Магията на изтока - тема 52

• 64 998
  • 731
  •   1
Отговори
# 495
Голям сладур е Юзуру.

Снощи загледах Misty. Допадна ми това, което видях в първите два епизода. История за зрели хора изпълнена от зрели актьори. Kim Nam Joo явно си е правила нещо по лицето, че малко се позамислих тя ли е наистина. Всички обаче играят, та е удоволствие да ги гледаш.
Скрит текст:
При катастрофа загива известен играч на голф. Полицията започва разследване с подозрение, че това може и да не е просто ПТП. Известна журналистка е привикана на разпит по случая.
Тя (Kim Nam Joo) е много популярна тв-водеща. Съпругът и (Ji Jin Hee) е бил обещаващ прокурор, но доброволно става обществен защитник. Бракът им не върви, нямат деца, което дава повод на свекървата да недоволства и да се меси в живота им. И в телевизията не всичко върви. След 9 години начело на едно от най-гледаните предавания млада журналистка (Jin Ki Joo) напира да заеме мястото й. ГГ обаче е решена да не се даде толкова лесно. Урежда интервю с известен играч на голф, който по принцип не се изявява в медийното пространство. Оказва се обаче, че той е мъжът, който ГГ е зарязала навремето, защото е бил неперспективен. А сега той е женен за нейна бивша съученичка и приятелка.

# 496
  • София
Голям сладур е Юзуру.

Снощи загледах Misty. Допадна ми това, което видях в първите два епизода. История за зрели хора изпълнена от зрели актьори. Kim Nam Joo явно си е правила нещо по лицето, че малко се позамислих тя ли е наистина. Всички обаче играят, та е удоволствие да ги гледаш.
Скрит текст:
При катастрофа загива известен играч на голф. Полицията започва разследване с подозрение, че това може и да не е просто ПТП. Известна журналистка е привикана на разпит по случая.
Тя (Kim Nam Joo) е много популярна тв-водеща. Съпругът и (Ji Jin Hee) е бил обещаващ прокурор, но доброволно става обществен защитник. Бракът им не върви, нямат деца, което дава повод на свекървата да недоволства и да се меси в живота им. И в телевизията не всичко върви. След 9 години начело на едно от най-гледаните предавания млада журналистка (Jin Ki Joo) напира да заеме мястото й. ГГ обаче е решена да не се даде толкова лесно. Урежда интервю с известен играч на голф, който по принцип не се изявява в медийното пространство. Оказва се обаче, че той е мъжът, който ГГ е зарязала навремето, защото е бил неперспективен. А сега той е женен за нейна бивша съученичка и приятелка.

И на мен ми е много интересен, но защо не се доверява дори на съпруга си.Колко много неща можеше да имат съвсем нормално обяснение, ако не мълчеше тя.

# 497
Тайна, само първите два епизода съм изгледала и не съм навлязла съвсем в историята. Но това, което ми харесва е, че са избрали подходящи по възраст актьори, които си пасват с образите, а не са се хвърлили на разни популярни младоци. Както, например, чета за новата екранизация на Опасни връзки. Сори, но Woo Do Hwan и велветката Joy хич не ми се връзват като главни герои точно по този сюжет. Освен, ако оригиналът не е само вдъховение за този сериал и сценарият на настоящата драма няма нищо общо с него. Тези двамата няма как да се сравнят Jang Dong Gun/Cecilia Cheung и Bae Yong Joon/Jeon Do Yeon, които са играли в предишните азиатски филмови версии. За Жана Моро и Жерар Филип даже няма и да споменавам.

# 498
На мен дори китайската версия на "Опасни връзки"  - Dangerous Liaisons ми харесва повече от корейската. Сега видях,че оценката му в ИМДБ е 5,6 и добре,че съм го гледала,че сега не бих се навила при този рейтинг.
На мен ми се гледа римейк на Пътешествията на Гъливер или азиатската гледна точка и римейк на The Truman Show.

# 499
На мен пък ми се гледа сериал с Маркъс Чанг или Аарън, ама няма.
Аарън има три обявени за тази година, в два от тях не е в главна роля, в третия е, но така и няма още точна дата на излъчване.
Двама тайванци ще харесам и нищо от години с тях. Голяма мъка.

Всеки ден му гледам новите публикации в Инстаграм, но нито нов сериал, нито нов филм.

# 500
  • BG
Сори, но Woo Do Hwan и велветката Joy хич не ми се връзват като главни герои точно по този сюжет. Освен, ако оригиналът не е само вдъховение за този сериал и сценарият на настоящата драма няма нищо общо с него.
Със сигурност така ще е, нищо общо няма да има, обаче аз го чакам с нетърпение, защото искам да гледам Woo Do Hwan, а нито едно от заглавията, в които е участвал не е като за мен.
Father is strange се чудя дали да го гледам, на 5 еп. съм и никак не ме впечатлява. Нито И Джун искам да гледам, нито мъжкия каст радва окото, единствено И Ю Ри ми е интересна, харесвам я много и сладураната от Палавата целувка също. Май прехвален ще излезе този сериал според мен.

# 501
Вчера Женя си поплака след изгубеното злато, но SM Ent., очаквано, излизат с жест към нея - преди церемонията по закриването ще има среща между нея и ЕХО.
Милата тя, ще бъде много щастлива.

Едно ново японско филмово заглавие, което участва на провеждащото се тези дни Берлинале (утре го закриват и ще обявят победителите) беше отличено с награда на филмовата критика.
Не го очаквах, но явно се е харесал на критиците. Филмът е River's Edge и тръгна по кината в Япония преди седмица.
Всъщност, това също е едно от новите японски заглавия, които се очакваха с интерес. Тази година е много благодатна, великолепни японски продукции предстои да видим.
Лентата не е сред участниците във финалната селекция за Златната мечка, но пък е получила много добра оценка. Погледнах списъка - предимно европейски, три американски, един мексикански, ирански и един филипински (?!?!) филм ще участват в битката.

Видях, че в панорамата е участвал и новия филм на Ким Ки Док. Прочетох му сюжета, видях му избора на главните актьори и се отказах.

# 502
  • София
За любителите на японското Final Life: Even If You Disappear Tomorrow, който успее да го изгледа , ще го похваля.Ужасни цветове, тресяща се камера,все едно с телефон е снимано(с телефон щеше да е по-добре), светлини срещу камерата, никой не говори, нищо не се разбира от сюжета, Taemin се движи, все едно е на моден подиум, гледа като ударен, Направо ме хвана  Мениер.Само един и половина епизоди изгледах, повече не ми издържаха нервите, очите и вестибуларния апарат.

Имам си нов любим ост и някой се е постарал да го направи на клип от час, свири ми непрекъснато за фон.

https://youtu.be/xot62N0yzX0

Последна редакция: сб, 24 фев 2018, 16:06 от Тайна

# 503
Е, той е тъпотия. Никъде нямаше положителен коментар за него.
Чудно е, че си решила да го гледаш, явно само заради Темин.

# 504
  • София
Е, той е тъпотия. Никъде нямаше положителен коментар за него.
Чудно е, че си решила да го гледаш, явно само заради Темин.
Не е и заради него, аз не го харесвам особено, но понеже все ми излизаше заглавието пред очите, 12 сериен, преведен,интересно резюме, реших,че мога да видя за какво става дума.

# 505
Вчера се опитах да гледам този филм, но стигнах до 40-тата минута на първата част и се чудя дали да продължавам: http://www.imdb.com/title/tt6070832/ ("Сакурада ресет")
Става дума за мистериозен град (Сакурада или Саграда?..), в който някои хора имат специални сили, но щом напуснат границите му, забравят за това и не могат да ги използват. Двама ученици използват силите си, за да спасяват животи (на произволен принцип - мотивира ги това, че тяхна приятелка е умряла; момчето е травмирано, а момичето е влюбено в него и прави каквото му се каже). Силите на момичето се състоят в това да изтрива (ресетва) събитията до три дни назад, като след като го направи не може да ги използва 24 часа. Силите на момчето не са ми съвсем ясни - май открива информация, освен това помни различните реалности, докато "партньорката" му не си спомня алтернативната реалност от момента в който използва дарбата си.
Изглеждаше ми интересно, но режисьорът е успял да прецака обещаващия сюжет. Сцените са объркващи, атмосферата е тягостна, навлиза се трудно в историята (след 40 минути имах чувството, че все още съм съвсем в началото и всеки момент нещата ще станат по-смислени) и през цялото време светлината е странна. Знам, че е обичайно да се използват филтри за атмосфера, но не е нормално целият филм да е заснет с жълт филтър... Или в този район на Япония въздухът има по-особен цвят...
Видях, че филмът е по манга, предполагам, че е много по-интересна; някой ден може да й хвърля едно око..

# 506
Самото аниме влиза в Топ 15 (и то на предните места) на най-добрите за миналата година. Самият филм е прибързан докато публиката е яхнала вълната.Напълно излишен.Ти си решаваш дали да го продължиш.Аз лично му казах чао и го пратих в коша.Няма как 24 епизода да се съберат в два филма.
Анимето е по-подредено,по-плавно се развива сюжета и държи в напрежение.
Я виж тук дали няма да си харесаш нещо.

П.П.
Shuhei Nomura има фотогравска памет и може да запомни всичко след като влезе в Сакурада,дори и ако Харуки използва силите си.
Ще допиша после,сори

Последна редакция: сб, 24 фев 2018, 14:39 от Tuon

# 507
Значи по-добре направо да изгледам анимето Simple Smile

# 508
Темин и аз не го харесвам особено. Тази негова лигавост, която му е по природа, не я издържам. На 25 години е, но поведението му все още е като на непораснало дете. То си има и причина, де... Да дебютираш на тези крехки години (15 в неговия случай) и цял живот да си в един "балон".
Интересен ми е само като танцува.

Последните три години японците започнаха все повече да правят сериали в сътрудничество с Netflix, което в много похвално.  
Тази година отново се очертават интересни заглавия.
Та... Миналата година излъчиха и Samurai Gourmet, който най-после се наканих да гледам, въпреки че знаех за отличните му отзиви и положителнитe/високи оценки, които получи.
Изгледах шест епизода до тук (от общо 12), кратки са по 20 минути и мога отсега да обява дорамата за едно японско бижу. Оценката му от 8.4 в imdb е напълно заслужена.
Истинска наслада за окото е този сериал. Имам чувството, че усещам аромата на ястията през монитора. Някои от тях са и типично европейски, ястия, които японците след XVI век са приели от португалските търговци, но си ги правят по техен си начин и ги наричат с европейските им имена, но знаете, на ... джапинглиш. За мен лично, съвременната японска кухня е най-близка и до нашия балкански/ европейски вкус.
Главните роли, в които са двама от големите ми японски любимци, няма какво да ги коментирам. Наото Такенака и Тецуджи Тамаяма нямат грешка, където и в каквото да съм ги гледала.

Шошулчо, горещо ти го препоръчвам. Има го качен с английски превод в dramacool.
Това е сериал за удоволствието от хубавата/ качествена храна, за такива като нас.

# 509
  • MJF
То тези дни четох интервю с бабата на Медведева , та се изясни повече от къде е този интерес силен към аниме и т.н. Оказа се,  че си имат в семейството професионален аниматор- вуйчо ѝ. Майка ѝ също рисува добре. Женя и тя.Е нещо да я разсейва от мисли поне там докато се приберат от Корея. Туй добре.
 Embarassed Blush Stop идната седмица ще се върна назад тук в темата и изчета пропуснатото. Знам че и нощен гост нещо ме пита и т.н.  Blush Peace

Общи условия

Активация на акаунт