DOLUNAY - ПЪЛНОЛУНИЕ- С участието на Йозге Гюрел и Джан Яман.ТЕМА 11

• 110 398
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Добър ден , момичета!

Да се запиша и аз в прекрасната ни нова тема , за която сърдечно благодаря на Ейдин и Дъга !

Снощи не можах да гледам епизода. Ще наваксам пропуска днес.
За рейтинга - дано не пада повече, защото  не ми се иска да се разделям все още с този хубав сериал.

Хубав ден на всички!

# 91
  • На зелено
Здравейте, момичета!

От доста време не съм включвала, защото вече интересът ми към сериала рязко намаля.
Постепенно нетърпението за гледане онлайн, всеки коментар и превод просто намаля. Не развиват персонажите, използват различни похвати за едни и същи скандали, пречки и недорозумения.  Прочитайки коментарите ви и за последната серия, просто няма да я гледам. Ядосвам се как СЦ прахосват актьорският талант и на Йозге, правят я да изглежда като неуровнесена тийнейджърка. Не използват спойката, която има между ГГ, СЦ не им създават образ на семейство, които решават проблемите заедно, а на младежи, които са лесно манипулируеми. Рейтингът също намалява с всяка изминала седмица. По/добре да приключат сериала и да се спрат мъките на редовните зрители.

# 92
Жалко ,че ще си останем само с  малкото хубави моменти на Ферит и Назлъ  Tired

Как ли се чувстват СЦ сега след вчерашният им гаф .Дали изпитват някаква вина за това ,че опропастиха един добър проект  newsm78

# 93
Здравейте момичета,

Благодаря ви за коментарите! Hug bouquet Напълно съм съгласна с вас, аз също съм разочарована. Но все още имам някаква надежда - ще видя, какво ще каже Назлъ на Ферит, как ще обясни случващото се, може да му признае и да му разкаже всичко. Но, ако пак започне да лъже и да крие истината, то за мен, това вече не е любов от нейна страна, независимо от причините, поради които си мисли, че трябва да крие случващото се. Аз лично, не разбирам така любовта, за мен е важно доверието, да споделяш дори и най-тежките тайни и най-трудните ситуации, защото в една връзка двамата трабва да вървят ръка за ръка през трудностите. Ако Назлъ, заради Асуман и криворазбраната си сестринска вина отново отблъсне Ферит, ако отново започне да го лъже, да бяга и да върти и суче, за да поддържа лъжата и т.н. вече при изяснени чувства, то за мен Назлъ не заслужава този мъж. За съжаление, СЦ са на път да превърнат Назлъ в глупава, слаба, ненужно наивна и лесно манипулируема жена, съжалявам, че го казвам. Още имам надежда за интересно извъртане на ситуацията, т.е. - Назлъ да признае всичко и двамата да измислят план, как да действат и да надхитрят Хакан в собствената му игра. Изключително ме е яд за мощта на Хакан, с която СЦ го обзаведоха - като октопод е, а нашите просто не знаят къде са, нито приятелите им са адекватни. Време е да започват да разплитат нещата - поне онзи от стадиона да го разкрият, че върти номера и така лека по лека да започнат да дебнат и те, да се съмняват. Асуман трябва да се задейства, ако не иска да изпусне Дениз, защото той само това и чака. Дано в другата серия има позитивно развитие, иначе просто ще съсипят сериала.

bouquet bouquet bouquet

п.п. Назлъ каза ли на Ферит за заема и за работата си като преподавателка в курсове? Не съм гледала подробно предишната серия все още. Ако и това не е споделила... Rolling Eyes Shocked нямам думи. Честно казано, ако Назлъ забърка и кашата с развода, то Ферит ще има пълното право да я остави да си върви...колко още ще тича след нея, колко още ще се чуди какво става и ще бъде заблуждаван...това не е нормално поведение на една влюбена жена. Дано нещата се развият иначе!

# 94
dana78 дано СЦ вече са осъзнали ,че корабът потъва и ако са имали друг замисъл набързо преработят снощи показания финал на серията и пренапишат нов сценарий за началото на следващата серия друг вариант не виждам .Спасение ЙОК  ooooh! Май наистина съм се  филмирала  ooooh! на фона на тръстиката която ме е затрупала  ooooh! от снощи не мога да си събера мислите  вече съм по-зле и от Фатошката  Tired напълно неадекватна  Embarassed

# 95
  • София
Здравейте момичета  Hug Hug Hug

Снощната серия започна доста обещаващо и като се появи тоя Хакан и отиде работата  ooooh! Какво толкова я е страх тая смотла, тъпанарка и глупачка Назлъ немога да разбера  newsm61 smile3515 Мъжа й не е някой квартален мухльо дето като му каже,той няма какво да направи, защо все крие не мога да я разбера????? Земи му кажи и той да се оправя с Хакан, каква е тая простотия  ooooh! Ще криеме, ще се развеждаме, а иначе много го обичаме Ферит и не можем без него  ooooh! В крайна сметка затова са двама, за да си споделят и да се справят с трудностите заедно  ooooh!
Тия СЦ минават всякакви граници вече #2gunfire #2gunfire
Той Ферит ще я попита защо,и тя да вземе да му каже, че иначе и аз съм на мнение много бързо ще го спрат сериала, да не кажа, че и никакъв финал няма да спретнат, ами ще го оставят ей така висящ в нищото  ooooh! #Crazy Cry
И рейтингите са  smile3505
А знаете ли какво се замислих вчера, той Музафер е жив още, но Назлъ, ако не се разведе Хакан може и да го убие и Асуманката отиде и тя  Rolling Eyes

Абе не знам, ама такава каша сътвориха тия сценаристи, аз не виждам как ще си я оправят  ooooh! ooooh! ooooh!

# 96
Инфантилността на Назлъ как събужда страст у мъж като Ферит? Тя се държи като тийн на екстази. Асуман на нейния фон е по-нормална.

# 97
Добър вечер,момичета, Hug Hug Hug

Снощи бях толкова бясна ,че не ми се пишеше изобщо,но като гледам всички сме на едно мнение-СЦ потопиха хубавия ни сериал с недомислиците и смяната на жанра.Те в Турция, СЦ и зрители, романтиката май я виждат в насилието,престъпността,злобата,отмъщението и убийствата dohДоста изкривена представа според мен.Бясна съм им на тези СЦ и за това,че толкова позитивни и хубави образи ги превърнаха в декор на лошите-Енгин,Фатош,Манами,Тарък-толкова заряд имаше за романтика и комедия с тях,а те възвеличаха злобните и отмъстителни престъпници и ги превърнаха в главните герои.И докато превръщат Фатош,Назлъ и Ферит в малоумници рейтингът върви към нула и май наистина към 26.12 ще стигнем до бърз финал.Много,ама много съжалявам за Джан и Йозге-много красота и талант,много професионализъм ни показаха,а СЦ унищожиха труда им,а героите им превърнаха в наивници без трезви и правилни действия!Затова и бате ни Енгин си закри профилите-усетиха,че са изпуснали нещата и явно ги заливаха критиките на зрителите! Mr. GreenСъжалявам и за образа на Булутчо-това дете е магьосник и правеше интересен всеки епизод ,в който участваше-лишиха ни и от неговия образ!

Някой ще ме светне ли за реакциите на рускините след снощния епизод!

Жалко,за тази красота

# 98
Keskinowa реакциите на мамашите са  като нашите . ooooh! Ядосани и разочаровани и очакват финал на проекта с 26 серия . Tired Мненията ни се припокриват за СЦ за това ,че съседите изобщо не обичат любовта а всичко им е на война  ooooh! и най-вече ядосани на Назлъ  TiredКакво да кажа  прави са си.Ферит изобщо не заслужаваше тази нейна реакция.Ще бъде много наранен  Tired Изобщо се чудя дали заслужава Назлъ любовта на Ферит  newsm78 Май не  Crossing Arms

dana78 сега прегледах серията със субки Назлъ не е признала на Ферит  за заема и за работата си като преподавателка в курсове и изобщо много черни точки натрупа спрямо него  Tired

# 99
Като знам края на епизода въобще нямам желание да го гледам с превод.Най-важното го разбрах и без превод-Назлъ отказа любовта на Ферит и изживявайки се на майка-сестра отново за кой ли път застана на грешната страна-страната на виновните.И къде са тия безотговорни родители оставили две момичета сами в тоя голям град. ooooh! ooooh! ooooh!

# 100
Като знам края на епизода въобще нямам желание да го гледам с превод.Най-важното го разбрах и без превод-Назлъ отказа любовта на Ферит и изживявайки се на майка-сестра отново за кой ли път застана на грешната страна-страната на виновните.И къде са тия безотговорни родители оставили две момичета сами в тоя голям град. ooooh! ooooh! ooooh!

За първи път  днес и аз нямах желанието да го гледам със субките  затова тази вечер само на избрани моменти от щастливите Ферит и Назлъ края направо го пропуснах  ooooh! ooooh! ooooh! Може и да си права относно закрития профил на бате Енгин пък може и той вече да не взема участие по проекта .Ако го е направил евала му .Видял е ,че СЦ о...каха пейзажа и  изход няма.Наистина ще е жалко за Джан и Озге  ще ми липсват като екранна двойка  Tired

# 101
Здравейте, момичета! doh

Благодаря за споделеното!

Гледам, че още не ви е минало от снощи, но какво да се прави. Можеха да ни подарят един романтичен епизод и да ни оставят с усмивка поне веднъж, пък после да забъркат кашите и тайните, но им се досвиди. Затова и рейтинга е колкото да не е без нищо. Не знам този път Келебеците ли попречиха или гениалните решения на сценаристите, но май трябва да сменят курса. Иначе жалко за перфектната екранна двойка.

Аз съм от малкото, които не са разочаровани от епизода. Разбира се, че не съм удовлетворена, но се случи в общи линии онова, което очаквахме. Няма как да има по-нататъшно развитие на сериала без нови интриги и проблеми за главните герои и неща, които ги разделят и им пречат. За съжаление, такива са законите на жанра, а ние като сме се хванали на хорото, трябва да го приемем.

Преди години схемата на производство на турските сериали беше различна и затова имаше истински, съдържателни и затрогващи герои и истории, които винаги ще помним.Основната линия на сюжета беше предварително измислена от начало до край и в движение променяха само дребни детайли. Сега обаче сюжетът се нагажда според нуждите на рейтинга и под натиска на тв канали в опита да се нацели вкуса на турската публика. А тя иска изобилие от лоши герои, интриги, убийства, престъпления и т.н. Или поне така си мислят онези, които определят правилата на играта. Като прибавим към всичко това и все по-засилващата се цензура, нещата не са розови. Нашата  е лесна, като не ни хареса някой сериал, зарязваме го и почваме друг. Но представете си как се чувстват актьорите, когато превърнат героите им в идиоти, а те трябва да продължат да ги играят.

Та в този ред на мисли се опитвам да се концентрирам върху страхотната романтична история и красивите и талантливи актьори, които я пресъдават по неповторим начин и върху мисълта, че може отдавна да сме избягали от жанра романтична комедия, но със сигурност накрая двамата ще се съберат и ще имаме хепиенд. Виж ако и това не стане, ще съм наистина разочарована.

И на мен повече от всичко ми се иска Назлъ да споделя всичко с Ферит, но не се получава и то не само защото тя е глупава, наивна, лекомислена, непораснала, манипулируема и какво ли още не, в което тук я виним. Може би е от хората, на които им трябва малко време да осмислят нещата, преди да вземат решение, но проблемите така се струпват върху главата й, че тя дори дъх не може да си поеме. Аз лично преди да видя как Назлъ ще обясни на Ферит решението си да не приеме пръстена, мисля да не се ядосвам и да не я обвинявам. Няма да се измъкне без обяснения, Ферит няма да го позволи, а може би някой друг ще се намеси и проблемът ще се разреши. Изобщо не смятам, че е възможно двамата да се разделят отсега нататък, след като толкова изстрадаха връзката си. Както не вярвам и че ще симулират раздяла пред враговете си, защото от това няма смисъл.

От личен опит знам колко скъпо струва дори най-малката тайна между партньорите в една връзка и колко отрицателни последици носи, дори да се отнася за нещо дребно и маловажно. Но нещата понякога имат две страни, те не са само черни или само бели. Зад мълчанието понякога се крият страхове, с които човек трудно се преборва. Ферит е разумен мъж. Мисля, че няма да съди прибързано любимата си и смятам, че ненапразно дадоха в този епизод сцената, в която той признава пред Назлъ за най-голямата си болка – за онази премълчана истина, която е оставила траен отпечатък в живота му и с чиито последствия все още не се е преборил. Приемам това като подсказка, че и той ще прояви емпатия и разбиране към мълчанието на Назлъ.

Опънах чаршафа, а още не съм гледала епизода с превод. Но имах нужда да споделя.
Отивам да си сипя чаша вино и да си го пусна.
Няма сила, която да ми развали удоволствието да гледам влюбените Назлъ и Ферит от снощи.
Пък после ще му мислим. А утре ще чакаме фраг.

Приятна вечер!

# 102
Дъгичка, HugМария, Hugда разочарована съм от снощния финал,но разочарованието ми не е толкова от отказа на Назлъ,а от това,че ни върнаха пак в началото да правим преговор на грешките на Асуман.Не ни предложиха нещо по-различно и оригинално,което да ни заинтригува.Беше ясно,че ще има раздяла,аз самата писах доста пъти за това-за да могат да встъпят после в истинския си брак.Но защо отново старата история-това и го гледахме и не го харесахме,а те пак ни натресоха Асуман с издънките си и бягащата Назлъ.Това ме вбеси тъпчат на едно място и никакво развитие и оригиналност в епизодите.

# 103
Съгласна съм с поста на Дъгичка... Каквото ни сипят в чашата, това ще пием....Или романтика, или раздяла, или дълбока драма... Каквото -такова... Не се ядосвайте, момичета... Гледайте по-ведро на нещата...и от хубавата им страна.. Нима в живота всичко е по мед и масло, та искаме и тук да е така... Аз лично в началото бях започнала да гледам три филма едновременно... "Пълнолуние", "Сълзите на Дженет" и "Истанбулска невеста"... Но като актьорски състав най-много ми допадна каста на "Пълнолуние" и може би донякъде на "Истанбулска невеста"...Зарязах другите два филма и се захласнах по нашия.. Сега дори нямам желание да си пусна някоя серия от споменатите други,  защото сърцето ме тегли към нашето сериалче и искам да го гледам докрая, та дори и да се поядосам малко или много.. Ако не сценаристите, със сигурност актьорите го заслужават... Заради отдадеността си, заради желанието си да предадат най-съкровените чувства, които героите им изпитват, заради емоцията, с която ни даряват и заради заряда и енергията,  които носят у себе си като послание... че все пак любовта е нещо вълнуващо, красиво и истинско...

Последна редакция: пн, 11 дек 2017, 23:14 от mury9

# 104
  • Плевен / София
Здравейте момичета
Знаете, че снощи много се ядосах и казах, че приключих с гледането онлайн....не ми се иска да гледам същите истории от първи сезон....и ако в следващата серия Ферит не накара Назлъ да говори и не решат проблема заедно....ще ме загубят окончателно като зрител.....Иначе романтиката в серията беше на макс и може би затова душа, с който ме поляха в края се оказа леден....

Общи условия

Активация на акаунт