Магията на изтока - тема 52

• 64 976
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
  • MJF
Кино  bowuu
After the Storm
След човека филм  Naoko Ogigami ред и на другия такъв Hirokazu Koreeda  Simple Smile.
Седнах да гледам без предварително инфо за сюжет. Паралели м/у двамата творци с тези им творби от самосебе си се получиха  Simple Smile.
Скрит текст:
Гледайки After the Storm на 45-тата минута спрях картината и погледнах инфо за сюжета  Blush. Реалния тайфун се намеси някъде след 1, 05 ч от филма. До тогава явно гледах "хазартния тайфун" в цялата му прелест , богато обрисуван на фона на ежедневния му живот и близки и познати. В общи линии така постфактум и условно мога да разделя схематично  филма. Насладих се на актьорската игра. Не малко познати и харесвани кино-лица.
На фона на Close-Knit - там гледах нон -стоп без да се запитам "аджеба какво гледам",  може да реша ако бях в тази позиция,  да орежа After the Storm  с 20-30 минути от първата част  Blush. Но пък чара на филмите на Koreeda е в това че ставаш свидетел на една цялостна и подробна картина от един момент в живота на героите му. Просто различен акцент и подход. Така че ще мина без редакция  Wink Laughing.
Към края на филма сцената в парка в тъмнината и насред тайфуна,  как тримата герои търсят лотарийните билети- символ на мечта/надежда ме  Simple Smile. Готина сцена.
Въобще много съм доволна как последователно изгледах точно тези 2 филма/автора.
Ама нали уж затова си ги кътам такива заглавия и уж се мотая в гледането им. yes yes

# 586
Как да гледам, след като главната героиня отново ще се напива, ще черви бузите и ще припада от раз? Не им ли писна на корейците да съсипват сериалите си?! Едно и също година след година.

Колкото и да го харесвам, още не мога да се реша да гледам сериала, а довечера стартира.
Остават му две години до казарма, освен ако не реши да влезе по-рано, но сега е свободен - групата му спря изяви, може би и повече ще снима.
Дано японците го поканят за участие в техни сериали. С корейските е голяма мъка.

# 587
  • София
Актрисите трябва искат да подписват договорите с клаузи без пиянски сцени и повръщане, но лошото е,че корейците го намирали наистина за мило жена да се напие, да я носят на гръб, да повръща по тях.Тогава била истинска.

Последна редакция: пн, 05 мар 2018, 19:20 от Тайна

# 588
Прехвърлих набързо първи епизод в телефона си.
Класическо корейско безумие. Започна с истерични женски сцени - викове, крясъци, инфантилно поведение и разбира се, всичко това винаги на публично място.
Преминахме през задължителните за корейските сериали ама "съвсеееем случайни срещи" в този мегаполис като Сеул и на финал пиянска сцена, кръв от носа и целувка (е, такава глупост не бях виждала).
Копаят дъното от самото начало. А на всичко отгоре има и фентъзи-елемент с един вълшебен прашец.
Пълна корейска програма.

Ще си стоя само на японско. Камсамида. Сайонара. Бай бай.
Любовта като дойде само в Япония да снима, тогава ще го гледам. Перфектен му е японския - да хваща първия полет от Инчон.

Последна редакция: вт, 06 мар 2018, 10:18 от rossonera

# 589
  • DE
Открих си китайски рапър да ми хареса Chenyu Hua в шоуто "Аз съм певец" Тук в нещо като корейското "Фантастик дуо", боже какви гласове  Shocked

И наш Димаш в същото предаване  Grinning

# 590
Hua ChenYu го имам във фонотеката си от около 2 години, точно с I don't care  и Aliens Hands Metal.

# 591
Адаптация по книга на Кейго Хигашино, блестящ актьорски състав - Шо в ролята на геохимик (следващата му ролята сигурно вече ще е на академик от БАН), Сузу Хиросе, Сота Фукуши, Мирай Шида, Лили Франки, Рей Дан, Хироши Тамаки, прекрасен саундтрак в лицето на Faded на Алън Уoкър и на финал получаваш като режисьор Такаши Миике и разбираш, че всичко ще бъде прецакано.

Ето го и новият кратък трейлър на Laplace's Witch, вече с парчето на Алън Уокър. Трейлърът е страхотен, зарибява, но... не мога да преглътна режисьора. Том Харди е много прав за Миике...

Вчера излезе една много хубава статия за фигурното пързаляне, Юзуру Ханю, за Yuri on ICE и за какво си мечтаят тайно феновете.
Това аниме наистина е много добро и се случи така, че благодарение на Шу, го изгледах в много подходящ момент, след Олимпиадата. Историята ме грабна - мотивацията да печелиш, да не се предаваш, въпреки трудностите. Типично за японците.
Ще чакам сега втори сезон и евентуално аниме-филм, за който вече се говори.
Съжалявам, че първите два клипа сигурно не се виждат в България, защото NHK имат ограничения (на тях са изпълненията от Олимпиадата на Юзуру Ханю, както и на Миу Сузаки и Рюичи Кихара на музиката от Yuri on ICE), но последното видео, предполагам, че ще го видите. То най-точно описва какъв хит е анимето, какво е и влиянието му.
Нормално е, при прекалено изнеженият вид на Юзуру, феновете да искат и live action с негово участие (или най-малкото да го оприличават с главния герой Юри), предвид историята в анимето. BL наистина не е, но се усеща едно такова... Оставаш с "розово" впечатление за отношенията на главните герои, типично и за някои от филмираните сериали също по манги и анимета.
Шома не става - той е мъжествена нинджа/шиноби. При него няма пет-шест. Той е за ролята на Кеншин, но на лед. Идеално се вписва, трябва му само катана и е готов.

Последна редакция: вт, 06 мар 2018, 11:13 от rossonera

# 592
2в1, консултация за Канг Те О. Предполагам, че си го гледала някъде и имаш впечатления?

Нямам никаква идея как ще приключат Todome no Kiss и Final Cut. Туш с предпоследните епизоди и на двата сериала, особено с финала на 8-ми епизод на Final Cut (не очаквах Уакаба да направи чак такава глупост).
Спокойно е на японския фронт, преди да започнат да качват тези дни DVD/Blu-ray на няколко дългоочаквани филмови ленти.
Текущите ми японски сериали са към финала си и очаквам само да видя как ще завършат.
В Todome no Kiss ми стана мъчно на сцената в църквата. Кенто я изигра много добре. Приятно сериалче и съм доволна от него. Тъй като е продукция на японската NTV в сътрудничество с Hulu, и американците са го приели много добре. Кенто Ямазаки направи поредната си отлична/ добра роля, която ще му донесе още повече популярност.
Макеню - блестящ в отрицателната си роля. Няма какво да го коментирам.

Чета манга в момента - Ao Natsu (Синьо лято), защото вчера японците обявиха, че на 1 август излиза филм по нея, а в главните роли са Уакана Аои и Хаято Сано (ако някой гледа Todome no Kiss, той е в ролята на Хасебе).
Много нови live action-и по манги/анимета излизат и тази година. Всяка седмица има новина за някоя ново заглавие. Пазарът е пренаситен, но аз не се оплаквам и си чакам лятото Nijiiro Days. Изчетох мангата, изгледах анимето и вече нямам търпение за филма. Точно за ролите на двамата ми любими герои от мангата, избраха двама от големите ми японски любимци. Перфектен каст за мен. Няма какво повече да искам.

# 593
Рос, гледала съм го Канг Те О като най-пресен спомен ми е от една многосерийна сапунка You Are Too Much, където го бяха забили да играе влюбен в една от главните каки и незаконен син на другата. Момчето се справяше с ролята си, до колкото му позволяваше сценариста. Част е от една идол група - 5urprise, които обаче са повече актьори от колкото певци. Имат някоя и друга песен, но популярността им идва от малкия екран. Най-известен е може би Seo Kang Joon. По петите го следват И Те Хуан, а напоследък и Гонг Мьонг. Тях всичките съм ги гледала и бих казала, че се справят сравнително добре. Петият Ю Ил ми е най-непознат, но и той не е снимал до сега като изключим някаква явно малка роля в Monster, защото не си го спомням.

Аз довършвам Корейската Одисея, но не бих казала, че е сериал, който ме е грабнал. Интересен е до токлкова, че да не превърташ, но и не чак толкова, че да пускаш следващия епизод с нетърпение.

# 594
# 595
Да, знам ги 5uprise, но само Кангджуни и Гoнг Мьонг, а Те О ми беше непознат, за това поисках консултация. Направи ми силно впечатление с появата си в That Man Oh Soo. Той е конкуренцията на синята китара.
То в това им е силата на корейските сериали - безумни сценарии и развитие, но като сложат в мъжките роли едни симпатяги (прилично играещи) и все се навиваш да гледаш, заради eye candy-то.

За новата корейска звездна двойка научих и аз рано сутринта от Туитър. Първото нещо, което видях. Не ми беше приятно да разбера, но като се обичат... Жалко за Те Джун, защото много го харесвам, но пък се радвам, че други от близкия приятелски кръг на госпожицата, не изгоряха.

И тъй като Жасминов днес има рожден ден, стана на цели 28 години (корейски 29), да го отбележим в темата точно с парчето, в което той е и главен герой.
Човек-оркестър е Жасминов - китара, цигулка, пиано, лидер - всичко.
Като стана 00:00 ч. в Сеул, сам си качи торта със свещички, хаха. Жасминка е добре, гледа си я той като принцеса. Качва снимки.

# 596
Момичета, току-що изгледах последния епизод на Love 2000. Много ми хареса, но си признавам, че не очаквах да е чак толкова драматично и емоционално накрая. Дойде ми малко в повече. Ще трябва сега да се ориентирам да гледам нещо по-леко, за да се разведря.

# 597
Erased
В крайна сметка го изгледах.Незнам защо Blush ,всъщност съм съвсем наясно,защо го забавих толкова - първо гледах анимето и не мислих,че ще ми се гледа пак (при все,че финала в сериала е оригиналния или както е в мангата).
Анимето ми хареса,но сериала е направо страхотен.Много по емоционален,филосовски,човешки и има разлики с рисуваната версия. Страхотен микс от фентъзи,крими и щипка драма. 12 епизода с около 30 минути продължителсност.
За игралния филм ще си мълча,но за сега нямам намерение да го гледам. За утре незнам,но се блазня,защото Tatsuya Fujiwara последно го гледах в ... някакво историческо.

# 598
Ти ще ме накараш сега да изгледам сериала, а отбягвам напоследък всичко с Юки Фурукава. Харесвах го в началото, когато започна кариерата си, но последните две години направи такива жалки роли/ образи, че не искам да го виждам.

dtv качиха постерите на героите от един нов кратък японски сериал, който ще стартира този петък - Kareshi wo Ron de Kaimashita
Рюсей Йокохама е в главната роля.
Сериалчето е на dTV (която се оказа, че е бившата BeeTV, но с нови собственици и име), които правят кратки сериали, от по 20 минути и ги излъчват, за съжаление, отново веднъж седмично. Така ще е и с този.
Доста добър актьорски състав са събрали - Рюсей, Ерина Мано, Ясуши Фучиками и Кьоко Хасегава.
Винаги ми е било интересно как можеш да си наемеш в Япония не само хост, но и как да го нарека.. придружител, момче на повикване и пр. Не малко продукции съм гледала на тази тематика.
Рюсей излиза доста евтино, само 39 800 йени на месец (това са около 600 лв на месец). Еееее, малко е за него.

Това е сериал в стила на нощен гост. Тя ги обича такива, затова и го представям, ако има желаещи. За мен е задължителен, заради Рюсей. Нямам пропуск с него откакто стана актьор.

Ух, ще го изям. Нахилил отново муцуната.

# 599
Загледах Samurai Gourmet, допада ми.

Общи условия

Активация на акаунт