Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 3

• 89 681
  • 762
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, предстои ми втора ФМ в Щерев. Разбрах, че на някои места давали диск накрая и се чудех дали тук има такова нещо?

# 286
Здравейте, предстои ми втора ФМ в Щерев. Разбрах, че на някои места давали диск накрая и се чудех дали тук има такова нещо?
Не. Само 3D цветна снимка ми дадоха.

# 287
  • София
Здравейте, в 21гс съм, следя се по ЗК на друго място, но се спрях на Щерев за раждането заради д-р Андреева, при която съм се преглеждала още 2003-2004г в МД. Разколебава ме това, че приемат за раждане само след 36гс и разбира се нямат неонатологично отделение. На ФМ откриха, че в пъпната връв на бебка има само 1 вена и 1 артерия, вместо 2 артерии и сега тр стриктно да се следи как нараства, въпреки че доц.Снежинка Томова не го отчете като кой знае какъв проблем, освен че евентуално може да е малко по-дребничко бебе. Та мисълта ми е, че за съжаление май ще се наложи да изтърпя мизерията и лошото отношение в МД, но какво да се прави. Също така мн тъпо, че в БГ само в частна болница можеш да си избереш как да родиш (аз искам секцио), в държавните - само ако имаш всички показатели, мнение на 10ма специалисти (очен, ортопед, ендокринолог и врачка примерно...) и благословията на Папата...

# 288
  • София
Здравейте, в 21гс съм, следя се по ЗК на друго място, но се спрях на Щерев за раждането заради д-р Андреева, при която съм се преглеждала още 2003-2004г в МД. Разколебава ме това, че приемат за раждане само след 36гс и разбира се нямат неонатологично отделение. На ФМ откриха, че в пъпната връв на бебка има само 1 вена и 1 артерия, вместо 2 артерии и сега тр стриктно да се следи как нараства, въпреки че доц.Снежинка Томова не го отчете като кой знае какъв проблем, освен че евентуално може да е малко по-дребничко бебе. Та мисълта ми е, че за съжаление май ще се наложи да изтърпя мизерията и лошото отношение в МД, но какво да се прави. Също така мн тъпо, че в БГ само в частна болница можеш да си избереш как да родиш (аз искам секцио), в държавните - само ако имаш всички показатели, мнение на 10ма специалисти (очен, ортопед, ендокринолог и врачка примерно...) и благословията на Папата...

Това, че е с 2 съда, а не с 3 да не те притеснява - дъщеря ми беше така. Родих в Щерев при Савова, там и се следих, последните седмици ми правиха доплер задължително и всичко беше наред.
Днес бях на ФМ при Чавеева (в 19+6 гс съм )и и споменах, че предното дете е било с 2 съда - тя каза, че това въобще не е страшно или някакъв опасен показател. Следи се там където ще се чувстваш спокойна и успех Simple Smile

Между другото - как се слагаха тези лентички под поста?

# 289
  • София

Много ти благодаря за успокоението!
Какви лентички, аз съм през телефона и не виждам?

[/list][/url]

Това, че е с 2 съда, а не с 3 да не те притеснява - дъщеря ми беше така. Родих в Щерев при Савова, там и се следих, последните седмици ми правиха доплер задължително и всичко беше наред.
    Днес бях на ФМ при Чавеева (в 19+6 гс съм )и и споменах, че предното дете е било с 2 съда - тя каза, че това въобще не е страшно или някакъв опасен показател. Следи се там където ще се чувстваш спокойна и успех Simple Smile

Между другото - как се слагаха тези лентички под поста?

# 290
    Пак ще препоръчам - търсете и четете мнения за доктори, включително и в старата тема. Има страшно много информация която е много полезна. Внимавайте при кой се следите, особено за ФМ, в Щерев според мен кадърно могат да я правят Чачева и Стратиева, останалите още много имат да се образоват и да практикуват. Но всеки сам си решава...

Абсолютно безобразие е това което четох по-нагоре - да има записан час за определен лекар за ФМ и в едва ли не в деня на прегледа или малко преди това да се окаже че пациентката ще я преглежда друг лекар. Как така?!? Това е безобразие, аз бих вдигнала грандиозен скандал! За добрите специалисти в София се записва час месец напред, не може в последния момент да се окаже че няма да ме преглежда този за който съм записала час а някакъв вчерашен сульо дето е изкарал един курс, гледал другите как правят 50 прегледа и решил че и той покрай другото станал специалист по ФМ. Направо отвратителен номер който са направили от Щерев и заслужават здрав скандал, защото това е супер важен преглед и въобще не е все едно кой го прави!!!

# 291
    Момичета, и вд ругата тема за клиниката питах, но искам и тук да пиша, моля ви, ако някоя от вас е минавала през ембриоредукция в клиниката или има позната, която да е правила тази процедура тук, да ми разкаже накартко кой доктор го е правил, и въобще как е минало всичко! Може и ан лично, ако не желае да се обявява в темата! Предварително благодаря!

Лежах по едно време за задържане с жена, която беше минала редукция. Беше бременна с близнаци вече към кр. на 6м, в началото бяха редуцирали третия ембрион. Тя беше пациент на Коновалова, тя беше правила и редукцията, успешно, без проблеми. Доколкото си спомням каза че са я приели за два дена, първия процедурата, втория за да наливат спазмолитици да се се избегне проблем. Тя след това лежеше за задържане с много изгладена шийка в 6 м., но от самата редукция каза че не е имало никакви проблеми, беше много доволна от Коновалова.

# 292
    • София
    vesperes, ако искаш да добавиш нещо, трябва да си редактираш предния пост, според правилата не трябва да се пускат последователни постове от един и същи потребител. Не го казвам, за да се заяждам, но някой може да те докладва и да ти изчезне някой коментар.  Peace

Иначе аз и преди съм писала, нямам никакви забележки от Искилиева във връзка с феталната морфология, пак бих отишла при нея.

# 293
    Ами здраве да е като изчезне, пиша когато с нещо мога да съм полезна. Такова нещо ми се случва рядко и със сигурност не съм от маниаците да генерират брой постове. Просто когато пиша през телефон/таблет ми е трудно и неудобно да компилирам няколко цитата с отговори.Simple Smile

Колкото до това което пиша за специалистите по ФМ, повярвайте ми има много основания за да го кажа. Умишлено вече не споменавам имена на лекари и фактология, но само от последния случай ми настръхна косата като слушах глупостите които бълваше една от специализантките на Чавеева, последната побесня след като два пъти я пита и пак чу същата глупост, накрая я попита дали спи още... При безпроблемна бременност и здраво бебе всеки може да свърши работа за ФМ, даже моя лекар др Ганева се справя отлично и с това. Лошо става ако има проблем и някой псевдо специалист го проспи...

Знам sea Heart

Последна редакция: пт, 02 фев 2018, 12:55 от vespers

# 294
    • София
    Разбирам, не го казвам с лошо, просто да имаш предвид.  Hug

# 295
    • София
    Момичета, и вд ругата тема за клиниката питах, но искам и тук да пиша, моля ви, ако някоя от вас е минавала през ембриоредукция в клиниката или има позната, която да е правила тази процедура тук, да ми разкаже накартко кой доктор го е правил, и въобще как е минало всичко! Може и ан лично, ако не желае да се обявява в темата! Предварително благодаря!

Лежах по едно време за задържане с жена, която беше минала редукция. Беше бременна с близнаци вече към кр. на 6м, в началото бяха редуцирали третия ембрион. Тя беше пациент на Коновалова, тя беше правила и редукцията, успешно, без проблеми. Доколкото си спомням каза че са я приели за два дена, първия процедурата, втория за да наливат спазмолитици да се се избегне проблем. Тя след това лежеше за задържане с много изгладена шийка в 6 м., но от самата редукция каза че не е имало никакви проблеми, беше много доволна от Коновалова.

Благодаря ти много, Vespers! Имам нужда от окуражителни думи! Вече няма никакво съмение,ч е ще правя редукция, освен проблемите ми с прогресивно нарастващите дози на Фракси, от които с енуждая заради двуплодната бремненост, днес на ФМ при д-р Чавеева, от която съм много доволна, между другото, се оказа, е едното бебе има доста маркери за генетично заболяване. Живи и здрави, във вторник ще ми бъде интервенцията, силно се моля да мине всичко добре и да родя едно здраво детенце Purple Heart

Благодаря на всички, които ми писаха! Успех и кураж на всички кандидат мами Purple Heart

# 296
    • София
    Искам за пореден път да изкажа позитивно мнение. Родих на първи. Екипът беше брилянтен. Супер лекари, чудесни хора! Ако не бяха те го бях закъсала. Много ми помогнаха, дори чисто психически. Второто дете живот и здраве, пак тук, отново нормално раждане. Въпреки това колко ми беше трудно, всичко беше под конец, всички се представиха много добре и останах с позитивни емоции от раждането.

# 297
    Честита рожба, да ти е жива и здрава! Напълно споделям мнението ти че лекарите в Щерев са отличен избор за раждане, дано все така да я карат 😀

# 298
    Малко преди 12:00 днес дадох кръв за БХС. Някой знае ли след колко време да чакам да видя резултатите в сайта? В лабораторията казаха, че ще станат за 3-4 часа, но още не са се появили в акаунта ми...

# 299
    Пиша ви за да изкажа доброто си впечатление от родилното отделение. На 19.01.2018г. мина и моето планово секцио. Доволна съм от акушерките, педиатрите и екипа с когото д-р Кръшкова ме оперира. Стаите са в добро състояние, бебетата си бяха с нас през деня, обръщаха ни внимание за всяко обезболяване и въпроси свързани с бебетата. Само храната ми беше безвкусна и минимална, но здраве да е.

Общи условия

Активация на акаунт