Голямата тема за малките масла - 19

• 97 262
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
Освен от Алтея, от къде другаде пазарувате български био масла? Аз за сега само от там съм поръчвала, интересувам се само от етеричните масла.

https://biofetish.com/

# 481
  • In transit
Освен от Алтея, от къде другаде пазарувате български био масла? Аз за сега само от там съм поръчвала, интересувам се само от етеричните масла.

Купувам от Биохерба масло от чаено дърво и съм доволна. Имат и други, но не съм ги тествала.
Тая фирма много ми я похвалиха, но съм разочарована, за мен са по ниско качество и от Ривана. Не са БИО. Маслото от розмарин изобщо не мирише на розмарин а на чаено дърво. Разгледах и сайта на производителя, ама то никъде не се споменаваше производството на етерични масла, силно се съмнявам в качеството им. От евтините български най харесвам Етерика. Ползвам ги от години.

# 482
  • Варна
Mikky благодаря ти, че писа и ти мнение. Не знаех за другите им масла. Няма да пробвам в такъв случай нищо друго.

# 483
    https://[/list] Здравейте, подариха ми масло от нийм. Някой ползвал ли е това масло и как точно?

# 484
    Препоръчайте книга на български, в която да са описани етеричните масла и тяхното приложение . Не ми се рови в интернет да чета кое масло е подходящо за конкретен здравословен проблем.

# 485
    Препоръчайте книга на български, в която да са описани етеричните масла и тяхното приложение . Не ми се рови в интернет да чета кое масло е подходящо за конкретен здравословен проблем.

Здравей, на български до сега съм открила само две книжки. Едната има описание на етеричните масла. Казва се "Етерични масла за всеки ден" на Поли Маркова.

# 486
    Здравейте, бих искала да попитам от къде мога да се снабдя с масло от бодлива круша (кактусова смокиня)? Пусках търсачката, но попадам на мнения, че е много добро за кожата... Намирам я в различни онлайн магазини, но цената ме кара да се съмнявам в реалното съдържание на растението (60 мл за 10 лв.).

# 487
    • Варна
    Здравейте, бих искала да попитам от къде мога да се снабдя с масло от бодлива круша (кактусова смокиня)? Пусках търсачката, но попадам на мнения, че е много добро за кожата... Намирам я в различни онлайн магазини, но цената ме кара да се съмнявам в реалното съдържание на растението (60 мл за 10 лв.).
    Аз го купих от биофетиш.
    При мен не забелязах никакъв благотворен ефект.

# 488
    • София
    В Биомаг има 15% на продуктите на Алтея. Днес минавах от там, но пък не попитах до кога е промоцията Simple Smile

# 489
    Аз го купих от биофетиш.

Търсих там, но няма наличност:)

# 490
    Аз го купих от биофетиш.

Търсих там, но няма наличност:)

Здравей, има го в arometera.bg 😊

# 491

Здравей, има го в arometera.bg 😊
    [/quote]

Благодаря, но цената продължава да ме съмнява. Не, че скъпото е гаранция....

# 492
    От този сайт маслата се изпращат от Франция, придружени със сертификати и т.н. По-рано някой беле писал тук, че си е поръчвал масло от там и е доволен от качеството.

# 493
    • София
      https://[/list] Здравейте, подариха ми масло от нийм. Някой ползвал ли е това масло и как точно?

То има силни антисептични и противогъбъчни свойства като алтернатива на чаено или други подобни . Трябва да се смесва с друго масло , защото е силно. Може да се използва при акне за туширане на пъпките. Аз го смесвам с карите и вечерна иглика/пореч като мехлем за дерматит. Има силна специфична миризма. От каритето се убива малко. Веднъж го сложих във топла вода за краката - щях да умра от смрад.

Ето и малко инфо от интернет:

Маслото от нийм има овлажняващо и омекотяващо действие, богато е на витамин Е и незаменими мастни киселини. Омекотява сухата, напукана, стресирана и увреденакожа. Възстановява естествената еластичност на кожата.Спомага за изглаждане на фините линии и бръчките.

Благодарение на своите антисептични свойства, маслото е подходящо за кожа склонна да образува акне.

Маслото е подходящо за поддържане на устна хигиена. .

Масло от нийм поддържа здрава косата като придава блясък и жизненост на косъма, предпазва от появата на цъфтеж на косата, подходящо е пр иналичието на пърхот и въшливост.

Помага при чупливост на ноктите.

Маслото от нийм съдържа мастни киселини, витамини и минерали. То е толкова наситено, че се налага да се разрежда с други подходящи за конкретната нужда масла - бадемово, жожоба, масло от гроздови семки. Така миризмата му не е толкова натрапчива, а ползите се съчетават с тези на близките до кожата масла.

В състава на билката влиза биологично активното вещество азадирахтин, което има силно антимикотично действие. Азадирахтинът също така отблъсква насекомите, което прави нийм добро средство за борба с вредители по растенията, както и с бълхи по животните и въшки по хората.

“Нийм има антибактериално, антивирусно и антисептично действие.”

Същинско чудо за кожата - нийм се използва успешно при нарушени функции на кожата в резултат на гъбички и бактерии.

Чудесен лек срещу акне и гнойни пъпки - премахва петната и пъпките, изглажда повърхността на кожата
      Прави кожата видимо по-млада - спомага за образуването на колагенови влакна
      Твърди се, че тази билка е най-доброто средство срещу псориазис
      Лекува различни видове кожни раздразнения, изгаряния и рани

Нийм се прилага за лечение на ранички в устната кухина, спира кървенето на венците.

Употребява се за укрепване на косата - при косопад, пърхот и цъфтеж.

С масло от нийм, смесено с кокосово масло, може да масажирате болящите ви стави.

# 494
      От този сайт маслата се изпращат от Франция, придружени със сертификати и т.н. По-рано някой беле писал тук, че си е поръчвал масло от там и е доволен от качеството.

Благодаря, не съм запозната Simple Smile Може да пробвам, че ползите от тоя кактус звучат почти магически. Също така се чудя какво да си взема за кожата на тялото и по-специално за краката. При подбедриците направо се е напукала, не кърви, но ако поопъна щипе яко.

Общи условия

Активация на акаунт