Магията на изтока - тема 52

• 64 801
  • 731
  •   1
Отговори
# 60
  • BG
Scream Някакви зомбита се трепят или убиват зомбита.Колко да е кървъв и жесток?
Това е само първоначално и привидно, с натрупването на епизодите и сезоните (поне според мен) зомби апокалипсисът е вече само фон на борбата за оцеляване между хората. Като почнеш от елементарната борба за храна  и стигнеш до борбата да запазиш човешкото в себе си. Затова първият въпрос, който групата на Рик задаваше на непознатите, които срещнат е "колко зомбита си убил и колко хора си убил". Всъщност е плетеница от още много неща, сред които зомбитата са  доста по-назад.

# 61
Вчера започна Bad Guys 2.

Едно по-дълго превю на предстоящия A Korean Odyssey, който започва другата събота и е съвременна интерпретация по китайската новела Journey to the West.

# 62
"Пътуване на Запад" е легендата за Краля на маймуните, нали? Описанието е различно, но сигурно ще е интересно, трябва да го гледам Simple Smile

# 63
  • София
Аууу, Ross , пепел ти на езика, героят на Чанг Хьох не само, че не трябва да го убиват, ами трябва да застане на чело на фирмата, а и да вземе жената, която толкова много обича.Оня чебол никак не я заслужава как не го досрамя да вземе  тази гадинка /бившата му и майка на детето му/ чак в Америка, а нашето момиче нали е добричко и наивно, за нищо не се досети толкова години. Но накрая всеки трябва да получи кой каквото си е заслужил, надявам се на справедливост.Вярно, че има недомислици, но сценарият е интересен, а и актьорите са добри.Има напрежение. А и актьорите заслужават сериала да се изгледа до край.

Изгледах и преведените 4 серии на Prison Playbook, наистина е добър сериала. Главният го харесвам и като образ, и като актьор, но защо  му измислиха такава причесчица с това бретонче. Затвора е друг свят със своите гадни закони, да не попадаш там.Чон Кьон Хо съм го гледала в няколко сериала и навсякъде ми е харесвал .Сега чакам превода на останалите излезли серии, но става много бавно.

Имам да изгледам 3-4 серии на  Judge vs. Judge . Много ми харесва Dong Ha -http://doramatv.ru/list/person/dong_ha, който изпълнява ролята на лошото прокурорче. Той ми хареса още  в
Suspicious Partner , където много добре се справи с ролята на убиец. Гледала съм го в още няколко сериала, но там не ми беше направил такова впечатление.

Изобщо имам мнооого да наваксвам.

Живите мъртви много ми харесва, сега ще си изтегля каквото е излязло от този последен сезон и ще си го изгледам с кеф.Дано Рик и компания да се преборят с лошковците. Вече зомбитата са на по-заден план, тук е важна борбата за оцеляване на хората. Зомбитата са повече в по-първите сезони.Но определено сериала си е доста кървав.

И накрая една песен за Сеул, в изпълнение на BTS.

Последна редакция: нд, 17 дек 2017, 19:32 от freedoms

# 64
Петя,за кой точно филм става въпрос?Китайците обичат този роман (Journey to the West) и го адаптират доста често.В него иде реч за пътуването на будиски монах от Китай към Индия в търсене на свещен текстове. Помагат му четири легендарни същества, в това число и  Краля на маймуните, за да изкупят греховете си.
Има и два филма изцяло за Краля на Маймуните - The Monkey King,който освен горната история е и цялата история за маймунския крал от раждането,до греха и след това.Тях не бих ги препоръчала.Въпреки многото налети пари,ефекти и т.н. си е слаб филм.

Гост,незнаех за тази развръзка. Половинката го следи и ми разказва,но аз го слушам Scream както той мен когато му мрънкам за лирическата Тя в корейска драма - да се чете,че никак не го слушам.Blush
8 сезона,пък и Сонекуа вероятно не участва вече.

# 65
Гледала съм разни неща за Краля на маймуните - вече не си спомням точно заглавията, но беше интересно, обичам митология (стига да не е примесена с пропаганда). Сериалът сигурно ще е като свободно съчинение, така че няма значение дали си спомням сюжета. Simple Smile

# 66
Петя,сериал ли има по историята?
Аз си мислех,че питаш за Wu Kong.

Виж дали Returner би ти харесал.
Shinigami no Ballad - по аниме и манга,но има и игрална версия.
И ако вече не си гледала Space Battleship Yamato

# 67
Нали по-нагоре в темата беше споделен нов сериал, него имах предвид.

Благодаря за препоръките - изглеждат интересни Simple Smile

# 68
Епизод 7 и 8 все така нямат превод на английски. Мъка.

Погледнах два-три епизода (от финалните) на One More Happy Ending с Чонг Кьонг Хо и Чанг Нара. Много зле е била там работата. Сега, след "Затворниците", дано му потръгне повече с ролите и партньорките на екран.
Чанг Нара, не знам защо, но не мога да я гледам след Fated To Love You. Все един и същ кравешки поглед, досадна ми е дори. Изобщо не си подхождат с Чонг Кьонг Хо, за химия пък да не говорим - нуна и братче.

# 69

Петя,Ааз си мислех,че има и китайски. Blush
A Korean Odyssey, който е дала 2в1 е корейски и вероятността да следва  легендата клони към нула.Все пак Корейска одисея/пътуване или каквато по-подходящо измислят преводачите (ако го превеждат).

Okja
Обичам корейското кино,макар,че този е смесица между лиричното корейско спокойствие и американската напрегната действителност на бързи обороти.
Филмът е  добър и докосващ, но също е жесток и тъжен.
Красив,добър каст и подходяща музика(има и балкански ритми,сръбски,май).Малко закачки,остроумни вмъквания,смущаващи кадри (към края когато вече показват нагледно за какво са животните).
Атмосферата е като в приказка - спокойно начало,пасторално - после динамиката,борбата,очакването и накрая отново хепи енд,поне за нашите герои.
В ИМДБ са го обявили като Action | Adventure | Drama | Sci-Fi, но не е само това. Това е ироничен филм към съвременните ценности, трогателен що се отнася за приятелството. Абсурден  с лудите и шантави герои,дори и с методите им за спасяване.
Темите,които засегна не са само за вегетарианството,за ГМО продуктите, за отглеждането на животните  и подобни,които в момента са в пика си,но и за привързаността,целите и вярата.
Последно - шантав,луд, на моменти с неразбрания корейски хумор,с дългия период минало време,но пък ми достави удоволствие да го гледам.

# 70
Ще ми се пръсне главата. Това е огромна трагедия.
Навсякъде в Туитър и корейската преса ме заливат с новината, че Джонг Хьон от SHINee се е самоубил.
Боже мой....
Не ми го побира ума.

# 71
  • София
Ще ми се пръсне главата. Това е огромна трагедия.
Навсякъде в Туитър и корейската преса ме заливат с новината, че Джонг Хьон от SHINee се е самоубил.
Боже мой....
Не ми го побира ума.
И аз не мога да го възприема все още, той ми беше любимец.И пееше много добре.Какво ли може да се е случило , та да стигне до това фатално решение?Писал на сестра си :
- Досега ми беше много трудно. Моля те, пусни ме и ми кажи, че съм работил упорито, после довиждане.

Тя е изпратила полиция в жилището му, закарали го в болница в състояние на сърдечен арест, по-късно починал.

Откакто го прочетох плача и ме задушава.

# 72
Дано е намерил покой - там където е сега. Изпаднал е в жестока депресия и е взел, за съжаление, фатално решение. Само на 27 години...
Беше ми любимец от групата им, заедно с Кий. Страхотно момче, голям приятел беше на синята китара и на Жасминов. Помня и снимката им заедно. Тримата Джонг, набор 1990 - така се бяха именували.
Много ми е мъчно...
От SM Ent. не са излезли все още с официално изявление, но да спират всичките си изпълнители. Никакъв албум на ЕХО, да спират Тейон от участия, както и концертите на СуДжу.

# 73
Поредната жертва на корейския шоубизнес. Жалко за погубения млад живот. Не мога да си представя какво е било в душата на това момче, за да предприеме тази фатална стъпка. Дано е намерило покой.

# 74
  • BG
Mного трагична новина, и много шокираща, дано наистина нмаери покой душата му.

Общи условия

Активация на акаунт