Голямата тема за малките масла - 19

• 97 364
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Искам косатата ми да се омазнява по-малко и да имам обем. Сега ми е като залепена за скалпа. Повдигам с преса, дори леко я накъдрих, но пак ефекта не е кой знае какъв. Искам красива обемна коса, като другите жени. Знам, че е до ген, но все пак...

# 136
И аз съм с мазна коса, но лек не съм открила, просто мия когато трябва и това е. С нищо не е пострадала косата ми от това, противно на много мнения. Може да пробваш да добавяш по няколко капки масло от чаено дърво към шампоана за по-малко омазняване. Иначе и двете масла, които цитираш, стимулират скалпа и с добър масаж ще има положителен ефект. Според мен с пресата влошаваш ужасно много състоянието на косата. Такава коса не издържа на силна и честа топлинна обработка, каквито и термо продукти за предпазване да ползваш, казвам го от опит. Аз съм с подобна коса. Смени вида си когато спрях пресата, изравних пластовете, включих професионални продукти за коса + редовни маслени маски с масаж във всякакви комбинации. Принципно мия всеки ден, косата ми започна да расте много бързо. Може да вземеш и някакви витамини за коса. И който каквото да ти казва, омазняването е ген, майка ми е с такава кожа и коса, аз също. Честото миене с подходящ шампоан не вреди, няма по-грозно от мазна вързана или по друг начин „прикрита” коса. Успех.

# 137
Имам позната с тънка и мазна коса. Мие я всеки ден, рядко да се случи да прескочи ден. Има достатъчно много шампоани, разработени за всекидневна употреба. И от дерматолог съм чувала, че няма нищо вредно да се мие скалпа всеки ден с подходящ продукт. Това е кожа - както останалата част от кожата си миеш всеки ден, така може и скалпа, особено след като е мазен. Познатата ми си прави маска за коса с ЯЧРМ веднъж седмично преди измиване - дава й уплътняване на косата. Относно омазняването - генът е на първо място, с масла няма да го надхитриш, но можеш да повлияеш в не малка степен чрез начина си на хранене.

# 138
Точно така. Омръзнало ми е да слушам- ау, ще ти опадне косата. Пълни глупости. И с този прах и мръсотия дето се лепи по скалпа...да не говорим как мирише неизмита коса, ужас.
 И обикновеното рициново от аптеката също е добро, само да се смеси с друго някакво, че си е гъстичко.

# 139
  • В къЩи.
Искам косатата ми да се омазнява по-малко и да имам обем. Сега ми е като залепена за скалпа. Повдигам с преса, дори леко я накъдрих, но пак ефекта не е кой знае какъв. Искам красива обемна коса, като другите жени. Знам, че е до ген, но все пак...

Скрит текст:
И аз мия косата всеки ден.Преди време реших,че ще я мия през ден,като всеки ден слагах пяна за обем и издухвах с четка и сешоар...е така за 2-3седмици си накъсах цялата коса. ooooh!
Сега пак си я мия всеки ден.Не се чувствам чиста,ако не я измия.
За обем последно взех пудрата за обем на Тафт От нея съм най-доволна от всичко изпробвано до сега. Peace

Иначе и аз си правя маска с ЯЧРМ+арганово,коприва,жълт канатарион,чаено дърво,розмарин...различни комбинаций. Не съм забелязала да има някакво подобрение към омазняване,но веднъж седмично си се мажа.

# 140
Мисля, че мазната коса трябва да се третира като мазна кожа - да не се пресушава, защото става още по-мазна. Тя косата всъщност не е мазна, проблемът е в кожата на главата.
Маслените маски са много полезни и ако се ползват редовно, могат да спомогнат за регулиране на омазняването. Към маслените маски може да се добавят и други съставки като глицерин, хилауронова киселина, алое. Също така пестеливо използване на стилизиращи продукти и топлина.

# 141
Момичета, какво е ЯЧРМ? Гледам, че често го споменавате...

# 142
  • Sofia, Bulgaria
Аз също си мия косата всеки ден и много рядко прескачам. Няма начин някой да ме убеди, че е по-полезно да се стои с потният и полепнал с какво ли не скалп. Има шампоани за ежедневна употреба, които са си напълно подходящи.
За омазняването наистина основното е гена. Аз по принцип съм с нормална коса, но имаше един период, в който много бързо ми се омазняваше косата и маслените маски ми помогнаха доста за този проблем. Основно ползвам ЯЧРМ за маски за коса. Слагам на леко влажна коса, пръкам с розова вода и мажа. Сложила съм го в едно шише с апликатор, за по-лесно разнасяне по скалпа. Не го разреждам с нищо. Наистина е малко трудно за разнасяне, защото е гъсто, но на мен така ми дава най-добри резултати.
wdv ЯЧРМ=Ямайско Черно Рициново Масло

# 143
Момичета, какво е ЯЧРМ? Гледам, че често го споменавате...
Ямайски черно рициново масло, пише го на стр. 1.

# 144
  • Варна
 Мислех си да го пиша на Лия на лично,но може да е полезно и на други момичета тъй като бързоомазняващия се скалп е често срещан проблем. Наскоро по препоръка в профи темата попръчах на приятелка ето това.

https://www.hqhair.com/shu-uemura-art-of-hair-essence-absolue-cl … ilk/11259829.html

знам,че мястото му не е в темата за маслата,но мацката е наистина доволна. Ползва го през ден мие само с него а на следващия ден си ползва шампоан. Каза,че почнала да прескача и да мие през два дни,а косата и е повече от добре-видях я.

Ето мнението на съфорумката,която го препоръча.

"Продукт,които не знам да има друг подобен! Почистващото мляко за скалп е нещо без,което не оставам! Имам проблем с омазняването в корените и често използвам сух шампоан. Често тази комбинация себум+ сух шампоан дразни скалпа ми,когато се измързеля да се изкъпя след втория ден.Тогава посягам към това мляко. Никога не съм предполагала,че нещо мазно може да почисти друго мазно нещо,но уви-грешала съм! Доскоро използвах дълбокопочистващи щампоани,които изтъргват скалпа и го лишават от естественото му омазняване,което водеше до по-големи проблеми с бързото натрупване на себум в корените ми.Беше един порочен кръг,докато не реших да опитам това мляко. Другият факт,който ме изненада беше,че изцяло и напълно може да замени шампоана и балсама,като е нужно само едно нанасяне и хубаво втриване и измиване без повторна такава процедура.Това е отново продукт,който ОБОЖАВАМ!"

Има голяма логика тъй като това е своеобразно маслено измиване на скалпа.

# 145
  • ES
Здравейте, купих си ето това шипково масло https://www.alteyaorganics.bg/bio-products/bio-masla/veg-oils/ro … 20-ml-s-pipeta-2/. Има много силен аромат като на риба, чак като мине известно време ми замирисва на шипка. Незнам дали така трябва да мирише едно такова масло.
Аз съм купувала шипково масло само от Айхерб и винаги си ми  мирише на рибено масло. Според мен е защото е био и студено пресовано. Но нито е развалено или гранясало.

# 146
Здравейте!
Поръчах си масло от баобаб от зоя.бг
Срокът му на годност е до 02,2018
Колко е срока на маслата по принцип? Или да им го връщам?

# 147
  • София
аз бих го върнала, защото не виждам как може да се използва за месец, дори и 30 мл.

доста често и в други магазини, когато нещо е на ръба на срока си на годност, го пускат на промоция

# 148
аз бих го върнала, защото не виждам как може да се използва за месец, дори и 30 мл.

доста често и в други магазини, когато нещо е на ръба на срока си на годност, го пускат на промоция

Не беше на промоция. Обадих се, казаха ми, че нямат от това масло с друг срок на годност. Ако искам да им го върна. На мен обаче не ми се занимава. Ще го пробвам 1 месец на лицето, после ще го изсипя в домашната маска за коса. За първи и последен път поръчвам от зоя.бг.

# 149
Аз пък само от Зоя поръчвам - храна, масла, нямам проблем със срока на годност.

Общи условия

Активация на акаунт