Голямата тема за малките масла - 19

• 96 235
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
  • Leeds, UK
На мен пък ми е дървесна миризмата и ми харесва 😁. Любимо ми е, леко и не е мазно, попива бързо. Има страхотен кадифен ефект върху кожата ми, ползвам го всеки ден в съчетание с Виши Slow age и съм повече от доволна. Благодарение на тази тема, разбира се🙂🌸.

# 61
Ами масло, де да го знам за какво е  Joy хвалите го тук и реших и него да пробвам. Пише, че е с омега 3,6 и 9.
Аз маслата ги ползвам за мслено измиване, маски за коса, маски за лице, мажа си лицето, ръцете, а сега ще се впусна и в сферата на собственото производство на козметика  Grinning.

# 62
Ами масло, де да го знам за какво е  Joy хвалите го тук и реших и него да пробвам. Пише, че е с омега 3,6 и 9.
Аз маслата ги ползвам за мслено измиване, маски за коса, маски за лице, мажа си лицето, ръцете, а сега ще се впусна и в сферата на собственото производство на козметика  Grinning.

Прочетох това: Овлажнява в дълбочина, подобрява еластичността и  действа възстановяващо на кожата. Нанесено върху косата, маслото от баобаб придава блясък и спомага за по-лесното разресване и оформяне. Подходящо за нормална, суха и зряла кожа.

ще го взема и аз, харесва ми, че овлажнява в дълбочина

# 63
Честно казано, не виждам някаква драстична разлика от към ефект между маслата, за това купувам най-различни и ги смесвам често. Не ползвам едно и също, а правя разни смески.

# 64
Момичета,мога ли да ползвам ямайското черно рициново масло на 8г. момиченце?До сега не й е падал един косъм от главата,но от 2-3 месеца,като я сресвам и падат по 20 косъма.Преди 1 седмица я водих на фризьор и скъсихме драстично косата с около 10см.Мия й косата с бебешката Нивея.Имам потвърждение за поръчката от сайта,от който си поръчахме рициновото масло и като го получа,мисля да намажа и косата на детето.

# 65
  • ES
Аз съм много скептична към продуктите на Нивеа, особено тези. които се продават в БГ

# 66
Каква е целта за мазане с рициново масло на 8 годишно дете? Заради падането на косми ли?

1. може да се маже, но падане на косми е нормално дори при деца, така че не виждам проблем.Не се вманиачавай.

2. ако има проблем и наличие на истински косопад (20 косъма при ресане не звучи като такъв) при толкова малко дете, то той е някъде другаде и рициновото масло няма да помогне. Ако смяташ, че има нещо нередно, по-добре заведи детето на лекар.

# 67
Ще пробвам първо с рициновото масло и чак тогава ще решавам дали да я водя на лекар.Със шампоан Нивеа я мия от скоро-3-4 пъти.Преди това ползва един био.

# 68
  • София
djidji09, смени шампоана. На мен един шампоан, който ползвам от години, ми направи себорея на челото и веждите. Смених го и всичко се оправи моментално.

Това 20 косъма не е ли нормално? Бях чела някъде, че за нормално гъсти коси 100 паднали на ден косъма е ОК.
Моята коса много пада, но явно растат нови косми, защото си е все така безумно гъста.
В падането има и някаква сезонност - не знам защо, все пак не сме котки

# 69
Здравейте, новата съм в групата, случайно попаднах на тази тема, и първите ми впечатления са страхотни... по малкото, което успях да прочета, ще ми трябва време да навлезна и да изчета всичко написано, но пък ще си струва. Та, маслата, които аз съм ползвала са бадемово, кокосово, арганово и от скоро розмарин. Предимно в маски за коса съм ги употребявала, но напоследък все по-често и за кожата ми - понеже е изключително суха през този период. Замислям се и за сериозна грижа за лицето ми(против бръчки) на 27 съм, време е вече...и мисля че маслата ще са един от вариантите за превенция с бръчките. Ще се радвам да бъда част от Вашия чуден свят!

# 70
Да се разпиша и в тази тема. Ползвам и съм ползвала доста масла-изброявала съм ги в миналата тема. Сега се мажа с малинови семки , а за косата Ямайското рициново- чакам да се наканя и да почна с маските. Смятам и на лицето да го мажа вечер, че да видя как ще е. Спомням си , че японската камелия в комбинация с арганово и шипково масла ми се отрази добре, но вече не ми се поръчва от Зоя.бг .... Баобаб и бабасу също съм ползвала
Откъде взимате ленено масло?

# 71
И аз да попитам, досега за мигли и вежди съм използвала рициново масло обикновено от аптеката. Сега си взех от Биофетиш, но ми прави впечатление, че не е толкова мазно като предното. на какво се дължи това? Какви маски правите за коса с рициново масло? Или направо го втривате в корените?
Преди години реших да експериментирам с изкуствени мигли два месеца, след махането им миглите ми бяха доста оредели и скъсени, това масло ме спаси.

# 72
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
За лененото масло, аз си взимам ей такова https://balcho.bg/bg/project/%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B … 1%81%D0%BB%D0%BE/

защото го слагам върху тялото си, но го и ползвам за салати Simple Smile

Иначе, те имат и козметични : https://balcho.bg/bg/project/%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B … 81%D0%BB%D0%BE-2/

но предполагам, че е същото, в различна опаковка

# 73
  • Варна
 Масло от баобаб ползвам от няколко месеца. Ползвам предимно като нощна грижа чисто или с малко годжи бери смесено. ЯЧРМ е голям гъсталак и чисто да го нанасям на косата нямам нерви. Слагам го в домашния еластисайзър. Чисто чат пат го нанасям на скалпа преди боядисване.

# 74
Направих си балсамче.
Смесих шеа/карите, кокосово, пчелен восък, витамин Е, мед и портокалово масло. Медът се утаява на дъното ако го оставя да изстине без да бъркам, за това като се постегна леко, разбърках хубаво, че да се разпредели равномерно в маслото и сложих сместта в бурканче.
Получи се супер и с леко сладникав вкус зарази меда  Sunglasses Направих малка порция, че искам да пробвам и други рецепти, а ако направя много, няма кога да го оползотворя.
За сега нямам празни гилзи и наливам в бурканчета.

Общи условия

Активация на акаунт