Голямата тема за малките масла - 19

• 97 381
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
ЯЧРМ го има тук

https://grivacosmetics.com/product/si-yamaysko-cherno-rit … sunny-isle-236-ml

Пише, че ще го има налично след 15ти.

Доста са завишили цената обаче Sad
То златно трябва да гопрекръстят. Егати цената.  ooooh! В английския Амазон го има за 7,50 паунда

# 181
Има ли някой, който не се разбира с маслените маски на косата? Така обичам маслата, ползвам за лице, тяло, ръце,  крака, но на косата ако сложа в корените и получавам нещо като алергия.. Първо мислех, че от някое конкретно масло, но смених доста и винаги имам обрив на линията на косата отзад на тила и по връта ми... Спрях да добавям и глицерина, но пак същата работа... Когато слагам само по дължини е ОК, но на скалпа - получавам раздразнение, сърбежи, пъпките.... После цяла седмица не мога да си оправя скалпа, става един дискомфортен и сърбящ. Някой имал ли е подобни проблеми и с кои масла не се получават тези сърбежи и пъпки? Искам да намеря моето масло за коса, но ме е страх и много да експериментирам... Последните, от които имам дразнене са ЯЧРМ, бадемово, арганово, глицерин, рициново, от тиквени семки, сусамово, от кайсиеви ядки, пшеничен зародиш, жожоба и още доста от по-известните... Да кажа, че не слагам етерични масла, преди съм капвала, но проблемите ги имаше и мислех, че са от тях... Някои масла ползвах в комбинация и сега не знам дали ако ги бях ползвала по отделно щяха да ми действат по-добре...

# 182
Да не би да не ти се отмиват добре и да остава някакъв слой по кожата?
Може да не ти понасят, но чак пък всичките..

# 183
Рициновото масло се извлича от семена на дървото рицин. Екстрактът от Рициново Масло е използван изключително много най-вече като козметично средство за подхранване на кожата и косата. Нужно е съвсем малко количество, за да изпитате благотворното му действие.
При акне: Първо обтрийте с гореща мокра кърпа лицето, за да отворите порите, след което внимателно втрийте малко масло в лицето и го оставете да действа през нощта. Повтаряйте всяка вечер в продължение на 1 до 2 седмици.
Анти ейдж грижа: Втрийте няколко капки около очите (може и върху цялото лице) и отмийте след няколко часа.
При рани и белези: Нанесете няколко капки върху раната или драскотината, за да ускорите заздравяването. За да избелите стари белези, навлажнете парче плат с рициново масло и поставете върху зоната за 1-2 часа всеки ден.
Грижа за косата: За дълбока терапия, втрийте малко рициново масло в скалпа, увийте косата в кърпа, оставете да действа през нощта и отмийте на сутринта. За всекидневна грижа, може да втривате няколко капки в скалпа или по краищата на косата. Бъдете пестеливи, в противен случай косата може да изглежда мазна, а не бляскава.

# 184
lunna pateka, слагаш ли шапка или наелон върху косата докато си намазана? Сигурна ли си че е от маслата? От всички тези и все така да ти се получава... не че не може да си алергична, ама такава реакция и само на кожата на главата... не ми прилича на проблем от самите масла.
Пробвай да се намажеш на друго място по кожата освен лице и глава - например в сгъвката на лакътя и виж как ще е. Ако е контактен дерматит, няма значение на кое място го мажеш, все трябва да има някаква реакция.

# 185
Да не би да не ти се отмиват добре и да остава някакъв слой по кожата?
Може да не ти понасят, но чак пък всичките..

Мисля и аз как е възможно... Дали от самото затопляне един вид на скалпа с маслата не се получава нещо, понеже след маслената маска слагам найлон и някаква шапка на главата, стоя така около час или малко повече... рядко загрявам със сешоар... Но все пак нали за да подействам маслата е добре главата да се завие...
Та за това питам вие как процедирате при маслена маска?

Миоки,  Писали сме заедно, нямам алергия към маслата, нали се мажа къде ли не, нищо нямам като реакция другаде... Понеже в неделя си правих маслената маска и днес все още ме дразни скалпа... Накарах дъщеря ми да ми погледне скалпа, пърхот ли имам, а тя ми казва по целия скалп имам ситни червени пъпчици или петна, не може да определи, но няма пъхот... Аз го усещам като лек сърбеж, дразнене, гъделичкане, не знам как точно да го кажа... Даже първо помислих да нямам въшки и се ресах в банята със ситен гребен... Но лятото пак така се бях издокарала със скалпа и тогава пак беше след маслена маска... Колкото и рядко да я правя, винаги така ми се получават нещата... И ме е яд, а по-рано даже шампоаните обвинявах, но тях ги ползвам и през другото време и не са ми дразнили...

Последна редакция: чт, 11 яну 2018, 23:18 от bubanka

# 186
Аз не слагам нищо. След като я намажа само я защипвам с шнола да не маже всичко наоколо и стоя така. Никакви наелони, шапки и подобни не ползвам.
Пробвай без да завиваш.

# 187
И аз процедирам така, даже понякога загрявам и със сешоар. Забелязала съм обаче, че едно по едно ми действат по-добре, отколкото смеси. После при миене нанасям обилно първо балсам, разтърквам хубаво и много голяма част от маслото пада. След това мия два пъти с добре измиващ шампоан и масажирам дълго скалпа с възглавничките на пръстите, за да съм сигурна, че като отплакна няма да има остатък от маслото. Не ползвам меки, ежедневни шампоани когато мажа масла, малко по-силно измивни. Винаги сапунисвам два пъти. Затова казвам, да не би да ползваш някакъв много мек шампоан и да не ти се отмива добре нещо...

# 188
Много си повярваха Грива, понеже ги скъсахме от поръчки и се самозабравиха с цената.

# 189
Това ячрм от амазон /хареса ми цената и благодаря за информацията/, може ли да се използва И като антиейдж грижа около очи и лице, както е споменала pinko в по-горния пост?

# 190
Може, да.  Peace

# 191
Ще пробвам без да задушавам главата с найлон и шапка, без загряване... И също да ги ползвам по единично, а не да ги смесвам... А вие на суха коса ли мажете маслата или леко я мокрите с ръка?
Аз мия после два пъти с шампоан, също използвам по-силен, но не ДП...

# 192
На суха коса и после мия два пъти с шампоан какъвто ми харесва. Не използвам задължително по-силно измиващ или ДП.

# 193
Миоки, благодаря! Ами да го мятам и него в кошницата Thinking Обаче имам и доста отворени и започнати вече масла и серуми от които съм доволна, но нямам търпение да опитвам и още нови неща Blush Впрочем  аргановото олио на Acure organics може да се поръча на прилична цена и от iherb отдавна го заглеждам и него.
lunna pateka, провери също някое от маслата дали не е променило цвят, мирис, виж срокове на годност, това ми хрумва.

# 194
Благодаря ви момичета...
Ами при мен масла не се задържат дълго, за срока на годност уж е в норма... При нас има един магазин Круидват където носят понякога най-различн масла, купувам доста когато оцеля, но и ги ползвам, не се задържат... За лицето най ми допада за сега сусамовото масло, от него не ми излизат пъпчици около носа, както от повечето.. Също и от сухите масла съм си харесала едно арганово, което освен че мирише хубаво и много омекотява кожата.. За под очите най-леко ми е шипковото, от някои други подпухвам понякога...Smile
Кои са вашите любими масла за лицето?

Общи условия

Активация на акаунт