Магията на изтока - тема 52

• 64 803
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
Columbus
Made in USE,но режисьор и сценарист е кореец - Kogonada,а в главната роля също е кореец,но израснал в Лос Анджелис- Джон Чо. Може да сте го гледали в Better Luck Tomorrow или в Star Trek.
Почти наш филм си е.Хареса ми,не е върха на киноиндустрията,но е приятен, цветен,духовен и меланхоличен.
Човешка история и наистина е по-скоро корейски,а не американски. За приятелството,семейството,мечтите и реалността.
Красиво е заснет и показва и разказва за  архитектурата на градчето Калъмбъс.
Гледах го тук - да предупредя корейската реч е без превод,но няма проблем,ще се справите с превода и сами. Smile

# 76
  • DE
Още съм потресена. JongHyun бе от любимите ми корейски гласове, толкова тъжен край за това прекрасно момче. Не искам да коментирам, защото ми е мъчно, много мъчно Cry Сутринта пускайки тв по бтв коментираха точно него  Shocked направо гледах така  Shocked

# 77
  • София
Това е писмо към негов приятел, в което е обяснил как се чувства.Преведох го с гугъл, но пак се разбира в каква тежка депресия е бил.

Аз съм счупен отвътре.
Депресията, която бавно се отврати от мен, най-сетне ме погълна цяла.
И не можех да го победя.

Аз се смутих. Грабнах раздвоените ми спомени и извиках да се съберат заедно, но бе посрещнат без отговор.
Ако не мога да си помогна да дишам правилно, е по-добре да спрете да дишате изобщо.
Попитах се кой е отговорен за мен.

Само
аз . Бях съвсем сам.
Лесно е да се говори за края.
Трудно е да се сложи край.
Живеех досега поради тази трудност.
Казах си, че искам да бягам.
Да, исках да бягам.
От себе си.
От теб.
Попитах кой е там. Аз бях. Аз отново бях аз. И пак бях аз.

Попитах защо загубих спомените си. Това беше заради моята личност. Виждам. Така че в края на краищата всичко е виновен. Исках хората да забележат, но никой не го направи. Те никога не са ме посрещнали, така че, разбира се, не знаят, че съществувам.

Попитах защо живеят. Те просто живеят, просто живеят.
Ако попитате защо умра, бих отговорил, че съм изтощен.
Аз пострадах и се замислих. Никога не съм се научил как да превърна тази изтощителна болка в блаженство.

Болката е точно това, болка.
Те ме накараха да не правя това.
Защо? Защо не мога да завърша нещата по начина, по който искам?

Казаха ми да разбера защо боли.
Знам много добре. Нараних заради мен. Всичко е моя вина и всичко, защото ми липсва.
Докторе, това ли искаше да чуеш?
Не. Не съм направил нищо лошо.

Когато нежният глас обвини личността ми, помислих си, "проклетата да бъдеш лекар е лесна."
Толкова странно е, че боли толкова много. Хората, които имат по-лошо от мен, живеят добре, хората, които са по-слаби от мен, продължават добре. Може би това не е вярно. Няма никой жив, който да е по-лош от мен или по-слаб от мен.

Но аз все пак трябва да живея.
Продължавам да питам защо трябва стотици пъти и това не е за мое добро. Това е за твоя.
Моля, не кажете нито дума, ако не разбирате.
Разберете защо боли? Казах ти защо. Толкова ли е толкова лошо да боли толкова много заради това, трябва ли да имам по-драматична причина? По-конкретна причина?

Вече ти казах. Не сте ли слушали? Нещата, които можете да преодолеете, не ви излъчват за цял живот.
Сблъсъкът със света никога не е бил предназначен за мен.
Животът на славата никога не е бил предназначен за мен.
Това е причината, поради която боли. Защото съм известен. Защо избрах това? Това е толкова забавно.
Чудя се, че продължих толкова дълго.

Какво мога да кажа. Просто ми кажи, че съм свършил добре. Това е достатъчно добро. Това, че съм работил здраво. Дори и да не можеш да се усмихнеш, не ме наказвай по пътя си. Направи си добре, работеше силно. Довиждане.

-  Jonghyun на SHINee

https://www.koreaboo.com/news/shinee-jonghyun-suicide-letter-sur … -to-end-his-life/

https://www.koreaboo.com/news/jonghyuns-family-and-friends-tried … s-suicide-letter/

# 78
Не е приятел, а приятелка. Джонг Хьон беше много близък с Nine9 (името й е Чанг Хи Йон) от групата Dear Cloud. И тя, и той са споделяли снимки заедно в профилите си.
На нея той е оставил това предсмъртно писмо и я е помолил да го публикува. Тя е говорила със семейството му и за това го пусна тази нощ в Инстаграм.
Имало е признаци, той е давал сигнали, говорено е с него (и тя го казва с обръщението си), но явно никой не успял да му помогне.
Думите нямат смисъл вече. Жалко...

Jugglers го спрях. Голяма корейска боза - елементарни диалози, до болка позната история, досадни второстепенни образи, преиграване на главната героиня (голяма лигла) - всичко, което презирам от корейците. Не става - за това в канала.

# 79
  • София
Нищо не ми говореше името, нямах представа,че е жена.А в превод излиза приятел.Аз езици не знам, превеждам с преводача.
Скрит текст:
Близък приятел на Джонгюн и художник  9 от групата "Скъпи облаци" пусна последното писмо на Джонгюн.

# 80
  • BG
Писмото го има преведено на руски в showasia, аз не можах да го прочета цялото, защото беше пропито с много отчаяние и ми стана гадно.

# 81
И да споделя, ако някой гледа Prison Playbook на английски.
Тази нощ по Netflix най-после излъчиха/ качиха 7 и 8 епизод, съответно вече има субтитри на английски в subscene.
Явно ще е така до финала - в сряда и четвъртък ще качват епизодите излъчени в Корея, а ще се чака още седмица, докато не ги пуснат и в Netflix, с превод на английски.
Много бавно, за съжаление, а сериалът е интересен.
Загледах американския оригинал - добър е, но макар и корейците да са откраднали идеята - всичко останало е много различно, представено е като черна комедия. И слава богу. Личи, че този път тук е действано с мисъл - над диалози, образи на героите, сцени, ситуации и развитие на действието.
Едно само искам и се моля - дано не развалят всичко по корейски и то точно на финал.

# 82
Prison Playbook го излъчват по Нетфликс във вторник и тогава ще се появяват субтитрите. Поне така пише в subscene.
Нищо не съм гледала от няколко дни, че правих и украсявах сладки.

И една приятна новина.
При Бенгите ще има сватба. Теянг ще се жени за приятелката си, актрисата Мин Хьо Рин. Заедно са от близо три години и сватбата е планувана за Февруари.

# 83
  • София
И на мен това момче ми беше  сред любимците, имаше прекрасен глас. Но корейския шоубизнес изстисква силите на младите хора и ги докарва до отчаяние, от където явно няма за тях помощ и спасение.Писмото му е направо покъртително и много тъжно.Жалко, че толкова млад си отиде от този свят това момче. Нека почива в мир и намери покой където е сега. Трудно се възприема и преживява такава тъжна новина.
Четох, че начина , по който е сложил край на живота си Джонг Хьон е един от най-използваните  за самоубийство в Азия и в частност в Корея напоследък. 

# 84
Сега се надявам малко да ви разведря и ще спамя с няколко песни,които ме правят щастлива
Tiësto - Adagio for Strings
James Brown I feel good
Bob Marley - A lalala long
Mark Ronson - Uptown Funk ft. Bruno Mars
Harel Skaat ft Various Singers - Numa Numa (Hebrew Version)
Имам още 5 или 10 ако трябва и тях ще дам.

# 85
Момичета, изгледах Unforgiven с Кен Уатанабе. Според мен това е една от най-добрите му роли. Пак повтарям, че не съм голям фен на този жанр филми, но тук, както и в оригинала на Клинт Истууд, има качествена актьорска игра (не само от страна на Кен) и режисура, така че си струва да се види.

# 86
  • София
В Two Cops духът на мошенника, вместо да оправи нещата, заради които остава на земята, той само обърква живота на полицая и го замесва във всякакви идиотщини.И не разбирам, като си има гадже, защо изобщо се сваля и се замесва с журналистката?

# 87
Toй няма гадже, тя му се сваляше, а той се правеше на неразбрал. Чак отстрани се впечатли от нейната привързаност.
Скрит текст:
А журналистката наистина ли видя духа на битата жена или аз бъркам нещо
Scream

# 88
  • София
Toй няма гадже, тя му се сваляше, а той се правеше на неразбрал. Чак отстрани се впечатли от нейната привързаност.
Скрит текст:
А журналистката наистина ли видя духа на битата жена или аз бъркам нещо
Scream
Скрит текст:
Журналистката май не я вижда, само си я представя, по предишни спомени.Нали една сестра и разказваше преди за момичето.Ако виждаше духа и,
 защо отиде да и говори в реанимацията,там, където лежи тялото и, а не говори направо с нея?

# 89
Логично всъщност Grinning 

Общи условия

Активация на акаунт