Голямата тема за малките масла - 19

• 97 431
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
Докато темата е такава, да попитам в ДМ или Лили, дали има масло от лешник? Интересувам се от масла за черни точки и свиване на пори и въпреки че четох и търсих, ми се иска да чуя и вашето мнение какво ще препоръчате. Някой назад в темата беше споменал, че от маслото от гроздови семки са му се разширили порите, на друг случвало ли се е?

Последна редакция: вт, 16 яну 2018, 12:28 от harley.quinn

# 226
Докато темата е такава, да попитам в ДМ или Лили, дали има масло от лешник? Интересувам се от масла за черни точки и свиване на пори и въпреки че четох и търсих, ми се иска да чуя и вашето мнение какво ще препоръчате. Някой назад в темата беше споменал, че от маслото от гроздови семки са му се разширили порити, на друг случвало ли се е?
Масло от лешник съм виждала в Зоя. В ДМ и Лили не съм виждала.

# 227
  • софия
На мен ми се разшириха порите,може и да не ми е било качествено мадлото от гр.семки.
Сега ще търся и от краставица.

# 228
Това с разширяването на порите от масло /каквото и да било/ не е точно така. Порите може да иглеждат разширени по две причини генерално - ако са пълни със себум/кожата произвежда повече от нормалното или ако има загуба на колаген и еластин и отпускане на кожата.

С две думи искам да кажа, че такъв проблем може да се получи, ако маслото не е качествено и съдържа добавки които запушват порите (понякога слагат минерално масло за пълнеж) или ако самото масло е комедоногенно (неподходящо за съответната кожа).

Моето масло от лешник не мирише на лешници. Мисля, че базовите масла не миришат на това от това от което са извлечени.

# 229
harley.quinn, вчера минавах през нашия DM и се изненадах, че бяха заредили повече масла от обичайното, включително и от лешник имаше.А и сега са на промоция. Но за DM е характерно,че асортимента в различните магазини не винаги е еднакъв, така,че ако ти е на път - провери .

# 230
Това с разширяването на порите от масло /каквото и да било/ не е точно така. Порите може да иглеждат разширени по две причини генерално - ако са пълни със себум/кожата произвежда повече от нормалното или ако има загуба на колаген и еластин и отпускане на кожата.

С две думи искам да кажа, че такъв проблем може да се получи, ако маслото не е качествено и съдържа добавки които запушват порите (понякога слагат минерално масло за пълнеж) или ако самото масло е комедоногенно (неподходящо за съответната кожа).

Моето масло от лешник не мирише на лешници. Мисля, че базовите масла не миришат на това от това от което са извлечени.
Кокосовото и какаовото също са базови, но когато са студенопресовани, нерафинирани, имат аромат на кокос, съответно на какао/шоколад. Лешниковата ядка, от която е извлечено маслото, е много ароматна, затова е възможно да има лек аромат. Но и другото е възможно - да добавят изкуствен аромат. Аз съм ползвала лешниково, смесвах си го с жожоба и флорална вода за почистване на лицето. Оказа се, че ми изсушава кожата, и сега използвам "по - тежки" масла, като рициново за почисване с флорална вода.

# 231
Кокосовото се извлича от месото на кокоса, вероятно за това мирише. За какаовото не знам,но другите ми масла не са миришели на източника си. Шипковото на шипки, лешниковото на лешници, бадемовото на бадеми и т.н.

# 232
Да, наистина асортиментът не навсякъде е еднакъв. Ще поразгледам на няколко места. Благодаря за отговорите, явно трябва да си се пробва и да видя с кое как ще е. От розовата вода във въпросните вериги каква купувате? Имаше някаква разлика във водите и че някои не са точно розова вода. Само да добавя, че вторият линк в първия пост, относно индексите, не работи, ако не е отбелязано досега.

Последна редакция: вт, 16 яну 2018, 13:55 от harley.quinn

# 233
Кокосовото се извлича от месото на кокоса, вероятно за това мирише. За какаовото не знам,но другите ми масла не са миришели на източника си. Шипковото на шипки, лешниковото на лешници, бадемовото на бадеми и т.н.
Шипковото и лешниковото, които аз съм ползвала, са имали лек аромат, много деликатен. Бадемото никога, но и млякото от бадем не ухае на бадеми, макар че се прави от ядката (дори домашното такова).

Да, наистина асортиментът не навсякъде е еднакъв. Ще поразгледам на няколко места. Благодаря за отговорите, явно трябва да си се пробва и да видя с кое как ще е. От розовата вода във въпросните вериги каква купувате? Имаше някаква разлика във водите и че някои не са точно розова вода. Само да добавя, че вторият линк в първия пост, относно индексите, не работи, ако не е отбелязано досега.
Препоръчвам ти розовата вода от Алтея Органикс. Има я в Зоя, Зелен, онлайн от производителя.

Последна редакция: вт, 16 яну 2018, 21:56 от bubanka

# 234
  • софия
harley.quinn, вчера минавах през нашия DM и се изненадах, че бяха заредили повече масла от обичайното, включително и от лешник имаше.А и сега са на промоция. Но за DM е характерно,че асортимента в различните магазини не винаги е еднакъв, така,че ако ти е на път - провери .

Усмивчица можеш ли да го покажеш нова масло от лешник.В близкия до мен Дм няма.

# 235
TROSHKATA, трябва да отида до магазина и да го снимам за да го покажа.
То, като се замисля, трябваше да си го купя направо,че техните масла от доста време не съм ползвала.
Ако съм добре,че нещо ме втресе, утре ще се обзаведа с него и ще докладвам Smile

# 236
  • софия
Имаш ли спомен цена ,грамаж  и на Дм ли си е или друга марка?

# 237
Имаше доста масла на Ривана/мисля,че и лешника беше тяхно, но не съм сто процента сигурна/, имаше и някакви др. марки.Но бързах да купя това за което бях отишла и не им обърнах голямо внимание.Само констатирах, че при нас толкова масла никога не са зареждали.
А за цената спомена ми е, че бяха намалени и ми се видяха евтини, но не искам да конкретизирам за да не  те подведа, пишейки по памет.Може би утре живот и здраве ще ти дам повече информация, ако не ти е късно.

# 238
  • софия
Не ми е късно,бързо оздравяване.

# 239
Единственото ми масло с аромат е какаовото.Ползвам го за тяло обаче.

Общи условия

Активация на акаунт