Голямата тема за малките масла - 19

• 97 133
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
А за моята кожа какви масла бихте ми препоръчали. Аз по принцип от седмица две нанасям шипково масло всяка вечер на кожата ми. Имам доста несъвършенства по кожата като лунички, тъмни кръгове, белези и разширени пори.  Поне от черните точки да се отърва.
Какъв тип кожа е - млада, зряла кожа, нормална, суха, комбинирана, мазна?

Суха, на 21 съм така че предполагам, че е млада Grinning

# 646
А за моята кожа какви масла бихте ми препоръчали. Аз по принцип от седмица две нанасям шипково масло всяка вечер на кожата ми. Имам доста несъвършенства по кожата като лунички, тъмни кръгове, белези и разширени пори.  Поне от черните точки да се отърва.
Какъв тип кожа е - млада, зряла кожа, нормална, суха, комбинирана, мазна?

Суха, на 21 съм така че предполагам, че е млада Grinning
Да, млада е кожата ти. Според мен нямаш нужда от тежки масла, а от такива за изравняване на тена на лицето и овлажняване на кожата. Шипковото е добре за белезите, а за овлажняване на толкова млада кожа, аз лично бих използвала чисто алое вера гел.

# 647
За маслено измиване шипково и гел от алое или просто този гел информативно ми го казвате, че би ми помогнало за овлажняване. Малко се обърках Thinking

# 648
Маслено измиване само с масла, без други примеси Simple Smile
Алоето е за успокояване и овлажняване на кожата. Аз обаче винаги добавям и крем или масло. Само голо алое не ми е достатъчно.

# 649
Анелия, може първоначално да пробваш с някое по-леко масло. Така ще видиш как ти се отразява и няма да рискуваш да попаднеш на твърде мазно или комедогенно такова.
Аз съм със смесена, клоняща към мазна кожа и съм се насочила към масло от гроздови семки.

# 650
За маслено измиване шипково и гел от алое или просто този гел информативно ми го казвате, че би ми помогнало за овлажняване. Малко се обърках Thinking
Да, Миоки много добре е допълнила. Казвам, че кожата ти е много, много млада, нямаш нужда от тежки масла за борба с бръчки. Аз започнах да ползвам такива масла малко преди 30 г. Преди това добро почистване на кожата и овлажняване. Разбира се, и много вода, и по - здравословно хранене, и без вредни навици (тютюнопушеното е враг № 1 на кожата, виждам го по мои приятелки, с които сме на една възраст).

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 09:46 от Coelum

# 651
Хм.. Ентусиазирах се от вас да започна да ги използвам. Преди години ползвах само комбинираните масла за коса на икаров. Вчера реших да подновя употребата на този продукт. Купих си още масло от авокадо, карите, бадем и кокосово. Сложих всичко на главата Stuck Out Tongue Closed Eyes Седях с найлонова шапка около час и измих ,както обикновено със сапун за коса на Милва с невен. Е днес такова електризиране беше, че дори в най-студените зимни дни не съм имала Scream Отдавам този ефект на маслата, въпреки, че е нелогично. Не успях да стопя на водна баня маслото от карите и го втривах между пръстите. Мазах по косата, по лицето ... От лицето попи напълно след 2 часа...Rolling Eyes Сега след като съм сложила обикновения си дневен крем осещам кожата по-мазна от обикновено, отдавам го също на снощната употреба на масло от карите и масло от кокос върху лицето. Какво масло ще ми препоръчате да използвам за лице сутрин вместо дневен крем? Искам постепенно да намаля драстично ползването на крем върху лицето си, а само масла. На 28 г. съм и усещам кожата си хем мазна, хем опъната понякога. Искам около очите да слагам нещо превантивно, но и да не мазня през целия ден на работа.

# 652
  • София
Mountain Crystal, на мен ми се струва логично да се наелектрезира косата от масла, особено, ако си я мила само със сапун.

Съветът ми е да избягваш кокосово масло върху лицето, защото то е комедогенно. На някои обаче им понася много добре обаче, дори и да са със смесена кожа.

Не виждам как може да грижи човек за кожата с масло. Те не хидратират сами по себе си, а всяка кожа има нужда от хидратация (поне). Ако все пак желаеш да преминеш на натурална козметика само, може би е добре да слагаш преди маслото нещо хидратиращо като алое вера и след това масло. Не са омазняващи масла като това от гроздови семки и арган. 

# 653
Mountain Crystal, на мен ми се струва логично да се наелектрезира косата от масла, особено, ако си я мила само със сапун.

Съветът ми е да избягваш кокосово масло върху лицето, защото то е комедогенно. На някои обаче им понася много добре обаче, дори и да са със смесена кожа.

Не виждам как може да грижи човек за кожата с масло. Те не хидратират сами по себе си, а всяка кожа има нужда от хидратация (поне). Ако все пак желаеш да преминеш на натурална козметика само, може би е добре да слагаш преди маслото нещо хидратиращо като алое вера и след това масло. Не са омазняващи масла като това от гроздови семки и арган. 

Благодаря за съвета. От доста време много рядко прибягвам до шампоан, използвам сапуните на милва, предназначени са някои от тях и за коса и тогава не съм имала  проблеми като  електризирането. За това го дължа на маслата, а може би като начинаещ не ги изолзвам правилно.

# 654
Може ли да ми кажете къде и как се предлага това алое? Това, което е за пиене ли, или друго?

# 655
  • София
С това за пиене нямам опит, то има подсладители и ми се струва голяма маркетинг измислица.
Алоето за мазане е гел, който се предлага в аптеките и онлайн. Има такъв с голям процент натурално съдържание - над 90%, но и там се слагат стабилизатори и консерванти, за да може да издържи.

# 656
Много благодаря, не знаех, ще потърся. Ако ми подскажете и от къде да си взема...
Открих доста Blush.

Последна редакция: чт, 29 мар 2018, 11:33 от rovaru

# 657
  • София
тук някой друг може да се включи със съвет. аз отдавна не го ползвам Simple Smile

# 658
Алое за външна употреба:
Скрит текст:

# 659
Сапун за коса или не си е сапун и не е чудно, че косата се наелектризира. Хубаво е да се ползва някакъв балсам, за да се предотврати този ефект.
Масло от кокос не се препоръчва за лице. За тяло може, но не и за лице. Рядко на някой му понася и е доста комедоногенно. Има доста други по-добри масла за тази област - шипково, гроздови семки, кайсиеви ядки, арганово, сквалан и други. Трябва да се пробва. На някой му понася добре едно, на друг друго.

Алоето за пиене и за мазане са различни продукти. Едното е течност, другото гел. Бях си взимала за пиене, така си стои в хладилнита. Има отвратителен вкус  Laughing

Маслата не се ползват вместо крем. Ползват се за подпомагане на грижата за кожата, но не заместват хидратиращите кремове. Маслата омекотяват кожата и доставят липиди, но не предотвратяват трансепидермалната загуба на влага, така че аз не бих изключила дневния крем напълно.

Общи условия

Активация на акаунт