Околоколедни бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 95 120
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
Добро утро момичета,

Не ми идва на ум какво да сготвя с прясно свинско месо? Освен за кисело зеле, ама вчера го ядохме.
Давайте идеи! Simple Smile

# 226
Добро утро момичета,

Не ми идва на ум какво да сготвя с прясно свинско месо? Освен за кисело зеле, ама вчера го ядохме.
Давайте идеи! Simple Smile
Гювеч, с грах, Тас кебап, винен кебап, яхния с лук- попска, или с праз лук. в иена печено, под него картофи,моркови, лук.

# 227
# 228
Благодаря момичета. То ще каже човек че за първи път виждам свинско.  Но като го купувам от магазина,  то или е плешка или ребра и тн. И сега блокирах. Хахаха
Но ще направя един грах и едно свинско с праз.

# 229
  • София
Освен всички идеи дадени до тук, се сещам още за:

Свинско с моркови в гърне

Елда със свинско месо

# 230
.........................в менюто ни присъства руската салата, а рязането на кисели краставички в последният момент много ме бави, мога ли да си нарежа няколко дни предварително киселите краставички и да ги държа в буркан със саламурата им (разбира се, ще я прецедя, за да не навлязат подправките). Ще ми се да мога в последният момент само да ги изцедя и да ги добавя към руската салата. За съжаление не мога да постъпя така и с останалите съставки...
Можеш до 2 дни максимум, не във водата им, а на кубчета в купичка завити във фолио и оставени в хладилник.

Ние винаги е правим на 30 защото е много разправия може да е направите по рано.

# 231
  • София
Искам да направя меденки без мед. Детето ми е алергично към мед. Някаква идея как да заменя меда и да спазя рецептата едновременно, защото ме притеснява, че на съотношение течни и сухи съставки нещата вероятно няма да се получат. Търсих рецепти за меденки без мед, но намирам само някакви еко истории с фурми и без брашно, без захар, и накрая без меденки Satisfied Scream

# 232
Искам да направя меденки без мед. Детето ми е алергично към мед. Някаква идея как да заменя меда и да спазя рецептата едновременно, защото ме притеснява, че на съотношение течни и сухи съставки нещата вероятно няма да се получат. Търсих рецепти за меденки без мед, но намирам само някакви еко истории с фурми и без брашно, без захар, и накрая без меденки Satisfied Scream
Сега видях при Лабрех такъв
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg13001690#msg13001690

Скрит текст:
2 ч.ч. захар
1 ч.л. нес-кафе
2 яйца
100гр краве масло (или маргарин)
0,5 ч.ч. сметана (или по-гъсто кисело мляко)
3 ч.ч. брашно
стафиди, орехи, сушени плодове
канела, ванилия
1 ч.л. бакпулвер (или 0,5 ч.л. угасена сода)

1 ч.л. с връх нес кафе заливаме с 1 ч.ч. вряла вода.
В съд на на  среден огън разтопяваме 1 ч.ч. захар. Когато се разтопи и придобие златист цвят  наливаме на тънка струя кафето. Разбъркваме и оставяме да изстине.
В леко топлата кафено-захарна смес добавяме яйцата, маслото, сметаната и 1 ч.ч. захар. Разбиваме с тел или лъжица.
Постепенно сипваме брашното и бакпулвера или содата.
Добавяме стафидите, орехите, канелата, ванилията.

В намаслена или застлана с хартия за печене форма изливаме тестото и слагаме в загрята фурна. Печем на 180 град 30-40 мин, в зависимост от фурната. Готовността се проверява с пръчица.
Готовия сладкиш поръсваме с пудра захар, може и с шоколадова глазура да се залее – по избор.

Забележка: Внимавайте, когато наливате кафето в горещата разтопена захар, прави пяна и се вдига нагоре. Просто наливайте по малко, на тънка струя, а не наведнъж. Много интересен и много вкусен сладкиш.
Може да се  измени рецептата,ако и друго е непоонсимо,при мен няма проблем.

# 233
  • Плевен
Аз правих тези - http://yoli.bg/entry/caramel-christmas-biscuits , вместо мед- карамелизирана захар, вкусът не есъвсем същия, но са хубави.

# 234
Момичета,как съхранявате щолен до Коледа? Четох,че се увива добре и се прибира в кутия на хладно ,но вкъщи нямаме хладно място. Навсякъде е около 25 градуса и се отоплява постоянно.

# 235
  • София
Момичета,как съхранявате щолен до Коледа? Четох,че се увива добре и се прибира в кутия на хладно ,но вкъщи нямаме хладно място. Навсякъде е около 25 градуса и се отоплява постоянно.
На вън. Имам си голяма мраморна плоча през прозореца и там. Завити-увити в една голяма купа и си стоят.

# 236
Благодаря ,за идеята Flowers Hibiscus предполагам и на терасата става

# 237
  • София
Здравейте кулинарки,

Правих мини щолените на Лабрекс, обаче тестото стана много ронливо и едвам направих някакво подобие на фитили. При печенето се напукаха и много се ронят. Къде сгреших?

# 238
  • София
Бор_яна, Mitonela, много ви благодаря, момичета! Весели и усмихнати празници! Purple Heart

# 239
  • София
Бояна, според мен можеш да заменим меда със сироп от агаве или кленов сироп.

Общи условия

Активация на акаунт