Голямата тема за малките масла - 19

• 96 230
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
Миоки, а как стои въпросът с пропорциите, важни ли са, за да е сполучлива рецептата?

# 76
Ами мисля, че не е нужно до грам да се спазва. Примерно рецептата беше 2 супени лъжици кокосово, 2 супени лъжици шеа и т.н, обаче и кокосовото ми и шеата бяха твърди и на око сложих.
Освен това вместо супени, ползвах чаени лъжички, за да направя по-малко количество. Аромата на око го слагах - 5 капки, а от меда сложих една кафена лъжичка. Той не беше в рецептата изобщо даже.
Просто гледай ако е написано шеа, ползваш шеа или друго твърдо масло, ако пък се слагат само течни масла, може би може да се сложи повече пчелен восък.

Честно казано, изненадана съм колко добре си го чувствам на устните този балсам в сравнение с купешките, които изяждам или ми попиват за отрицателно време и трябва да се мажа отново. Този домашния си стои с часове.

Последна редакция: сб, 16 дек 2017, 21:22 от Миоки

# 77
Направих си балсамче.
Смесих шеа/карите, кокосово, пчелен восък, витамин Е, мед и портокалово масло. Медът се утаява на дъното ако го оставя да изстине без да бъркам, за това като се постегна леко, разбърках хубаво, че да се разпредели равномерно в маслото и сложих сместта в бурканче.
Получи се супер и с леко сладникав вкус зарази меда  Sunglasses Направих малка порция, че искам да пробвам и други рецепти, а ако направя много, няма кога да го оползотворя.
За сега нямам празни гилзи и наливам в бурканчета.

Браво Миоки! Не е сложно, желание трябва...по-хубаво от домашно приготвената козметика няма! Предполагам си много доволна?

# 78
Скрит текст:
Направих си балсамче.
Смесих шеа/карите, кокосово, пчелен восък, витамин Е, мед и портокалово масло. Медът се утаява на дъното ако го оставя да изстине без да бъркам, за това като се постегна леко, разбърках хубаво, че да се разпредели равномерно в маслото и сложих сместта в бурканче.
Получи се супер и с леко сладникав вкус зарази меда  Sunglasses Направих малка порция, че искам да пробвам и други рецепти, а ако направя много, няма кога да го оползотворя.

Браво Миоки! Не е сложно, желание трябва...по-хубаво от домашно приготвената козметика няма! Предполагам си много доволна?
Да, доста, само аромат не съм си намерила подходящ, но и това ще стане Simple Smile
Иначе пробвах с ароматите за електронни цигари. Стават като консистенция, смесват се с маслото добре, но не се усеща след това самия аромат. Не знам защо  newsm78

# 79
Предполагам аромата се усеща само при изпаряване от цигарата. Вземи си етерично масло за ароматизиране, те са доста силни и се слагат няколко капки само. В био магазините има мостри и там може да ги пробваш на миризма. Ако искаш на балсама за устни да сложиш аромат, защо не пробваш със сладка мента...на мен ми допада по-принцип ментата особено за лятото,  има охлаждащ ефект и е приятно...също слагам и в балсам  за тяло за след плаж. Може ли снимки на  балсама, който направи? Ако не е проблем, разбира се...

# 80
Да, явно не са подходящи за тази цел, а и някои имат странен горчив вкус и не мисля, че са подходящи за балсам за устни.
Не си падам по ментата. В момента имам само етерично портокалово масло и в единия бадж сложих от него, но четох, че не е добре да се ползват масла от цитруси през деня, защото са фоточувствителни. Иска ми се нещо ягоди, бадеми, череши, ванилия. Ще си потърся някакви.

Ето снимка. Не са супер представителни, но нямам други контейнери на разположение в момента Simple Smile Като за първи опит, мисля, че стана супер.

# 81
Страхотни са в тези красиви бурканчета! Изглеждат като от магазин.  Каква е консистенцията? Можеш ли с пръст да си гребнеш?

# 82
Simple Smile бурканчетата са от сладко, а малката кутийка е от тези травъл контейнерите, даже не знам от къде ми е попаднала.
Консистенцията е твърда. Като на купешките балсами от тези в кутийките. Това е при 25 градуса, предполагам, че ако е по-топло ще са по-меки, но и трите са добре твърди бих казала. Като си потъркам пръста, се пренася достатъчно количество че да се намажа, без да е прекалено меко или прекалено твърдо.

Само в мъничката кутийка е една идея по-меко и някак по-сипкава консистенция. Отдавам го на това, че като започна да стяга, разбърках сместа, за да не се отаи меда на дъното. После, като прехвърлях в контейнера, не ставаше да се налива, а трябваше с ножа, който ползвах за шпатула, да го натъпча вътре.

# 83
Супер са!  И аз в кутийка първо си направих, но лятото като беше горещо  се втечняваха и после ги направих в тези гилзи...така са ми най-удобни.

# 84
Поръчах си гилзи, ама нямах търпение да пробвам какво ще се получи и не можах да ги дочакам  Laughing
За следващия бадж.
Къде ги държиш твоите произведения? Аз ако забъркам още, ще имам за години напред балсам за устни  hahaha Мисля да ги ползвам тези и за масло за кожички и ще видим къде другаде мога да мажа  Crazy

# 85
  • София
При мен все имаше малки бучици от восъка и се отказах. Може и да съм го слагала в хладилника, та затова така да е ставало. Като вкус и аромат най-хубаво ставаше с малко мед, какао на прах и етерично масло от какао.

# 86
Моите станаха гладки, няма бучки. Да не би восъкът ти да не е бил читав?

Балсамчето с портокалово масло и мед стана най-добро на мирис. Напомня ми на черния шоколад на Линд с портокал. Освен това леко сладни и е супер приятен за ползване, но ще трябва да се въздържам да го ползвам като съм навън.
Вариантът, в който има какаово масло мирише на какаово масло, не на шоколад. Пак е приятно, но не ми е любим аромат, а от него имам най-голямо количество  hahaha

# 87
  • в огледалото на живота
Да попитам ЕМ от хвойна какъв аромат има?
Колебая се между него и това от бял бор.Ще го ползвам предимно в арома лампата с цел противогрипна програма Neutral Face

# 88
Миоки, етеричните масла на Балдини са сертифицирани за употреба в кулинарията, можеш да си избереш аромати. А със сигурност има и други марки, не съм ги проверявала.
Да попитам ЕМ от хвойна какъв аромат има?
Колебая се между него и това от бял бор.Ще го ползвам предимно в арома лампата с цел противогрипна програма Neutral Face
Против грип ЕМ от евкалипт не е ли най-добре? Аз добавям и ЕМ от чаено дърво. Дори в готовата комбинация на Ривана против грип основната съставка е ЕМ от евкалипт. Hands V

Последна редакция: нд, 17 дек 2017, 09:25 от bubanka

# 89
Направих си балсамче.
Получи се супер и с леко сладникав вкус зарази меда  Sunglasses Направих малка порция, че искам да пробвам и други рецепти, а ако направя много, няма кога да го оползотворя.

Миоки, би ли могла да сложиш тази рецепта в началото на темата (предполагам следващата?)?

Извини ме, още един въпрос - откъде купуваш масло от ший и също пчелен восък, не съм попадала на тях във физически магазин.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт