Голямата тема за малките масла - 19

• 97 436
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
Защо ли има такава голяма разлика в цената на маслото от лешник при Зоя и при Алтея, и в двата случая студено пресовано? Като написахте, че ухае на лешник и ме запалихте Simple Smile , а и прочетох, че е подходящо при разширени пори.

# 241
Защо ли има такава голяма разлика в цената на маслото от лешник при Зоя и при Алтея, и в двата случая студено пресовано? Като написахте, че ухае на лешник и ме запалихте Simple Smile , а и прочетох, че е подходящо при разширени пори.
Не знам, аз съм купувала само от Зоя. Като казах аромат, не разбирай силен и задържащ се. Лек и деликатен, но се усеща, когато се слага на кожата. Ако имаш възможност, мини през физически магазин и го пробвай дали ще ти хареса, за да не останеш разочарована.

# 242
Здравейте!
Бихте ли ме подсетили кое етерично масло имаше дезинфекциращи свойства за стайна употреба?
Марката няма значение, достатъчно е да го намеря във физическа аптека /може и на Ривана да е/.
Благодаря.

Саро, лимонче...ама гледай да е качествено, за да ги има все пак дезинфекционните свойства...

# 243
Благодаря! И за ЯЧРМ щях д апитам, намира ли се все още? В Зоя няма, спряно от продажба. Другаде предлага ли се?

Имам шипково масло, намасям на лицето, но много ми оцветява кожата. Нормално ли е това?

Всякакви масла имат в Biozone.bg, пуснаха ми списък, имат 40 вида масла, всички стават и за пиене...ако не го намериш в сайта им им звънни да питаш.

# 244
  • София
дезинфекциращо е чаеното дърво. може да се смеси и с лавандулово

# 245
Здравейте. От доста време ви чета, но не съм имала повод да пиша. От няколко години съм заменила почти цялата си козметика с масла (ползвала съм арганово, кокосово, какаово, и не помня още какви) и съм повече от доволна, а благодарение на вас открих нови и по-качествени масла. Сега искам да се до вас за съвет. Понеже успях да навия да прави маслено измиване, обаче неговата кожа е нещо което никога до сега не съм виждала, искам да ви питам кое масло ще бъде най-подходяща. Кожата му клони към суха, но има изключително много черни точки и акне. Ходихме на различни дерматолози и сменихме много различни видове козметика без никакъв видим ефект, при което той се отказа. Сред много уговорки го склоних да пробва нещо което не е химия, като естествено съм го предупредила че няма да станат чудеса за месец-два. Но пък аз не искам да действа на сляпо, затова се допитвам до вас, кое масло ще ми препоръчате.

# 246
Гроздови семки и рициново масло в съотношение 1:1 като може да добавиш и няколко капки масло от чаено дърво. Примерно на 50мл базово, 10 капки чаено.
Може да пробваш и различни миксове с други базови масла.

При мен още от първите измивания имаше видим ефект върху черните точки. Разбира се нищо драстично и не се махнаха изцяло, но определено лицето ми беше по-чисто от след измиване с всякакви други продукти.
Чаеното дърво има антисептични свойства и ще се отрази благотворно на активните пъпки.

Кожата най-вероятно е дехидратирана, а не суха.

# 247
Може и дехидратирана да е. Едната лекарка каза суха, защото и обяснихме, че при третирането с препарати за акне кожата му буквално ставаше на люспи. При въпроса ни не можем ли да направим нещо по въпроса тя каза, докато траело лечението не можело. Даже ми се накара че съм му купила хидратантен крем. Както и да е повече не отидохме там. Благодаря за съвета ще пробваме, надявам се да има ефект.

# 248
Хм, е какво толкова е било лечението, че не може да се хидратира кожата?
По това което описваш цялата тая сухота е в резултат от агресивно лечение/препарати, които явно не се справят с проблема пъпки, а само влошават състоянието като пресушават.

# 249
Абсолютно. В началото на третирането имаше някакъв едва забележим ефект, който изчезна след седмица или две, не помня точно. След това започна кожата му да се лющи. Интересното е, че всичките дерматолози казаха, че става въпрос за късен пубертет (късен, късен, колко късен може да бъде, той е почти на 24) Единия заяви, че това е хронично и никога няма да се излекува. Ние по принцип не целим точно да се излекува, а да намерим подходящата комбинация от средства с които да държим нещата под контрол.

# 250
А бе късен пубертет. От къде го измислят това не знам Simple Smile Аз научих, че пъпки/акне може да се появи по всяко време в живота и тази квалификация късен пубертет е изсмукана от пръстите. Също научих, че всяко такова състояние има начин да се излекува или да се държи в ремисия поне, с правилните продукти. И най-важното, което научих е, че мазните кожи не трябва да се пазят от масла като дявол от тамян, точно обратното. Яд ме е, че го научих късно. Ако се беше случило по-рано, сега кожата ми можеше да е в много по-добро състояние, но...

# 251
Не е по темата "масла", но да кажа, понеже може да е от полза - при акне много добре се отразява крем Sebium Global на Биодерма. Той е хидратиращ и с лечебен ефект. Гелът от същата серия е силен и не е за всеки ден, защото наистина ще пресуши, макар че е добър за почистване на кожата от акне и черни точки, но кремчето е направо вълшебно. Ако решите да го ползвате - нанася се на много тънък слой, иначе започва да се излющва (самият крем, не кожата).

# 252
  • софия
Миоки какво гроздово масло ползваш?

# 253
Аз точно гроздово не ползвам, но го препоръчват за мазна и проблемна кожа, защото попива добре и не е комедоногенно. Иначе маслото от жожоба също е хубаво, сквалан също за по-мазни кожи.
Моите купувам от Амазон, Holland & Barrett или enaissance.co.uk. Сквалан-а ми е на Ординери

Преди в България съм взимала на Икаров, но тогава нямаше много други на пазара или аз не знаех, че има.

# 254
  • софия
Сега се сетих ,че не си в България.

Общи условия

Активация на акаунт