Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 3

• 89 215
  • 762
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Благодаря за отговора Simple Smile

# 76
Чавеева е номер едно. Факт. При Ибрям чаках два часа и половина, без обяснения  и коментари. Беше бхс. При Стратиева н ечаках, но пък прегледът беше точно 15 минути, не ми показа нищо, нямах никаква снимка. При Чавеева си видях детето на 4д и имах определени очаквания от последната фетална. Мислех, че също ще я видя. Всички са ми казвали, че са си виждали лицата на децата на 4д на трета фетална.

Напълно съм съгласна и аз с коментара, по-рано в темата съм описала същото за специалистите. Препоръчвам ти да си чакаш за Чавеева, ане да те мотаят при Ибрям 2 часа и накрая да си разочарована.

# 77
Аз искам да попитам нещо с риск да се повтарям за стотен път, но просто не можех да намеря отговора в търсачката: в сайта пише, че всичко е осигурено, само с лична карта да се отиде, но все пак мисля че е нужно да се вземат някой неща... първо на акъла ми идва крем за ръце и четка да коса примерно.
Ще съм благодарна ако някой наскоро родил там пише какво му е било нужно и дали има нещо, което е хубаво да вземем въпреки наличието му в болницата!

# 78
  • София
Вземи си четката и крема. Чехлите не са много удобни, можеш да си вземеш чехли и джапанки. Сешоар можеш да си вземеш, аз си носех и мои нощници. Бельо също. За сега това се сещам.  Simple Smile За бебето абсолютно всичко си има, храна и вода също е осигурена.

# 79
Удобно бельо (еднократно, многократно, каквото прецениш, може и превръзки да си носиш, там дават, но ако искаш някакви специфични), сутиени за кърмене, подложки за кърмачки, чехли, лични принадлежности по твоя преценка (там дават пакет, но аз си носех четка за зъби, козметика, която си ползвам) - четки, гребени, сешоар, ако имаш нужда от него.
Аз също си носех мои нощници, но ми трябваха повече от две, защото много се потях и ползвах и от техните там...
Това в общи линии. Като ти идват на посещение може да ти донесат, ако нещо си забравила.

# 80
  • София
Ето го моят списък с нещата, които си бях приготвила в чантата.

л.к+документите за прием
зарядно и телефон
джапанки
бельо
сутиен за кърмене+подплънки+силиконови зърна+крем за зърна (за всеки случай   😂)
моята си четка и паста за зъби
малко козметика- душ гел, шампоан, стик против изпотяване и малко грим
гребен
ластички за коса
преса
сешоар
чорапи, ако ми стане студено  Laughing
мокри и сухи кърпички
дрехи за изписването за мен и бебе

Иначе и нищо да не вземеш, ще се оправиш. Реално нищо не ми трябваше, даже мъжът ми в суматохата си беше тръгнал с чантата ми и ми я донесе на другия ден, а на мен ми падна батерията и акушерките ми търсиха зарядно през нощта 😂

# 81
  • София
Зарядното е много важно, да!  Laughing Откакто влязох в 9 м на всеки преглед си го вземах с мен.  Mr. Green

# 82
Зарядното е много важно, да!  Laughing Откакто влязох в 9 м на всеки преглед си го вземах с мен.  Mr. Green

аз затова си носех една пауър банка с мен, за всеки случай Simple Smile

# 83
  • София
Случвало ли ви се е като излезете от лаборатория да си платите едни изследвания, а няколко часа по-късно като попитате дали имате нещо да плащате да ви изскочат още 20тина лева за някакво изследване...??

# 84
  • София
На мен ми се е случвало  да ми вземат пари за нещо, което не е правено. Бях отишла само за тонове, а те ми таксували и преглед. Почти веднага се усетих, обадиха се на доктора, той потвърди и  казаха, че ще ги  приспаднат следващия път, така и стана.

# 85
  • София
Сега звънях да изяснявам, надявам се, че някой от болницата чете какво се изписва тук. Тази от регистратура ми затвори докато говорех. Благодаря за което.
Сутринта пуснах изследвания, после ги платих. Имах задачи в болницата, документация, тонове и прочие, след което минах през каса да попитам какво дължа. Излезнаха някакви 16лв за кръвна група и резус фактор, които НЕ бяха отбелязани в листа от АГ, в което съм убедена, Листът стои в мен от предния преглед преди две седмици и съм го чела 20 пъти сигурно. Да не говорим, че тези изследвания вече сме ги правили. Едно, че ми е чудно защо са ги пуснали на своя глава, и второ как аджеба плащам веднъж за изследвания и после се оказва, че имам да доплащам?! А това със затварянето на телефона, без коментар, надявам се просто да го е изпуснала без да иска, защото обратното говори много лошо....
А това да се таксува ненаправено изследване и на мен се е случвало поне два пъти, после го коригират, но ако не се усетиш пакетът ще ти свърши по-рано от предвиденото.

# 86
Здравейте,
Обръщам се към следилите се в "Щерев" и на друго място едновременно. Аз не живея в София, но искам да се следя и да родя в "Щерев", тъй като имам позитивен опит от първата ми бременност, когато живеех в Сф.
Въпросът ми е - тъй като ще се следя паралелно и в града, в който живея - дали има смисъл да си купувам пакет "Оптимален". Виждам, че включва трите фетални морфологии и ехокардиографията, както ултразвук и тонове. Аз смятам да си правя всички важни изследвания в "Щерев", а в града, в който живея - само кръвните (за да не ходя до София гладна и жадна).
Та, въпросът ми е - ако има дами като мен, има ли смисъл да си купувам пакет?

# 87
Не знам какво да те посъветвам, аз не си взех пакета, плащам си всичко, много често съм чела отзиви, че той не стига и пак доплащаш, а друг път пък остават неизползвани прегледи. И реших да съм без пакет, но вероятно пък е по-изгодно, то иначе няма смисъл. Аз всичко правя в Щерев. От опит знам, обаче, че ако се случи нещо, не дай си Боже, възстановяват неизползваната сума. Аз досега със сигурност съм направила повече прегледи от пакетната цена. И ПКК съм ги изпълнила досега, а ми остават поне още 4 +. Фетална екокардиография пък не ми назначиха. Но не съм смятала колко ми е излязло всичко досега, за да направя сметка дали е по-изгодно, а като се замисля не беше лошо е така една статистика, ама...

Аз успях да запиша час при Чавеева и съм повече от доволна, късмет извадих! И за училище за родители се записах, чудех се, но пък таткото изяви желание, със сигурност ще научим нещо полезно, все пак ни е първо дете и нямаме никакъв опит Simple Smile

# 88
  • София
Аз съм със скъпия пакет, всичко си ползвам по него, но ето на, днес още 100лв за изследвания...не стига в края ама пък мисля, че си заслужава

# 89
Мерси за отговора. Аз при първата бременност не взех пакет по препоръка на Александров, който ме увери, че няма да са ми нужни всичките изследвания, но накрая май даже и повече направих. Иначе и аз нямах назначена ехокардиография, но я направих за собствено успокоение, смятам и сега така да постъпя.
Училището им за бременни също посещавах при първата бременност и като цяло не мога да кажа, че научих нещо различно от другите безплатни училища, които посетих (аз обиколих де-що има такива по молове и магазини. Simple Smile ), просто атмосферата е по-задушевна и приятна. Иначе го водеше една акушерка Диди не-знам-коя-си, която изплещи доста простотии по адрес на кърменето и накрая се сдърпаха с Надежда Стаменова, която беше гостуващ лектор по темата. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт