Коледата чука на вратата, юнчето подарък чака под елхата!

• 60 665
  • 727
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, момичета! Значи и вие сте така с неспокойния сън като нас,но поне спинка вече до 8 сутрин и заспива сама на спалнята ми след млякото към 22:00.
Миленка,бързо възстановяване,че гърба не е шега работа! А с три деца още повече ти се усложнява работата.
За дг-мисля да си ползвам и двете години майчинство още и с помощ от мм и мама да си ги отглеждам и двечките дечица до задължителните предучилищни. А и тогава ще мисля вариант за частни дг,че тук във Варна е страшно с хуните в общите дг и вирусите и болестите. Не че в частните ще ги няма,но като са по-малки групите все си мисля,че няма да е толкова голяма възможността за лепване на болести,а и персонала повече обръща внимание.
Иначе чакам вече март и да се видим с малкия господинчо че да минава трудния период на колики и тежко недоспиване ( Йони си спеше с едно събуждане за ядене нощем след 4тия месец,а след 6тия си спеше цяла нощ Simple Smile та и сега си мечтая така да се развият нещата с момченцето ни.

# 121
  • Русе
Сорента, ето го март. Скоро ще дойде, а после идва лятото, ще се разхождате с новото попълнение Simple Smile Не знам как са яслите при вас, но мога да ти кажа тук - каката беше в държавната ясла, до нас. Рядко бяха повече от 10-13 деца в групата ( при записани 24). Вярно боледуваше, но пък така поизгради имунитет и сега в градината е доста добре. Винаги ми я връщаха чиста, сресана, за седмица й махнаха памперса. Йоана се надявам да бъде в същата група. Съседката записа нейното дете в частна ясла - и тя като теб  с идеята - по-малко деца, повече грижа, по-малко вируси... Да, ама не! Малкият я има, я не три седмици ходене от октомври насам. А таксата и то не малка си се плаша, независимо ходи ли детето... Та за нищо няма гаранция.
Днес, като ходих до работа, реших че стискам зъби и си карам до края майчинството. (Е, да видим колко болнични ще дадат на мъжа ми, че отново ще му ремонтират ръката). Хем ми липсва работата и колегите, хем тия 4 години в нас си изградих друг режим и трудно ще вляза в работен такъв. Но децата един път са малки и имат нужда да съм до тях.

# 122
Миленка, бързо възстановяване Heart Exl
Значи, след обявяване на свободните места, първият прием е септември?
Аз нямам търпение да я пусна, че нещо са ми много опънати нервите. Сигурно пак тази щитовидна жлеза си играе с хормоните ми. Софи е много палава, непрекъснато се катери върху маси, столове, разхожда се права по тях. Развила е секретния болт на леглото си, всичко руши след себе си, ужас. От седмица я забелязвам, че вече й е доста скучно. Тръгва на някъде, спира се, оглежда се, сменя посоката и пак се повтаря същото.
Бяхме на консултация 10.400кг и 83см. На 25ти ще бием последната ваксина, която отлагаме от 4 месеца поради ечемика. Бях чувала, че след като е реимунизация и ако не сме били до определен срок, може да не се слага. Педиатърката не отрече, а измрънка нещо и започна да ме навива да я направим, въпреки ечемика. Вие какво бихте ме посъветвали? Първо тя ни върна заради ечемик, а сега изведнъж няма проблем.
Има ли някоя от вас, която все още дава вит Д?

# 123
  • София
Сорента, то останаха месец - два и ще се гушкате с малчо Simple Smile Не съм много сигурна за частните градини и училища. Една позната си беше пуснала сина на частна градина и после го прехвърли в частно училище. В четвърти клас реши /по финансови причини/ да го премести в държавно училище. Оказа се че детето не знае нищо, а в частното училище ѝ обясняваха колко е умен и получаваше само шестици. Simple Smile Смятам, че в частно училище се ходи само след като детето знае какво му се учи /след 7-ми или 8-ми клас/ Simple Smile Много дълго и объркано стана май Simple Smile

# 124
  • София
Магинка, писали сме едновременно с теб Simple Smile
Правиш профил на детето и след 19.02. проверяваш кога е отключена системата. Кандидатствате за градините които си избрала и месец май ще е класирането. След това ако са я приели имаш 1 седмица да занесеш документите и тръгва септември. Ако решиш че не е готова септември да тръгне имаш 90 дни да я отложиш Simple Smile
Относно ваксината - аз лично не бих я сложила. На баткото така не му сложиха една ваксина, защото беше минал срока. Но все пак ти си прецени плюсовете и минусите, и ако решиш я сложи.

# 125
Ако не се сложи ваксината за реимунизация, няма ли риск тя да не подейства ?

# 126
Мами някоя която дава Биозин кидс сироп с коластра? Искам да ви попитам как миришат вашите, че ейсега се връщам от аптеката и нещо аромата накиселява, пък пише , че е с вкус на ягода..? И незнам дали е нормално, понеже досега съм взимала WellBaby.

# 127
Не съм усетила неприятна миризма. Децата много го харесват и без проблеми го пият.

# 128
Кити, хем мирише леко на ягода хем леко на кисело.. може и от коластрата да е . Още не съм дала , че спи , но ще видим дали ще му хареса . 
Иии да се оплача , мисля , че бебешкия пубертет настъпи рано при нас, то тръшкане , реване, ей така от нищото.. през деня от няколко дни спи по 30тина минути и става крив и ревящ..
Още не говори и още повече немога да разбера за какво точно е тоя рев.. Накратко казано нервичките ми са сууупвр опънати и се опитвам да се въздържам.. 😩

# 129
  • Русе
Не помня да ми е намирисвал на кисело биозинът.... Но ако е в срок на годност и гривната на капачката не е била прекъсната, би трябвало да е ок.
Йоана също се тръшка за щяло и нещяло... И ляга по земята с рев. Не й обръщаме внимание. Като остане без публика бързичко става и идва при нас.  Mr. Green Днес обаче отнесе шамар по памперса. Кака й сутринта направи драма в градината, че са в друга стая, заради болните ( те пък не можаха да пратят другата група в нашата стая, че са трета група и разбират, ами дребосъците на непознато място), по никакъв начин не можах да я вкарам и си я прибрах. И уж играят със сестра си, три пъти я излъжа зверски, за някаква играчка. И я шляпнах!
Иначе всеки ден повтаря все повече думи, днес ме изненада като си поиска "какавал"  Laughing  Взе да прави и изречени по две думи : " Кака пи ( спи). Много е смешна.

# 130
Според вас дали биберона има нещо общо с проговарянето? От месец му я давам само като го слагам да спи и през деня е без, обаче като му повтарям кратки думички само стои и ме гледа, иначе знае , че тати е тати, и само това повтаря , даже като говоря с ММ по телефона и му чуе гласа казва Тати.  А гледам доста дечица , че вече са проговорили, било то и на срички.. Повечето хора казват , че момчетата по късно проговаряли.🤔

# 131
Благодаря Миленка Simple Smile Аз съм я записала вече в системата след твоята помощ. Мислех, че май месец има прием, но явно  съм в грешка. Баща й беше при директорката на яслата и тя му е казала, че септември със сигурност ще я приемат. Аз пък се възмутих, защо чак тогава, но сега разбирам. Съвсем не знам какво ще правим до тогава Sad Вие водите ли ги някъде дребосъците да се разнообразяват? Ние не излизаме, нито тя, нито аз харесваме студа
И Софи я няма в говоренето. На всяка дума казва първите две буквички и до там. Непрекъснато й повтарям, но тя изобщо не възприема. По отношение на бибата не знам дали имат общо, но не би трябвало.
А за ваксината, пак ще опитам да говоря с педиатърката, но тя едва ли не се обиди, като я попитах.

# 132
  • Стара Загора
Моето динозавърче нищо не казва.Само мама и баба и бум.Надявам се скоро да почне да казва нещо повече от това.

# 133
  • Русе
Няма общо с проговарянето биберонът. Йоана си го търси и през деня, да си чеше венците и да се успокоява като не стане на нейната и ревне. До дете си е. Наистина момчетата около нас проговориха по-късно. Но май не е задължително. Когато им дойде времето. Голямата също по това време взе да ги нарежда. А сега си мисля, че Йо се опитва да я имитира и това й е също стимул да говори. Аз пък не я карам изрично да повтаря. Просто говорим с нея/около нея. Ако/когато е готова го казва и тя. Даже ако нарочно я накарам стои и мълчи. Из ония дни така се опитах да я накарам да каже пред баща си Чебурашка (много смешно го нарича). Е, не!
Така че всички мъници ще проговорят. Аз не бързам толкова ама... Снощи в колата не можем да се чуем с баща им - и двете се развикали "мамо" и една през друга нареждат нешо Laughing

# 134
Маги, едва ли е от биберона. И моите мушмули почти нищо не казват. Момата се старае повече, а юнакът не се вълнува от говорене - когато иска, казва по някоя думичка, но не му е приоритет. Grinning Двамата си говорят на бебешки език, а когато се опитат да повторят нещо, е на светлинни години от истинската дума. Вчера, например, момата сочеше към картинката на пижамката си, където беше изобразена Елза от "Замръзналото кралство". Вместо какво е това, казва  "е-е-е-е-е-е ?" Отговарям "Елза". Тя казва "кака". Викам "да, кака Елза". Тя пак "кака". Аз пак "Елза" и тя "Аиа" SmileSmileSmile Това "Аиа" го употребява и за нейното име. Имитират звуци от животни, казват тати, мама, баба, чао-чао (тао-тао), чепи-чепи за къпане (от чипкам се). Момата може да казва "ако" и "пиш", но само за заблуда ги ползва. Веднъж каза "ако" и я сложих на гърне - свърши си работата. Вторият път пак каза "ако" и даже си донесе гърнето, но нищо не направи. Напоследък се е научила да казва "няма" и разнася празни чинийки или торбички и вика "няма". Според мен, просто се упражнява с новите думички. Иначе разбират много. Показват къде са оченцето, носленцето, ушенцето и т.н. Не желаят да показват на колко са години - никога не са го правили. Обуват ни домашните чехли и се опитват да ходят с тях. Все по-добре се справят със самостоятелното хранене. Младежът вече няколко пъти успява да се нахрани съвсем сам, а момата все по-правилно държи лъжицата и първите й опити бяха доста успешни. Е, мазалото не може да се избегне, но няма как. Вашите как се справят с приборите?
Онзи ден юнакът ме изуми, като подреди по големина хартиените кубове един в друг и ги отнесе на мястото им върху един шкаф.Flushed

Общи условия

Активация на акаунт