Голямата тема за малките масла - 19

• 97 267
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
Аглая Епанчина,missNoir много ви благодаря за изчерпателното мнение и препоръки.Ще поръчам някои неща тази седмица и след като опитам ще дам отзиви.Много искам да опитам и водите!

# 466
Аз съм голям фен на Алтея и много съм писала за тях.
Обаче забелязвам, че в новия си вид сайтът като че ли е махнал предложението за безплатна флорална вода към поръчки над 50 лв. Дано да е временно - сега тече друга промоция (очаквах да е по-голяма между другото) и може това да е причината да махнат споменатия подарък; ако обаче мислят да е за постоянно, това никак няма да ми хареса.

Харесвам някои от маслата им много, особено шипковото, което се усеща като много естествено. Но аргановото им масло и маслото от жожоба нямат никакъв мирис и не знам дали това е нормално.

Нямам търпение да пробвам новия серум на Алтея: струва 96 лв., което за българска марка е доста висока цена и ще очаквам поради тази причина също толкова високо качество. Но по-нататък ще купя, че сега съм се затрупала с козметика.

За маслото от жожоба съм сигурна, че по принцип няма миризма. Освен това за това масло е типично да се втвърдява при по-ниски температури (от стайната например). За аргановото не съм наясно.

# 467
  • Пловдив
Здравейте! За суха кожа на лице  кои масла са подходящи?

# 468

Аргановото трябва да има лек ядков аромат, много специфичен и приятен. Поне от няколко години ползвам основно арг. масло (мн. рядко редувам с друго, последно си взех аводадо, през лятото съм ползвала и от малинови семки, но винаги съм имала и арг.), за лице, слагам го  вечер, след почистване на кожата. Истинското арг. масло е доста скъпо. Засега съм идентифицирала 3 марки, които имат този нежен ядков аромат и на които се доверявам: на Pura D'or, 100% Argan Oil ot iherb (но с ДДС и пощенски разходи ми излиза доста скъпо), на Oleador (преди го внасяха хенафокс (с техен бранд) и купувах основно от там, но са го спрели) и на Akoma ( в момента имам и тяхно, подариха ми го). Няма разлика при  трите в този специфичен лек аромат, усещам ги по идентичен начин, а и цената им е сходна. Само веднъж пробвах друго (не помня от кой био магазин, не на алтея), беше в бяло шишенце (абсолютно нежелателно за масло, това ми е един от критериите,  шишенцата трябва да са тъмни) и нямаше никакъв аромат. С това експериментиите ми приключиха:) Имам още доста в момента, но отсега се чудя дали да правя проучване на бг пазара или да прежаля малко повече пари в Iherb. Но за неща, които си слагам по кожата и проникват в нея, се опитвам да не правя компромиси и цената не ми е основният критерий:)

P.S. След кратко проучване открих,  че в сайта argana.bg предлагат arg.масло, което  вдъхва доверие (поне на външен вид и според описанията), но ще трябва да се пробва.

Последна редакция: пн, 05 мар 2018, 10:44 от nellira

# 469
Здравейте, момичета! Бях писала на един сайт за чилийското шипково масло на wellness за малката разфасовка и те ми отговориха, че това масло го спират и пускат друго, което е от българска диворастяща шипка на Sevoa и е било в пъти по-добро и дори се очаквало да е по-скъпо от това, което аз исках. И сега се чудя някой дали е чувал за отзиви на Sevoa? Чудя се дали да си взема него или на Зоя.

# 470
nellira
за това ли говориш?
https://www.amazon.com/PURA-DOR-Moroccan-Moisturizing-Treatment/dp/B004Z209HS
или за това
https://www.amazon.com/Organic-Moroccan-Percent-Pressed-Anti-Agi … ef=cm_wl_huc_item

Последна редакция: пн, 05 мар 2018, 19:15 от pinko

# 471
И аз съм чувала, че аргановото масло трябва да мирише леко на ядки. Моето от Алтея няма никакъв мирис - ей сега душих пак - нищо. За сметка на това маслото им от шипка (защото преди малко се спомена за шипка) е много хубаво и има осезаем аромат. Те си го произвеждат сами, доколкото съм чела от сайта им, от български шипки, така че за себе си не виждам причина да купувам нещо от чужбина, при положение, че го има произведено и тук. Виж с аргановото масло нещата стоят по друг начин.

# 472
# 473
Здравейте!
Не съм се включвала от седмица и сега ми беше супер интересно да изчета отзивите за Алтея.
Ето и моят опит с марката. Наскоро направих поръчка на следните продукти:

Био Масло Бял Бор - 10ml - наситен и приятен аромат, ползвам в дифузер.
Био масло Мащерка - 10ml - много силен мирис, за мен не особено приятен, малкия се изприщи от 2-3 капки във ваната за къпане.
Био масло Тамян - 10ml - все още нямам отзиви за действието му, но ароматът е приятен.
Био масло Риган - 10ml - силен мирис на риган, много натурален, в дифузера се усеща все едно се готви ястие с подправката.
Био Масло Бадем - 50ml. - слагам го в домашния си крем, има много лек аромат. Ще пробвам и на косата тази вечер.
Био гел за измиване на лице Роза и Жасмин 150ml - най-любимият ми продукт за сега, много приятен гел, почиства и овлажнява добре. Изключително икономичен - с една капка си измивам лицето.
Био масло Палмароза - 10ml - най-най любимото ми етерично масло, има райски аромат на рози, но не на типичната роза дамасцена, а по-лек флорален аромат.
Био Масло Розмарин - 10ml - приятен лек аромат.
Био Розова вода 100мл - подарък, на който много се зарадвах, ползвам всеки ден за тяло и коса.

Наскоро открих и този уебсайт и съм мнооого заинтригувана. Някой да е поръчвал от тях?

https://www.ecco-verde.bg/

Харесах си този продукт, искам да започна да използвам BB крем със слънцезащитен фактор:

https://www.ecco-verde.bg/sobio-etic/bb-krjem-perfecteur-de-teint

# 474
  • Sofia, Bulgaria
ivelle,  не съм поръчвала нищо от тези, но имат интересни неща.
Аз лично съм доволна от този ВВ крем https://www.zoya.bg/ВВ-крем-светъл-нюанс-с-SPF-30-–-58-мл.7770?f … ters=Andalou-m317 хареса ми, че има висока SPF защита, а и мирише много приятно като на цитросови плодове. Единственото е, че няма кой знае каква покривност, за сенки под очите, най-вече. Ако го пробваш този, който си показала, моля те сподели мнение, за него.
P.S. разгледай и тази тема http://m.bg-mamma.com/?topic=939611. За състава там ще са ти много полезни ✌️

# 475
Сигурно вече сте разбрали, но да кажа все пак и тук, че Алтея правят следната промоция днес: за поръчки над 50 лв. подаряват серума с жасмин и роза.

# 476
и Wooden Spoon също:
Цитат
Само днес мили дами ще направим 8% отстъпка от поръчката ви, с безплатна доставка и мостра от най-новата ни серия със Суперсемена!
сайтът им не отчита промоцията, но се свързах с тях и казаха, че ще бъде коригирана крайната цена, която трябва да бъде платена

уважих както тяхната промоция, така и тази на алтея

видях, че Biofficina Toscana също имат намаления, сигурно и други марки, но взех каквото ми е нужно и ще се въздържа от други покупки Simple Smile

# 477
Здравейте! От доста време се интересувам от маслата и натуралната козметика. Правя си балсами за устни, веднъж си направих и крем за лице, включващ масла и растителен емулгатор. Балсамите смея да твърдя, че ми помагат много за вечно напуканите ми устни, а преди това съм похарчила една торба с пари за всевъзможни балсами. За лице преди ползвах масло от шипки, а за коса от репей, макар че избягвам да го правя много често, защото много бързо ми пада боята, а съм кестенява и с бели косми. Sad

# 478
Освен от Алтея, от къде другаде пазарувате български био масла? Аз за сега само от там съм поръчвала, интересувам се само от етеричните масла.

# 479
  • Варна
Освен от Алтея, от къде другаде пазарувате български био масла? Аз за сега само от там съм поръчвала, интересувам се само от етеричните масла.

Купувам от Биохерба масло от чаено дърво и съм доволна. Имат и други, но не съм ги тествала.

Общи условия

Активация на акаунт