Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 3

• 89 632
  • 762
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте,
Искам да повдигна отново въпроса с неонатологията. Ясно, че преди 36та не израждат, но исках да попитам случвало ли се е на някой от вас, или чували ли сте за случай, в който се налага по-специална помощ на донесено  бебе? Пращат ли ги накъде? Къде? С какво транспортират?

# 406
Изпращат се в майчин дом

# 407
Minimouse, аз също се чудех... Днес влизам в 30г.с. и с наближаването на термина все повече се замислям дали няма да ми бъде по-спокойно в Надежда или Токуда... 😣

# 408
Minimouse, аз също се чудех... Днес влизам в 30г.с. и с наближаването на термина все повече се замислям дали няма да ми бъде по-спокойно в Надежда или Токуда... 😣
И аз днес съм 30г.с. Някак почна да ме гложди този въпрос. Имам същите колебания+ Майчин дом.

# 409
Изпращат в Токуда. За Майчин дом не зная. Моето бебе го взеха от Токуда, с тяхна линейка. Идва дежурната лекарка, разписваш документи и го взимат

# 410
Изпращат в Токуда. За Майчин дом не зная. Моето бебе го взеха от Токуда, с тяхна линейка. Идва дежурната лекарка, разписваш документи и го взимат

Много се извинявам, въпросът е твърде личен, но дали бихте могла да споделите какъв беше проблемът с детенцето? Смятате ли, че Токуда е по-добрият избор за раждане?

# 411

Много се извинявам, въпросът е твърде личен, но дали бихте могла да споделите какъв беше проблемът с детенцето? Смятате ли, че Токуда е по-добрият избор за раждане?
Няма проблвм. Ами тя за 5 часа така и не успя да се адаптира да диша сама, имше затруднения дори с кислородната палатка в която беше. Извадиха я в 37м седмица, защото започна да изостава в растежа. Иначе я преместиха, защото се притезсняваха да не се наложи интубация през нощта. В последстви се оказа, чв св е родила с пневмония.
Не мога да кажа дали смятам или не Токуда за по-добре място за раждане. Аз смятам, че за себе си пак бих родила там  (Щерев) и то заради лекаря си, разбира се. От педиатърките доколкото имах досег останах с добри впечатления, останалия екип също. Мещото, което в Токуда правят по-добре е, че насърчават и обръщат много повече внимание на кърменето. Аз съм страшно доволна от Щерев. Трябва да прецените за себе си и ситуацията в която сте. Успех!

# 412
Определено в Токуда са много по-активни в обучаване за кърмене, обясняват и ти помагат. В Надежда също е така. За съжаление в Щерев ти казват само да слагаш на гърда.. Ама как, що.. Помпа не се дава, трябва да ПОМОЛИШ 1244328 пъти, за да ти я дадат. При мен така се случи юли, моя приятелка роди ноември- същото. Разбира се, че е по-лесно да им дават АМ, за да могат бебковците да не спадат много на тегло и да ги изпишат в рамките на тези 3 или 5 дни с малък спад и да са си ок документално от болницата....

# 413
Благодаря ви за мненията, момичета! За мен кърменето е много важно и искам по възможност, ако родя нормално, малката да засуче непосредствено след като се появи на бял свят. Още не съм обсъдила това със следящата ме АГ (д-р Ганева), не знам какво е мнението й, но на отворените врати през януари доста се подразних, когато PR-ката ни насърчаваше да оставим бебетата нощно време, за да се наспим. Допълнително след това говорих с нея и каза, че не им се давало на бебетата мляко пре нощта в такъв случай. Затова съм решила твърдо малката да е при мен в стаята и през нощта, защото нощното кърмене и контакта с майката като цяло е много важен. Ще проуча нещата за Токуда и Надежда. Благодаря още веднъж!

Последна редакция: сб, 10 мар 2018, 23:14 от Lait

# 414
  • София
Здравейте, в понеделник ми предстои секцио тъй като се оказа, че нямам шанс за нормално раждане. Към вече родилите оперативно мами бихте ли ми дали някакви съвети, насоки, какво си носихте в болницата, знам че нищо не искат по принцип и с кърменето как се справихте. Благодаря предварително Simple Smile

# 415
  • София
За кърменето, аз препоръчвам да се свържете с консултант, който да ви даде насоки и при въпроси директно на него да звъните. Аз бях доста притеснена и постоянно виках акушерките, но те още повече ме объркваха, за това звъннах на консултант и нещата се наредиха. Всъщност няма нищо сложно в кърменето, но като не знаеш какво правиш и настава паника. Аз родих секцио по спешност през нощта и следващия ден си го изкарах в реанимацията, като ме преместиха в стаята ми даваха бебето и шише адаптирано,  чак на следващия ден се сетих да почна да кърмя, бебето сучеше, но още не ми беше слязла кърмата.  И така на третия ден кърмата се появи с пълна сила и гърдите ми се превърнаха в атомни бомби, готови да избухнат и настана една суматоха. Бебето вече не искаше да засуче заради наедрелите гърди, носеха ми ръчни помпи да се цедя, аз нещо не успявах. Накрая се свързах с косултант по кърмене, обясни ми какво да правя, успокоих се и бебето успя да засуче. Поисках електрическа помпа от акушерките и успях да се изцедя и нещата се регулираха. Само за справка да вмъкна, че съквартирантката ми беше родила нормално за 10 минути без никакви проблеми и нещата с кърменото ни се случваха абсолютно идентично.

Относно избора на болница, заедно с мен, мои приятелки раждаха и в Токуда, и в Надежда  и в Тина Киркова, доста сме коментирали впепатленията си и за мен няма по-добро място за спокойно и нормално раждане от Щерев (макар да завърших със секцио). В Свети Лазар донякъде си го представям подобно, но там на една приятелка и излезе двойно по-скъпо, от колкото й бяха казали предварително.
Аз държах да се чувствам спокойно и уютно, да съм заобиколена от усмихнати хора и да се насладя максимално на този важен момент. Така че, следете темите за всяка болница и преценете къде е вашето място.

# 416
Напълно съгласна с KoiKoii. Ако искате да кърмите нямате никакви проблеми това да ви се получи в Щерев. Не е сложно, но в началито просто трябват съвети от някой с опит. Така или иначе при оперативно раждане трябва да мине определено време за да се изведат медикаментите от анестезията, та след 2 дена като дойде кърмата може тогава да се почне.

Повечето акушерки там не могат да посъветват качествено за кърмене, за
съжаление. Но има консултанти за това, важното е че персонала съдейства при желание всячески. Съвет от мен при секцио родилите - не се спичайте от глупостите че ако дори и ден го хранят с АМ това после ще провали кърменето, от мой опит не е вярно.
 Колкото до др Ганева, убедена съм че ще направи всичко възможно да я кърмиш веднага след нормално раждане. Невероятен лекар и човек който прави всичко възможно да се съобрази с желанията на пациентките си.

Какво трябва за секцио раждане - ако ти е за първи път там, да разтовариш всички страхове, защото само си разваляш невероятното изживяване 😀Дават ти всичко необходимо, но е добре да си носиш джапанки за къпане, бельо еднократно, козметика. Чисти нощници и консумативи осигуряват колкото са необходими. Пък и да забравиш нещо слизаш долу до аптеката и си взимаш.

# 417
Напълно съгласна с KoiKoii. Ако искате да кърмите нямате никакви проблеми това да ви се получи в Щерев. Не е сложно, но в началито просто трябват съвети от някой с опит. Така или иначе при оперативно раждане трябва да мине определено време за да се изведат медикаментите от анестезията, та след 2 дена като дойде кърмата може тогава да се почне.

съжаление. Но има консултанти за това, важното е че персонала съдейства при желание всячески. Съвет от мен при секцио родилите - не се спичайте от глупостите че ако дори и ден го хранят с АМ това после ще провали кърменето, от мой опит не е вярно.
 Колкото до др Ганева, убедена съм че ще направи всичко възможно да я кърмиш веднага след нормално раждане. Невероятен лекар и човек който прави всичко възможно да се съобрази с желанията на пациентките си.

Какво трябва за секцио раждане - ако ти е за първи път там, да разтовариш всички страхове, защото само си разваляш невероятното изживяване 😀Дават ти всичко необходимо, но е добре да си носиш джапанки за къпане, бельо еднократно, козметика. Чисти нощници и консумативи осигуряват колкото са необходими. Пък и да забравиш нещо слизаш долу до аптеката и си взимаш.

Благодаря! Аз също до момента съм много доволна от д-р Ганева, винаги е отзивчива, мила и търпелива. Просто досега не сме обсъждали раждане, но съвсем скоро и това ни предстои 🙂 Предполагам, че просто понеже времето лети и терминът ми все повече наближава - започвам да се панирам леко дали всичко ще бъде наред, но в действителност до този момент не съм имала основание да се притеснявам. Благодаря още веднъж!

# 418
  • София
За 9 м един път не останах доволна от обслужването в аптеката.

# 419
  • София

Благодаря ви за информацията Simple Smile днес мина моето секцио като се има предвид колко ме беше страх, всичко мина идеално и бях с усмивка в операционната.

Общи условия

Активация на акаунт