Голямата тема за малките масла - 19

• 96 226
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
soul81, благодаря, но не съм в България и ще трябва да търся друг вариант.

Gifty, с удоволствие бих я сложила.

Пчелният восък е на Еnaissance, взех го от Амазон на пелети е, не блокче. Маслото от ший е на същата компания пак от Амазон. От там поръчвам най-често защото ми доставят нещата много бързо и ми е най-удобно.
Преди бях взимала някакво незнайно, което мирише доста силно (за мен не особено приятно). Това новото пак има същата миризма, но не така натрапчива. Другото го ползвам за коса, това ще го ползвам за балсамчета.

# 91
Балдини са немски, можеш да си ги вземеш и през британския ebay Wink : https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2380057 … +oil&_sacat=0

# 92
А, супер! Много благодаря  Hug

# 93
А, супер! Много благодаря  Hug
Сигурно ги има и във физически магазин (био), но не се сещам къде точно в Лондон. А пък и е по-удобно онлайн, за мен, а мисля и за теб. Wink

# 94
Ааа, благодаря, благодаря Simple Smile
Определено предпочитам онлайн. Нямам време да обикалям.
Намерих и тези https://www.nhrorganicoils.com/products.php?category_id=754

# 95

Gifty, с удоволствие бих я сложила.

Пчелният восък е на Еnaissance, взех го от Амазон на пелети е, не блокче. Маслото от ший е на същата компания пак от Амазон. От там поръчвам най-често защото ми доставят нещата много бързо и ми е най-удобно.
Преди бях взимала някакво незнайно, което мирише доста силно (за мен не особено приятно). Това новото пак има същата миризма, но не така натрапчива. Другото го ползвам за коса, това ще го ползвам за балсамчета.

Благодаря за отговора. Сега потърсих по името на фирмата - има нерафинирано масло от ший, и рафинирано такова. Кое е по-добре да се вземе? И каква разфасовка - естествено това е субективна преценка, аз не знам за какво да го ползвам още - видях имат 100г., 250г., 500г., 1кг. (може би 250г. е оптимално количество)?

# 96
Аз си взех нерафинирано 100 грама. Количеството е колкото пакетче краве масло от малките и са в кутийки с капак. Зависи колко ще го ползваш. Аз имам доста масла вече и взимам малки разфасовки, защото не бих искала да се скапят и да хвърлям.

# 97
Момичета,да се похваля след използването на ямайското рициново масло косата ми е просто разкош....Късно открих "топлата вода",но просто няма такъв резултат от нито една професионална маска за коса...Днес се намазах с 2с.л. ЯЧРМ и стоях около 3ч. След това направо се боядисах с безамонячна боя.Резултата е направо чудо-мека,хидратирана,лъскава коса!

# 98
Ето за какво е полезно маслото от баобаб.  След като Миоки спомена, че го има реших и аз да го купя, като потърсих  инфо  за него. И ето:

Масло от баобаб — тайната на вечно младата кожа!

Неслучайно наричат баобаба „Дървото на живота”. Още от древността, африканците са познавали чудотворните свойства на маслото, извлечено от плода на могъщото дърво, и са го използвали като ефикасно средство за подмладяване.

Маслото от баобаб е известно със способността си бързо да възстановява клетките на кожата, да намалява фините бръчки, да премахва белези и видимо да заличава стриите. Благодарение на отличните си хидратиращи свойства, маслото е незаменим помощник и в поддържането на подхранена, еластична и блестяща коса.

Маслото има интензивно хидратиращо, подхранващо и възстановяващо действие върху кожата и косата. Натуралното масло от боабаб е с богата, златиста текстура, която оставя върху кожата копринено усещане и ненатрапчив аромат.

Може да бъде добавено към всички видове кремове за лице, лосиони за тяло, маски и балсами за коса, във ваната, както и да се използва директно върху кожата.

Състав и полезни свойства

Маслото от баобаб е богато на Омега 3, 6 и 9 мастни киселини, витамини A, C, D, E и F и е едно от маслата с най-високо съдържание на антиоксиданти в света. Благодарение на съвкупността от тези ценни съставки, маслото от баобаб има редица полезни свойства и оказва благоприятно влияние върху цялостния вид на кожата и косата.

Действие  върху кожата:

- омекотява, хидратира и подхранва в дълбочина
- забавя процесите на стареене на кожата
- предпазва от свободните радикали
- осезаемо подобрява еластичността
- успокоява раздразнената, суха и сърбяща кожа
- намалява чувствителността при рязка смяна на температурата
- стимулира производството на колаген и еластин
- помага за бързото възстановяване на кожата след операции, като премахва белезите напълно до 90 дни
- предотвратява появата на стрии по време на бременност
- драстично намалява големината и дълбочината на вече появилите се стрии
- помага при лечение на сух псориазис, екземи и розацея
- ускорява заздравяването на рани и белези
- лекува акне и предотвратява повторната му поява
- регулира омазняването и хидратацията на кожата
- премахва пигментни петна
- помага при напукани устни
- възстановява кожата след слънчево изгаряне
- облекчава при ухапване от насекоми
- копринената му текстура попива мигновено, без да оставя мазни следи
- не запушва порите и е подходящо в грижата за всеки тип кожа

Действие върху косата, скалпа и ноктите:

- подхранва и омекотява косата
- подсилва блясъка
- подобрява еластичността
- хидратира в дълбочина и уплътнява третираната и изтощена коса
- намалява цъфтенето на връхчетата
- контролира пърхота
- успокоява раздразнения, сърбящ и лющещ се скалп
- подхранва сухите и чупливи нокти
- омекотява и хидратира кутикулите около ноктите

Начини на употреба върху кожата:

- За здрава и мека кожа, добавете няколко капки от маслото към крема за лице, околоочния крем или лосиона за тяло, който използвате.
- Може да нанасяте маслото директно върху кожата на лицето и тялото, като ежедневен хидратант.
- При сухи и проблемни участъци от кожата, нанасяйте ежедневно, като масажирате нежно.
- При стрии и дълбоки белези, нанасяйте всеки ден до пълното възстановяване на кожата. Резултатите са видими след първата седмица.
- Когато релаксирате във ваната, добавете няколко капки от маслото към водата.
- Използвайте непосредствено след душ върху все още топла и влажна кожа. Това ще помогне на маслото да попие мигновено и по-дълбоко в нея.

Начини на употреба върху косата, скалпа и ноктите:

- Добавете няколко капки от маслото към маската или балсама, който използвате. Това ще хидратира и подхрани допълнително косата, и значително ще подобри еластичността и блясъка ѝ.
- При проблеми със скалпа, като сърбеж, лющене и пърхот, добавете от маслото към балсамa и нанесете върху скалпа. Оставете да подейства няколко минути и изплакнете с вода.
- При крехки, чупливи нокти и сухи кутикули, нанесете малко количество върху и около ноктите и втрийте с нежни движения.

Маслото е безопасно за употреба от малки деца и бременни жени.
Хората с тънка и прозрачна кожа, трябва да избягват употребата на маслото в зоните около очите и върху клепачите.
Маслото не е подходящо за пиене.
Маслото от баобаб е изключително стабилно срещу гранясване и срока на годност е 2 години след отварянето на опаковката, а бутилката от тъмно стъкло го предпазва от директна слънчева светлина

Семената са тъмно кафяви/черни, с формата на бъбрек. Именно от тях се извлича ценното разкрасяващо масло.

• Маслото от баобаб съдържа 9 пъти повече витамин С от портокала. Известно е, че витамин C стимулира образуването на колаген в кожата, което прави маслото предпочитана съставка във висококачествената козметика.

• Маслото от баобаб съдържа близо 5 пъти по-голямо количество антиоксиданти от плодовете на акай бери и 2 пъти повече от годжи бери.

# 99
  • Leeds, UK
psMA, благодаря 🌹Това е любимото ми масло, използвам го за лице основно, но сега вече ще разгърна употребата 🙂

# 100
Стана ми много интересно за маслото от боабаб.От къде си го закупихте?

# 101
  • Варна
 Биофетиш.

# 102
# 103
  • Sofia, Bulgaria
След всички похвали за маслото от боабаб си го взех и аз, вчера. Още не съм го пробвала за лице и коса, но искам да попитам за хидратация на устните става ли? Зимата устните ми стават ужасно сухи и болезнени, а тази зима особено много. Купешките балсами за устни не ми помагат. Заринала съм се в нас от всякакви видове и никой не ми едйства, а в момента нямам никакво време, за да изпробвам рецептите, които сте дали по-назад.
Единствено ме спасява меден вазелин, от този най-обикновения, но ми прави устните бели и изглеждам като мъртвец Grinning

# 104
Ей, хубави неща изписахте за маслото от баобаб.
Бях решила повече масла да не купувам,до изчерпване на наличните, но ме зарибихте Grinning
А по повод на грижата за устните през зимата, писах в друга тема, че всяка зима имах проблем с напуканите устни.Направо ужас, ставаха груби, а когато постоя повече навън, чак болезнени.
Сега ме спаси аргановото масло.Е такива меки и гладки устни не съм имала от години.
И веднъж в седмицата си правя пилинг с мед.

Общи условия

Активация на акаунт