Голямата тема за малките масла - 19

• 97 339
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
И аз се замислих да промяня собственото олио за тяло за предпазване от стрии. Досега се мажа с карите + жожоба (вечер) и арганово масло + маслиново масло + масло от марула (сутрин). Мисля да забъркам арганово масло + масло от пшеничен зародиш  + масло от марула. Чудя се за маслото от таману, дали е противопоказно по време на бременност?

# 121
Аз не бих рискувала с маслото от таману... Може да включиш масла от какао и кокос, много са добри.

# 122
  • софия
Аз ползвам за стрии -невен, зехтин,какао,кокос,шеа и восък.
Ползваме го и за белези ,чудих се как ще се повлияе и за бръчки.

# 123
Здравейте, купих си ето това шипково масло https://www.alteyaorganics.bg/bio-products/bio-masla/veg-oils/ro … 20-ml-s-pipeta-2/. Има много силен аромат като на риба, чак като мине известно време ми замирисва на шипка. Незнам дали така трябва да мирише едно такова масло.

# 124
Аз ползвам за стрии -невен, зехтин,какао,кокос,шеа и восък.
Ползваме го и за белези ,чудих се как ще се повлияе и за бръчки.

Кокосовото масло и восъкът според мен са комедогенни. Шеа ползвам за лице и го препоръчват за старееща кожа, т.е. за бръчици, макар че още нямам, превантивно. Невенът обаче според мен няма да е подходящ за лятото, защото изсветлява кожата и в комбинация със силното слънце, не е добре за кожата. Може да се нанася слънцезащитен обаче. Маслиново масло за лице не съм ползвала, но е добро за много суха кожа, може би за зимата.

# 125
Здравейте, купих си ето това шипково масло https://www.alteyaorganics.bg/bio-products/bio-masla/veg-oils/ro … 20-ml-s-pipeta-2/. Има много силен аромат като на риба, чак като мине известно време ми замирисва на шипка. Незнам дали така трябва да мирише едно такова масло.
На тази марка ползвам измиващ гел за лице и съм много доволна. Много изчистен откъм съставки. Масло от шипка съм ползвала на Зоя и нямаше мирис на риба, а на шипка.

# 126
Деси_слава, току-що ходих да душкам Satisfiedмоето шипково на Алтея, ами мирише си нормално.
Ако искаш, пиши им и ги питай защо се е получило така с твоето.

# 127
Да похвала маслото от боабаб. Доста ми харесва. Ползвам го вечер като последна стъпка след вечерния режим. Взех си за проба конопено масло. Доста е хлъзгаво. Дават го подходящо вместо крем за бръснене.

# 128
  • София
Скрит текст:
Девойки, имам питане. Онзи ден дъщеря ми ми подари етерично масло от тамян:

https://www.amphora-retail.com/product_info.php/frankincense-essential-oil-p-11

Било много полезно за предотвратяване на бръчки, било за зряла и също за суха кожа (аз обаче имам мазна такава). Премахвало косопад и пърхут. И още разни много полезни качества имало.

Чудя се, четох в една статия из интернет, че мога да го добавя в крем за лице (10 капки от маслото на 50 мл. крем - такава пропорция дадоха).

Тоест, като че ли въпросите ми са два - ползвали ли сте масло от тамян, за какво, и как (тук е в частност и вторият ми въпрос - дали може да си добавя в крем за лице?).

Благодаря!

Чудесен подарък! Много добре действа при бръчки и белези - като цяло тонизира и заглажда кожата. И на мазна кожа би се отразило добре. Няколко капки в крема или тоника е добър начин за употребата му.

Последна редакция: сб, 30 дек 2017, 10:01 от bubanka

# 129
Как да използвам масло от гроздови семки? Имам едно шише, но не знам как да го използвам, да мажа директно на лицето или в маски? Четох, че е хубаво за мазна кожа, а моята е суха.Или за коса?

# 130
За всичко става. Няма базови масла, които са добри за мзана кожа, но не за суха, докато обратното не винаги е вярно, така че, ползвай си го спокойно. Peace

# 131
За всичко става. Няма базови масла, които са добри за мзана кожа, но не за суха, докато обратното не винаги е вярно, така че, ползвай си го спокойно. Peace

Благодаря! Намазах  си на лицето и го втрих с масаж. Кожата ми го попи, ще видя утре сутрин как ще е.

# 132
Скрит текст:
Девойки, имам питане. Онзи ден дъщеря ми ми подари етерично масло от тамян:

https://www.amphora-retail.com/product_info.php/frankincense-essential-oil-p-11

Било много полезно за предотвратяване на бръчки, било за зряла и също за суха кожа (аз обаче имам мазна такава). Премахвало косопад и пърхут. И още разни много полезни качества имало.

Чудя се, четох в една статия из интернет, че мога да го добавя в крем за лице (10 капки от маслото на 50 мл. крем - такава пропорция дадоха).

Тоест, като че ли въпросите ми са два - ползвали ли сте масло от тамян, за какво, и как (тук е в частност и вторият ми въпрос - дали може да си добавя в крем за лице?).

Благодаря!

Чудесен подарък! Много добре действа при бръчки и белези - като цяло тонизира и заглажда кожата. И на мазна кожа би се отразило добре. Няколко капки в крема или тоника е добър начин за употребата му.

Благодаря за препоръката. Сега отивам да си сложа в единия крем.

Последна редакция: сб, 30 дек 2017, 10:01 от bubanka

# 133
Момичета искам да ви попитам има ли смисъл да си купувам ямайско черно рициново масло или по-добре е масло от люти чушки. Косата ми е тънка, мазна и рядка. С една дума ужасна. Ползвала съм всичко на пазара, де що съм чула, ефект от нищо не съм видяла. Четох за тези масла, но май омазняват още повече. Може ли някой с моя проблем да ми даде съвет. Благодаря предварително. Кокосово масло съм ползвала, но не съм видяла ефект при мен.

# 134
А какво искаш да постигнеш с ползването на масла?

Общи условия

Активация на акаунт