.com/product_info.php/frankincense-essential-oil-p-11

Било много полезно за предотвратяване на бръчки, било за зряла и също за суха кожа (аз обаче имам мазна такава). Премахвало косопад и пърхут. И още разни много полезни качества имало.

Чудя се, четох в една статия из интернет, че мога да го добавя в крем за лице (10 капки от маслото на 50 мл. крем - такава пропорция дадоха).

Тоест, като че ли въпросите ми са два - ползвали ли сте масло от тамян, за какво, и как (тук е в частност и вторият ми въпрос - дали може да си добавя в крем за лице?).

Благодаря!

# 118
Привет! Весели празници на всички! Мога ли към домашна свинска мас и невен да добавя масло от баобаб и кокосово примерно за по-добър ефект като превенция против стрии по време на брменност ?

# 119
Може. А може и в момента на мазане да си объркваш малка дозичка, аз така правя.

Общи условия

Активация на акаунт